18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Paris SG - Marseille: (AH: 0,0) 2

Match center
7. november 2010 kl. 21:00 - Fodbold, Frankrig - Frankrig Ligue 1
Parc des Princes
5. nov. 2010 kl. 00:16 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 05/11
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (1)
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 34-32-34%
Betvalue: 105,44%
Spilbar ned til odds: 2,00
Rigtig/forkert:
188bet Spil nu hos 188bet
Klassisk arvefjendeopgør mellem klubberne fra Frankrigs to største byer, Paris og provinsens hovedstad Marseille (bogstaveligt; Marseille er hovedby i Province).

Pga tilskueroptøjer i seneste indbyrdes opgør i Paris, lukkes udebanetribunen i denne kamp. Naturligvis en ulempe for Marseille at der kun er parisiske fans på lægterne – det øger hjemmebanefordelen – men det er så også cirka det eneste (ud over at PSG har et godt hold med dygtige spillere der pludselig kan gøre noget genialt, men det har Marseille jo også) der før kampen taler mod mesterholdet der med en sejr kan bringe sig à point med Brest i spidsen af ligaen.

Marseille har nemlig masser af momentum efter 3-1-sejr over hjemmestærke Lille i seneste liga-udekamp og i onsdags hele 7-0 ude over Zilina i Champions League.

PSG (nr 7) tabte sin seneste liga-hjemmekamp og så tung ud i sidste weekends uafgjorte kamp i Montpellier. Især virker angriberne formsvage; derimod skal Marseille passe på kantspillerne Giuly/Sessegnon og Nenê, især fordi Marseille-højreback Azplicueta kan være et usikkert kort.

Torsdag spillede pariserne 0-0 hjemme mod Dortmund i Europa League.

Begge har altså en midtugekamp i benene, men Marseille har haft en ekstra dag at restituere i. Marseille der desuden stod over i sidste weekends ligarunde, må forventes at have friskere ben end PSG (dog blev Makelele sparet mod Dortmund) der spiller sin syvende kamp på bare 22 dage!

Bemærk: Tip udlagt torsdag aften. Trupnyt opdateret lørdag aften. Her opdagede jeg at Mbia har karantæne (det havde jeg overset da jeg tjekkede Ligue 1-karantænelisten tidligere på ugen). Dette trækker lidt ned i Marseilles chancer (før 32-33-35, nu 34-32-34).

Alternativt spil

Er man til høje odds (og ditto risiko), tager man det rene 2tal til 3,09 (lørdag aften) hos Pinnacle.

Der er dog lidt mere værdi i det mere forsigtige 2tal med asian handicap 0 (odds 1 ved uafgjort) til odds 2,17 (lørdag aften) hos Pinnacle, 2,16 hos 188bet.

Indbyrdes

Seneste indbyrdes kamp var 28. juli – supercup-opgøret mellem mesterhold og pokalvinder (på neutral grund). Marseille vandt via straffesparkskonkurrence (0-0 i ordinær kamp).

Seneste indbyrdes kamp i Paris – februar i år – blev vundet af Marseille med 3-0. To indbyrdes kampe i 2009 blev også vundet af Marseille: 3-1 i Paris i marts og 1-0 i Marseille i november.

Se statistikken

PARIS SG

Placering i 09/10: Nr 13. Hjemme: 9-5-5, 32-20

Denne sæson: nr 7. 4-3-3 (16-10). Hjemme: 2-2-2 (10-6)

I sidste sæson blev det til en ydmyg 13.plads for PSG, til dels fordi holdet fokuserede på pokalturneringen – som da også blev vundet.

I sommerpausen forstærkedes holdet af den målfarlige venstrekant Nenê og midtbanemand Bodmer (godt overblik) – og siden kom venstreback Tiené (ivoriansk landsholdsmand) til. Og man har stadig kapaciteter som stortalentet Sakho i midterforsvaret, højrekantsspillerne Sessegnon (driblestærk) og Guily (hurtig og rutineret), midtbanestøvsuger Makelele (drønrutineret) samt angriberne Hoarau og Erdinc.

I de seneste uger har PSG tabt 2-3 hjemme mod Auxerre, vundet 2-1 (1-1 i ordinær spilletid) ude over et reservepræget Lyon-hold i pokalturneringen og - sidste søndag - spillet 1-1 i Montpellier.

Indsatsen i Montpellier var ret dårlig (bortset fra midterforsvarer Sakho og midtbane-støvsuger Makelele), især angriberne Erdinc og Hoarau. For deres vedkommende ligner det et formproblem.

Erdinc har ikke nettet siden 2-0-udesejren over Toulouse 16. oktober (dvs i 4 kampe), og Hoarau er uden mål siden september. PSGs mål i de seneste kampe er sat ind af midtbanespillere og fløje – Guily scorede mod Montpellier og mod Lyon (her scorede Bodmer også), og Nenê scorede begge mål mod Auxerre.

Torsdag spillede PSG Europa League-kamp, hjemme, mod Dortmund: 0-0 blev det i en middelmådig kamp af begge parter. Det skal dog siges at pointdelingen passede PSG bedst; pariserne ligger til at gå videre sammen med Sevillla.

Marseille-mødet er PSGs syvende kamp på bare 22 dage.

Trupnyt for PSG

Trup: Edel, Coupet - Armand, Z.Camara, Sa.Traoré, Ceara, Jallet, Sakho, Tiéné - Bodmer, Chantôme, Clément, Makelele, Nenê, Sessegnon - Luyindula, Hoarau, Giuly, Erding

Mangler: Maurice (kant/angreb; reserve)

Den superrutinerede Makelele der spillede en god kamp mod Montpellier, var med i truppen mod Dortmund, men blev sparet for Europa League-opgøret (de gamle ben har svært ved at kapere to kampe om ugen).

Landsholdsangriber Hoarau (hovedstødsstærk) spillede heller ikke mod Dortmund - men det var nu nok mere pga hans dårlige form. Mod Marseille står det nok mellem ham og Luyindula der gjorde det ok mod tyskerne, som makker til Erdinc der også spillede ok torsdag (men igen uden at score).

Bud på opstilling

Edel – Ceara/Jallet, Z.Camara/Armand, Sakho, Tiéné – Sessegnon, Bodmer, Makelele, Nenê – Erding, Luyindula/Hoarau

MARSELLE

Placering i 09/10: Nr 1. Ude: 9-6-4, 32-22

Denne sæson: nr 3. 5-3-2 (18-11). Hjemme: 2-2-1 (10-6)

Det franske mesterhold fik en skidt start på sæsonen (en del sommer-ændringer; væk er topscorer Niang og Ben Arfa; til er kommet Rémy, Gignac og Ayew), med kun een sejr i de første 5 ligakampe. Men i de seneste 5 runder er det, i hvert fald resultatmæssigt, gået meget bedre, med 4 sejre og 1 uafgjort. 3-0 ude over Arles, 2-1 hjemme over Sochaux, 1-1 i Saint-Étienne (tophold på det tidspunkt), 1-0 hjemme over Nancy og i sidste weekend 3-1 ude over Lille.

En lidt sær kamp. Marseille var i dén grad på hælene i første halvleg og fortjent bagud ved pausen. Men i anden halvleg viste mestrene imponerende effektivitet og vendte kampen totalt. Især flot spil af målmand Mandanda, samt af offensivfolkene Valbuena og Rémy. Til gengæld noget usikkert fra de to back, Azpilicueta og Heinze der havde det svært over de hurtige Lille-kanter.

Om ikke andet må opgøret have givet Marseille selvtillid; det er ikke ret mange udehold der vinder i Lille. Og det er værd at bemærke at hvor Marseille i de seneste kampe har haft en solid defensiv, men en lidt sløv offensiv, så så det noget bedre ud fremme denne gang.

Derefter blev det 1-0 ude over L2-klubben i pokalturneringen – hvor Marseille stillede med stort set et andethold.

Og i sidste weekend gjaldt det så topkampen mod rækkens nr 1, Rennes. Dvs, det gjorde det ikke – for opgøret blev aflyst pga heftig regn.

Og så var Marseille-spillerne friske til onsdagens CL-udekamp mod Zilina. Slovakkerne havde kun tabt 0-1 i Marseille (dog temmelig heldigt; Marseille dominerede stort og havde diverse chancer), men onsdag vandt franskmændene med hele 7-0! Angriber Gignac fik endelig hul på målbylden med et hattrick, og playmaker Lucho scorede to.

Marseille har altså ligesom PSG en midtugekamp i benene – men er nok noget friskere efter at være stået over i sidste weekend.

Trupnyt for Marseille

Trup: Mandanda, Andrade - Azpilicueta, Sabo, So.Diawara, L.N'Diaye, Heinze, Taiwo - Kaboré, Lucho, Abriel, Be.Cheyrou, Valbuena, A.Ayew - J.Ayew, Rémy, Brandao, Gignac

Mangler: Mbia (midterforsvar; starter/indskifter), Cissé (defensiv midtbane; starter), Hilton (midterforsvar; reserve)

Marseille mangler den hårdtarbejdende midtbanemand Cissé (i øvrigt gammel PSG-mand), ligesom mod Lille og Zilina; der er fine alternativer, fx i dynamiske Kaboré og hårdtsparkende og -tacklende Cheyrou.

Og så har midterforsvarer Mbia karantæne. Det er et lidt større problem - han var immervæk en af holdets allerbedste i sidste sæson. Han har dog været mindre markant i denne sæson, og man har rutinerede (og hovedspilsstærke Heinze) som remplacant (og så kan skudstærke Taiwo få sin venstrebackplads tilbage - den har Heinze ellers erobret).

Bud på Marseille-opstilling

Mandanda – Azpilicueta, So.Diawara, Heinze, Taiwo – Kaboré, Lucho, Cheyrou/A.Ayew – Valbuena, Rémy, Gignac

  • Høj tilbagebetaling
  • Enormt live betting udvalg

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback