18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Tips & Spilforslag : PSG - Lyon

Infokamp
Match center
1. december 2013 kl. 21:00 - Fodbold, Frankrig - Frankrig Ligue 1
Parc des Princes
Opdateret
0
Redaktør for BetXpert 2004-2019. BetXpert-skribent om fransk fodbold med mere 2002-2019. Halvstuderet journalist (2,5 af 4 år på DJH før jeg sprang fra for at gå på universitet). Bachelor i italiensk, litteraturvidenskab og engelsk oversættelse. Ex-dansklærer, ex-boghandler. Spurs-fan. Bettingdinosaurus og -ronkedor.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
15. runde. Parc des Princes, Paris.

To af Frankrigs tre største klubber (*), men Lyon-holdet er ikke på tidligere tiders niveau og skal være klar underhund mod den rige mesterklub der har angrebsstjernerne Zlatan og Cavani i fin form. Værdi er der dog næppe i det lave ettals-odds.

DET TALER FOR PSG

 • Mesterholdet fører også ligaen i denne sæson, med 4 point ned til nr 2 og 15 point ned til Lyon på 7.-pladsen.
 • PSG er ubesejret i denne sæson og kommer med 3 ligasejre i træk, 4-0, 3-1 og 3-0. På hjemmebane (7-5-2, 17-3) er det 6 ligasejre i træk.
 • PSG har desuden succes i CL hvor gruppesejren blev sikret med onsdagens 2-1-hjemmesejr (trods 10 mod 11 i 45 min) over Olympiakos.
 • PSG-angriber Zlatan har scorede onsdag sit 18. mål i sine seneste 12 kampe. Kollega Cavani scorede sit 9. mål i 10 kampe.
 • Forsvarsstyrmand Thiago Silva – absolut verdensklasse - var skadet i oktober, men er tilbage og har forstærket defensiven.
 • PSG vandt begge indbyrdes kampe i sidste sæson: 1-0 hjemme i december og 1-0 ude i maj.
 • Lyon er 2-0-4 på udebane i denne franske sæson. Og måtte i sidste weekend nøjes med 1-1 hjemme mod bundholdet Valenciennes.
 • Lyon spillede (blandet indsats) EL torsdag. Midterforsvarer Umiti og angriber Gomis er tvivlsomme. PSG spillede onsdag og har en bredere trup.

DET TALER FOR LYON

 • Lyons tvivlsomme resultater i starten af sæsonen hang sammen med skader. Nu er alle idealstartere klar.
 • I seneste liga-udekamp vandt Lyon 2-1 hos Saint-Étienne – samme sted hvor PSG 2 uger forinden var gevaldigt på hælene i en 2-2-kamp.
 • Lyon har fået 7 point i de seneste 3 ligakampe. Kun 1-1 mod Valenciennes i sidste weekend, men her manglede kreatør Grenier pga karantæne.
 • Lyon kvalificerede sig til EL-sekstendedelsfinalerne med torsdagens 1-0-hjemmesejr over spanske Betis.
 • Mod Betis blev centreforward Gomis sparet fra start (han blev skiftet ind i 2. halvleg og scorede).
 • Lyon-førstemålmand Vercoutre er vendt tilbage efter en langvarig skadespause. Fin indsats mod Valenciennes og flot indsats mod Betis.
 • Lyon-midterforsvarer Bisevac der spillede for PSG i 2011/12 (op til 12/13 var han til overs og blev solgt), er nok særligt opsat.
 • PSG-midtbaneoprydder Matuidi er tvivlsom. Hvis han ikke kan spille (det kan han dog nok), kan Lyon måske få det fysiske overtag på midtbanen.

1X2
72-18-10

*
Hvis man tæller fans; den tredje er Marseille. Hvis man ser på trupværdi, er situationen en lidt anden: Her er Lyon kun nr 4. PSG er nr 1, fulgt af Monaco og Marseille.

TRUPNYT

PARIS SG
Trup (psg.fr)
ALEX, CAMARA Zoumana, CAVANI Edinson, DIGNE Lucas, DOUCHEZ Nicolas, IBRAHIMOVIC Zlatan, JALLET Christophe, LAVEZZI Ezequiel, LUCAS, MARQUINHOS, MATUIDI Blaise, MAXWELL, MENEZ Jérémy, PASTORE Javier, RABIOT Adrien, SIRIGU Salvatore, THIAGO MOTTA, THIAGO SILVA, VAN DER WIEL Gregory, VERRATTI Marco


Fravær
Ingen

Tvivlsom
Matuidi (defensiv midtbane)

Noter
PSG stillede i træner Blancs idealopstilling i onsdagens CL-kamp – og ydede generelt en flot indsats. Med to undtagelser: Defensiv-midtbanemand Verratti der egentlig spillede godt, men som altså også fik to dumme advarsler og dermed blev udvist. Og offensivmand Lavezzi. Det lugter af at sidstnævnte mod Lyon erstattes af den endnu hurtigere og endnu mere driblestærke Lucas.

Hvorfor spiller Lucas ikke altid fra start, kunne man spørge? Nok fordi hans bundniveau er lavere end Lavezzis, og fordi han ikke passer helt så godt ind i Blancs foretrukne 4-3-3-system. Dvs det gør han såmænd – han kan ligge på højreflanken – men dér ligger jo Cavani, og det er der en del mål i...

Men altså, mod Lyon tror jeg Lucas starter – der var nemlig allerede snak om at han skulle starte mod Olympiakos. Det gjorde han så ikke, og det var muligvis fordi Blanc ville spare ham til Lyon. Selv hvis det ikke er tilfældet, må Lavezzis dårlige indsats øge chancen for en Lucas-start.

I givet fald spilles nok 4-3-1-2 snarere end 4-3-3.

Man skal heller ikke glemme at PSG-bænken har offensiv-kapacitet som Ménez. Jo, parisertruppen er dejligt bred.

Får Verratti en straf for sin tåbelighed i CL-kampen? Tjah – jeg tvivler. Men i givet fald er det nok til til fordel for talentfulde Rabiot der gjorde det godt da han fik 2. halvleg tirsdag. Rabiot kan også få en startplads i stedet for oprydder Matuidi der, ifølge Blanc på PSGs website, har døjet med noget virus. I givet fald er det primært Motta der skal stå for oprydningen på midtbanen. Det kan muligvis blive et problem mod Lyon der har både Gonalons og Fofana – dvs mere fysisk styrke. Hvis altså brølstærke Matuidi ikke bliver klar – men mon dog ikke han gør det?

Vil Blanc derudover køre turn-over? Jeg tvivler – jeg tror han respekterer Lyon og storkamps-fænomenet så meget at han vil stille i stærkeste. Men hvis ikke, kan der fx køres turn-over på backpladserne (Jallet og Digné er ikke langt fra van der Wiel og Maxwell i kvalitet) og i midterforsvaret hvor stortalentet Marquinhos kan aflaste een af de to rutinerede, Alex og Silva.

Bud på opstilling
Sirigu – van der Wiel, Alex, Silva, Maxwell – Verratti, Matuidi (Rabiot), Motta – Lucas – Cavani, Zlatan


LYON

Trup (olweb.fr)

Koné.B - Bédimo - Bisevac - Danic - Ferri - Fofana - Gomis - Gonalons - Gorgelin - Gourcuff - Grenier - Lacazette - M.Lopes - Malbranque - Mvuemba - Pléa - Tolisso - Umtiti – Vercoutre

Fravær

Briand (angriber – indskifter; startede inde i torsdags (og blev skadet), men det var nok mest for at give Gomis en puster)
Dabo (back – starter/reserve)
Koné (midterforsvar – indskifter/reserve)
A. Lopes (andenmålmand)
Ghezzal (midtbane – reserve)
Benzia (angriber – reserve)


Tvivlsom
Umitit (midterforsvar – starter)
Gomis (centreforward - starter)


Noter
Lyon stillede i træner Gardes idealopstilling i torsdagens EL-kamp – med een undtagelse: Centreforward Gomis startede ude. Han blev dog skiftet ind i anden halvleg hvor han scorede kampens eneste mål. Gomis har døjet med noget sygdom, men er med i PSG-truppen og bør kunne spille.

Oplægget til Gomis'målet mod Betis stod en anden indskifter for: Gourcuff.

Gourcuff er fremragende når spillet kører, men problemet for ham er at han har været meget svingende, og at Garde helst spiller 4-3-1-2 (træneren kalder det selv 4-4-2, men reelt er der en offensiv kreatør der ligger fremskudt i forhold til resten af midtbanen), og at Lyon allerede har en dygtig og målfarlig kreatør i Grenier (klubmand i modsætning til Gourcuff der blev købt i Bordeaux).

Pt er Gourcuff altså en slags super-joker. Eller hvad? For Grenier spillede skidt torsdag – klart ringere end en veloplagt Gourcuff. Burde Gourcuff ikke få startchancen mod PSG? Det synes jeg – og lur mig om ikke Garde også har tænkt tanken...

Om Betis-kampen kan i øvrigt siges at begge backs, Lopes til højre og Bedimo til venstre havde en del problemer, og det havde den unge midterforsvarer Umtiti også. Han blev desuden skadet og udskiftet. Han burde dog kunne spille mod PSG – i hvert fald er hans afløser mod Betis, Kone, ikke udtaget til truppen mod PSG.

Bud på opstilling
Vercoutre – M. Lopes, Bisevac, Umtiti, Bedimo – Malbranque, Gonalons, Fofana – Gourcuff – Lacazette, Gomis

 • God velkomstbonus på sport
 • Stort spiludvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting
 • Rigtig god mobilapp
 • Meget brugervenligt og flot site
 • Konkurrencedygtige odds

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 18. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:45 Lille - Aston Villa: Flest hjørnespark Lille
1,90
Placer Bet
21:00 Atalanta - Liverpool: Over 5,5 hjørnespark af Liverpool
1,83
Placer Bet
21:00 West Ham - Bayer Leverkusen: Over 0,5 Mohammed Kudus skud på mål
1,90
Placer Bet
Lørdag 20. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
16:00 Sheffield U. - Burnley: 2
2,40
Placer Bet
Søndag 21. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 Viborg - Lyngby: 1
1,82
Placer Bet
17:00 Sandefjord - Lillestrøm: 2
2,40
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet

Kommentarer

Feedback