18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Rapid Wien - Salzburg: Salzburg holder buret rent

Match center
24. juni 2020 kl. 20:30 - Fodbold, Østrig - Bundesliga
Allianz Stadion
21. jun. 2020 kl. 19:58 (Opdateret 24. jun. 2020 kl. 20:56) 21/06
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (1)
Chance: 33%
Betvalue: 112,20%
Spilbar ned til odds: 3,03
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365

At opnå eller undgå – se dét er spørgsmålet

Red Bull Salzburg har i den kommende udekamp mod Rapid Wien – deres eneste tilbageværende konkurrent i kampen om det østrigske mesterskab – chancen for at afgøre tingene. En sejr og det er slut. På den anden side vil et nederlag formindske pointforskellen mellem de to kombattanter til blot tre point med tre runder tilbage. Således kommer Salzburg uden tvivl ind til kampen for at opnå og tage mesterskabet, men mon ikke de også vil sørge for at undgå; undgår at åbne mesterskabskampen op på ny? Odds 3,40 på at de røde tyre passer på sig selv, og den normalvis solide Salzburg-defensiven lukker helt af bagtil – dét skal prøves!

Det taler for spillet

 • Bet365 ligger væsentligt over det øvrige marked. Det næsthøjeste odds, jeg har kunnet opspore, er Danske Spil med odds 3.15. (Vær dog opmærksom på, at Unibet endnu ikke har åbnet for spil, og de har en tendens til at ligge lidt højere end Bet365 på denne slags væddemål.)
 • I den første af de to kampe, Salzburg senest har spillet – begge mod Wolfsberger AC – så Salzburg-defensiven bundsolid ud og tillod modstanderne blot et minimum af chancer. Som sådan bekræfter denne kamp det indtryk, Salzburg generelt har efterladt gennem mesterskabsslutspillet såvel som store dele af den forgangenværende sæson. I sæsonen har gæsterne kun lukket 13 mål ind på udebane, svarende til et snit på 0,93 mål pr. kamp. I slutspillet har man tilladt blot fire mål imod i løbet af de foreløbigt seks kampe og sikret sig tre clean sheets. I alt har man holdt nullet i 43% af sæsonens udebanekampe.
 • Dersom en sejr sender mesterskabet deres vej, mens et nederlag omvendt bringer hidtil uset spænding ind i mesterskabsduellen, kan Salzburg ret beset godt bruge et uafgjort resultat og som sådan nøjes med blot at fastholde afstanden til forfølgerne fra Wien. De følgende to runder byder nemlig på to hjemmekampe mod to på papiret noget mere overkommelige modstandere i Hartberg og Sturm Graz, der indtager slutspillets nederste placeringer. Her venter der altså på sin vis to mere oplagte matchbolde.
 • Efter nederlaget hjemme til Hartberg i sidste spillerunde ser andenpladsen, der giver adgang til Champions League, ingenlunde sikker for hjemmeholdets vedkommende med formentlig kun 4 point ned til LASK Linz og tre spillerunder tilbage. I næste runde igen tørner Rapid og LASK endda sammen i en direkte duel. Præcis som Salzburg er væternes altså også fanget i et opnå/undgå-dilemma og kan ikke tillade sig – i hvert fald ikke uden stor risiko – at smide tøjlerne fuldstændigt. Hvor det kun er tre point, der tæller, hvis mesterskabet er målet, kan ét point sagtens bruges i kampen om en billet til næste sæsons Champions League. (Det er i denne forbindelse også værd at bemærke, at LASK vandt grundspillet. Om end duellen om andenpladsen finder sted på Rapids hjemmebane, er opgøret mod LASK altså langt fra en walk-over. Foruden hjemmekampen mod LASK har Rapid Wien endvidere to udebaneopgør mod Sturm Graz og Wolfsberger AC, der begge – efter alt at dømme – også vil have rigeligt at spille for til den tid.)
 • Om end det endnu er meget usikkert, må hjemmeholdet sandsynligvis undvære deres med afstand allerbedste offensive kort og suveræne topscorer, angriber Taxiarchis Fountas. Han har scoret 17 af Rapid Wiens 55 bundesligamål denne sæson og lagt op til yderligere 5, hvilket svarer til, at Fountas har været direkte involveret i hele 40% af værternes scoringer denne sæson. Læg hertil, at Fountas har været brandvarm efter genopstarten, hvor han indtil sin skade havde stået for 6 ud af Rapid Wiens 8 scoringer med 3 mål og 3 assists i 5 kampe.
 • Andre offensive kræfter er ligeledes ude eller tvivlsomme. Alt i alt kan Rapid Wien potentielt være uden spillere, der tegner sig for 31 ud af 55 mål (56%) og 21 ud af 51 oplæg (41%) i Bundesligaen (se detaljer nedenfor under holdnyt). På skadesfronten er man også ramt defensivt såvel som på målmandsposten.
 • Skulle Salzburg komme foran (hvilket de har gjort i 57% af deres udekampe) er det med tanke på betydningen af en sejr ikke utænkeligt, at Salzburg i højere grad end normalt vil fokusere på at forsvare føringen frem for at udbygge den.
 • Det tilsvarende opgør i grundspillet endte 2-0 til Salzburg. Seneste opgør de to hold imellem vandt Salzburg også til nul med selvsamme cifre.

Hold øje med

 • Salzburg spillede skuffende 2-2 hjemme mod Wolfsberger AC i seneste runde, hvor man satte en sikker 2-0-føring overstyr ved to situationer, hvor man ærligt talt så noget passive ud. Man skal dog passe på med at lægge for meget i det. Salzburg sparede blandt andet forsvarsgeneral, André Ramalho, og det er i det hele taget meget ulig mandskabet på den må at smide føringer på gulvet. Tværtimod kan dette sene pointtab ende med at tale for spillet, idet det kan tjene som en rettidig lærestreg.
 • Hjemme er Rapid Wien kun gået fra banen tre gange uden at score i denne sæson, herunder dog i deres seneste hjemmekamp, hvor de ligeledes var ramt af mange offensive fravær (blandt andet Fountas). Det skal også nævnes, at værterne efter coronapausen har været inde i en resultatmæssig god stime. Moralen må tænkes at være højt og gå-på-modet stort sidste rundes nederlag til trods. Marginalerne har også været på deres side på det seneste, og held kommer som bekendt ofte i stimer. Samtidig er de generelt et stærkt hjemmehold med seks sejre, fire uafgjorte og blot tre nederlag i egen hule denne sæson. Kun tre gange (21%) er man gået målløse fra hjemmebanen.
 • Trods fraværet af Fountas er Rapid Wiens offensiv ikke uden evner. De har andre farlige spillere som eksempelvis midtbanegeneral og anfører, Stefan Schwab (7 mål, 9 assists i Bundesligaen) eller Christoph Knasmüllner, der fra sin position på den offensive midtbane har leveret 4 mål, 12 assists i Bundesligaen. Naturligvis kan værterne score uden deres topscorer. Der omstillingsspil er i særdeleshed farligt, og dersom hjemmeholdet formentlig kommer til at spille på netop omstillinger, må man ikke glemme, at det samtidig er det, de er bedst til.
 • Dermed også sagt, at Rapid Wien formentlig vil lægge afventende ud. Men hvis værterne vil gøre sig forhåbninger om at stjæle mesterskabet fra Salzburg-mandskabets klør, så skal de til syvende og sidst hente alle tre point. Kan man forestille sig, at de lader kampen om andenpladsen være – trods alt – en kamp om sekundære placeringer, spiller frigjort og offensivt og giver mesterskabet et skud med alt, hvad de har? Dét tror jeg ikke, men det er en mulighed.
 • På samme måde er Salzburg-spillerne naturligvis utålmodige efter at sikre sig mesterskabet, hvilket de som sagt stort set kan gøre ved at vinde her. En sejr vil resultere i et forspring 8 point med tre spillerunder tilbage. For megen ivrighed kan dog lede til, at unødvendigt store risici bliver taget såvel som unødige fejl.
 • Der bør ikke herske nogen tvivl om, hvad der er på spil i opgøret. Nervøsitet kan ligeledes komme til at spille en uheldig rolle. Størst pres ligger der alt andet lige på Salzburg.
 • Hvorvidt Fountas vil være ude eller ej. Hold øje med team news.

Holdnyt

Rapid Wien: Hjemmeholdets skadesliste er lang. Foruden Taxiarchis Fountas (angriber, fast), der er særdeles tvivlsom til opgøret med en muskelskade i læggen, omfatter de væsentligste fravær Richard Strebinger (første målmand), Christopher Dibon (centerforsvar, fast; 2 mål og 3 oplæg), Mario Sonnleitner (centerforsvar, rotation), Thomas Murg (offensivspiller, fast; 3 mål og 6 oplæg) og Philipp Schobesberger (højrefløj, fast; 2 mål og 4 oplæg), der alle ser ud til med sikkerhed at være ude. I skrivende stund er Mateo Barac (centerforsvar, fast; 3 mål og 0 oplæg) også tvivlsom til opgøret, tenderende til utilgængelig, mens der ligeledes er spørgsmålstegn vedrørende Kelvin Arase grundet en hjernerystelse (højrefløj, fast; 4 mål og 3 oplæg). Skønt det er en ringe trøst de mange skader taget i betragtning kan Rapid Wien dog glæde sig over ikke at have nogen mand i spærret grundet karantæne.

Salzburg: Salzburg må undvære midtbanespiller, Antoine Bernede (fast), der dog har været ude det meste af sæsonen. Til gengæld kan gæsterne glæde sig over, at højreback, danske Rasmus Kristensen (fast), er godt på vej tilbage fra sin skade. Han kan måske komme til at spille en rolle her, men det er usandsynligt. Dette samme gælder angriber, Sekou Koita (rotation). Salzburg har ingen spillere i karantæne.

Kilder

bundesliga.at, holdenes hjemmesider, Der Standard, transfermarkt samt FotMob.

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback