republikansk præsidentkandidat: Donald Trump

21. juli 2016 kl. 00:00 - Politik
2. maj. 2018 kl. 16:13 02/05
Kommentarer (4)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance: 95%
Betvalue: 111,15%
Spilbar ned til odds: 1,05
Rigtig/forkert:
Betfair Spillebørs Spil nu hos Betfair Spillebørs

Bemærk: Oddset er fra Betfair exchange, og svinger løbende. Her om morgenen d. 21 juni er det 1.18 før kommission. Der kan spilles for store beløb, så her behøver man ikke bekymre sig om limits m.m.

Hvem bliver republikansk præsidentkandidat 2016? Det er da allerede afgjort, siger du sikkert. Ja, lige præcis, svarer jeg, og derfor spiller jeg spillet trods det lave odds.

Her er baggrunden for spillet:

Donald Trump har som bekendt fået stemmer nok i det amerikanske primærvalg til at have sikkert flertal ved det republikanske konvent. Gennem hele kampagnen har han været hadet af det republikanske establishment, men de har ikke været i stand til at samle sig om en effektiv modkandidat, og derfor har han mod alle odds fejet alle konkurrenter suverænt af banen. At manden så er bindegal, er en helt anden historie, men han har appeleret effektivt til en særlig gruppe af frustrerede lavtlænnede hvide mænd, som er dødtrættet af at få skylden for alle amerikas problemer, samtidig med at de langsomt synker mod bunden af det amerikanske samfund.

Problemet for Trump er, at hans vælgergruppe er stor nok til at vinde det republikanske primærvalg, men ikke stor nok til at vinde selve præsidentvalget. Det siger meningsmålingerne ret tydeligt i øjeblikket, og sammen med hans dårlige håndtering af skyderiet for nyligt i Orlando har det skabt rygter om, at der er en sammensværgelse i gang for at forhindre ham i at blive kåret som kandidat ved konventet om en måned.

Lad os lege djævelens advokat, og se hvad der kunne forhindre ham i at blive valgt som republikansk kandidat:

1. Han kunne blive udsat for et attetat eller alvorlige helbredsproblemer a la et hjerteslag, så han slet ikke var i stand til at stille op. Jeg tror ikke dette er sandsynligt, godt nok er han en kontroversiel kandidat og ser noget opkogt ud, men der er ingen fortilfælde de sidste 25 år for at en kandidat der allerede har sikkert flertal ikke er nået frem til konventet i live. Jeg giver dette udfald 1 % chance.

2. Han kunne blive stoppet af juridiske grunde, f. eks. en anklage om mafiaforbindelser i forbindelse med nogle af hans byggerier. Donald Trump er kendt for tvivlsomme forretningsmetoder, men der er intet under opsejling her, og heller ikke her er der nogen eksempler inden for de sidste 25 år på kandidater der er blevet stoppet af den grund. 1 procent til det udfald.

3. Han kunne trække sig selv. Det ville svare til, at Island efter at have kvalificeret sig sensationelt til EM-slutrunden i fodbold lige før selve slutrunden meddelte, at de ikke gad stille op alligevel. Mig bekendt er det aldrig sket. 1 procent til den.

4. Han kunne blive ramt af en sammensværgelse, der kuppede det republikanske konvent, suspenderede de demokratiske primærvalg og alle regler, og indsatte en helt ny kandidat. Dette er grunden til at man kan få odds 1.17 på dette bet, men i mine øjne er det rent ønsketænkning. Valget er allerede afgjort, og Donald Trump har fået klart flertal. Hvem skulle man sætte ind i stedet? Nr. to ved primærvalget, Ted Cruz, er ca. lige så upopulær i det republikanske establishment og lige så ekstremt i sin politik som Trump. Marco Rubio, den mest oplagte "samlende" kandidat, tabte 30 af 31 primærvalg, inklusiv hans egen hjemstat Florida. Og der er ikke nogen oplagt "outsider" at tage ind, plus at det er svært at forestille sig at nogen nogensinde gider stemme ved et primærvalg igen, hvis man vælger en helt udefra. Jeg regner denne mulighed for den mindst sandsynlige, men lad mig bare give den 1 procents sandsynlighed også.

Helt uventede ting kan ske, så jeg lægger 1 procent oven i de andre muligheder, og ender så på 95 procents sandsynlighed for at Trump bliver republikansk kandidat. Til et effektivt odds 1.17 er der fin fin værdi her. Hold øje med oddset, det kan stige yderligere, og gøre betvalue endnu bedre.

  • Bredt udvalg
  • Høje odds
  • Høj likviditet
  • Brugervenligt website
Feedback