18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Paris SG - Borussia Dortmund

Infokamp
Match center
4. november 2010 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
Parc des Princes
3. nov. 2010 kl. 22:10 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 03/11
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Gruppe J, fjerde spillerunde. Parc des Princes, Paris.

Dortmund spillede klart bedst i den omvendte kamp (havde fortjent bedre end 1-1), og de talentfulde unge prøjsere så også meget mere veloplagte ud i søndagens ligakamp (2-0 ude over Mainz bragte holdet op på Bundesligaens førsteplads) end pariserne der spillede halvskidt, men dog fik 1-1 i Montpellier.

Når man dertil lægger at PSGs rutinerede Makelele nok spares (kan ikke tåle det hårde kampprogram), begynder det at ligne en pæn chance for tysk triumf.

Men man skal have med at Dortmund er presset – der SKAL faktisk helst en sejr på bordet hvis man vil spille europæisk fodbold til foråret (og det vil man gerne). Hvorimod PSG indtager gruppens førsteplads og godt kan leve med uafgjort. Det er naturligvis til parisernes fordel at de ikke behøver at satse.

I øvrigt kan kampen, for begge holds vedkommende, være præget af førnævnte hårde kampprogram. Det er PSGs sjette opgør på 19 dage, Dortmunds sjette på 20 dage.

1X2-chancevurdering: 35-30-35

Indbyrdes

Dortmund-PSG (14 dage siden) endte 1-1. Tyskerne spillede klart bedst, og pariserne var heldige med at få udlignet til sidst. Mål for Dortmund: Sahin (straffespark). PSG: Chantôme.

Gruppe J

PSG 7 point, målscore 4-1

Sevilla 6, 2-1

Dortmund 4, 5-5

Karpaty 0, 3-7

PARIS SG

Den franske hovedstadsklub er nr 7 i den hjemlige række (i sidste sæson blev det til en ydmyg 13.plads, til dels fordi holdet fokuserede på pokalturneringen – som da også blev vundet). På hjemmebane siger statistikken 2-2-2 (10-6).

Siden udekampen mod Dortmund, har PSG tabt 2-3 hjemme mod Auxerre, vundet 2-1 (1-1 i ordinær spilletid) ude over et reservepræget Lyon-hold i pokalturneringen og i søndags spillet 1-1 i Montpellier.

Indsatsen i søndags var ret dårlig (bortset fra midterforsvarer Sakho og midtbane-støvsuger Makelele), især angriberne Erdinc og Hoarau. For deres vedkommende ligner det et formproblem.

Erdinc har ikke nettet siden 2-0-udesejren over Toulouse 16. oktober (dvs i 4 kampe), og Hoarau er uden mål siden september. PSGs mål i de seneste kampe er sat ind af midtbanespillere og fløje – Guily scorede mod Montpellier og mod Lyon (her scorede Bodmer også), og Nenê scorede begge mål mod Auxerre.

PSG fører EL-gruppespillet efter 1-0-udesejr over Sevilla, 2-0 hjemme over Karpaty og 1-1 i Dortmund.

Dette bliver PSGs sjette kamp på 19 dage.

Trupnyt for PSG

Trup: Edel, Coupet - Armand, Z.Camara, Ceara, Jallet, Sakho, Tiéné - Bodmer, Chantôme, Clément, Makelele, Nenê, Sessegnon - Luyindula, Hoarau, Giuly, Erding

Mangler: Maurice (kant/angreb; reserve)

PSG har alle stamspillere med i truppen, men stiller næppe med stærkest mulige hold. Superrutinerede Makelele (fremragende i weekenden mod Montpellier) spillede i Dortmund, men det var efter at være stået over i weekenden forinden. Denne gang har han en weekendkamp (endda søndag) i de gamle ben, og så vil man næppe også trække veksler på ham i midtugen; det ville i hvert fald være højst usædvanligt.

Derudover sættes den lange landsholdsangriber Hoarau formentlig af – han har ikke scoret siden september og var dårlig i weekenden.

Bud på opstilling (football365.fr)

Edel – Ceara, Z.Camara, Sakho, Tiéné – Sessegnon, Bodmer, Clément, Nenê – Erding, Luyindula

 


BORUSSIA DORTMUND

Efter søndagens 2-0-udesejr over Mainz (hidtidig etter) er Dortmund på førstepladsen i Bundesligaen. Udestatistikken siger 5-0-0 (13-4).

Holdet er ungt – og særdeles talentfuldt. Og forbavsende modstandsdygtigt. Den fremragende sæsonstart er kommet på trods af skader hos markante kræfter som anfører Kehl på midtbanen og angriber Zidan.

Angriber Barrios der med 19 mål blev tredjetopscorer i Bundesligaen i sidste sæson, scorer fortsat, bakket godt op af de nye offensivfolk Kagawa (4 mål) og Lewandowski (2) - samt de 22-årige midtbane-talenter Sahin (3) og Grosskreutz (3) og ikke mindst 18-årige Götze der stod bag begge mål mod Mainz (scorede det ene og lagde flot op til det andet).

Jeg havde personligt regnet med at Dortmund ville få det svært i Mainz. Efter seks ligasejre i træk, havde holdet nemlig måttet nøjes med 1-1 hjemme mod Hoffenheim, og derefter røg man ud af pokalen mod en klub fra den tredjebedste række.

Jeg syntes det lugtede af formnedgang, evt forårsaget af det hårde kampprogram.

Men det unge hold tog fusen på mig, leverede en flot indsats og fik en meget fortjent sejr over Mainz.

Men noget er der nu nok om at kampprogrammet (opgøret i Paris bliver Dortmunds sjette kamp på 20 dage) tærer. Mandag fik spillerne helt fri fra træning – for at restituere.

Dortmund har brug for energien. Der skal nemlig helst en sejr på bordet i Paris. Indtil nu er det blevet til 4-3 ude over Karpaty, 0-1-tab hjemme mod Sevilla og 1-1 samme sted mod PSG.

Hvis man ikke slår PSG, skal Dortmund nok have 6 point i de sidste to runder for at få videre. Man mangler stadig Karpaty på hjemmebane, og det gør give 3 point, men så er der Sevilla på udebane, og det er ikke umiddelbart en nem opgave.

Trupnyt for Dortmund

Mangler:

Owomoyela (højreback; starter; ude siden 6. runde)

Hajnal (midtbane; 0 kampe i denne sæson)

Kehl (midtbane; starter; anfører; ude siden 3. runde - var også meget skadet i sidste sæson)

Kringe (midtbane; 0 kampe i denne sæson)

Zidan (angreb; starter i sidste sæson; 0 kampe i denne sæson)

Dortmund er fortsat - som i de seneste 3 ligarunder - uden den rutinerede højreback Owomoyela. Men efter at have spillet en række dårlige kampe, gjorde afløser Piszczek det godt mod Mainz.

Midtbanemand og anfører Kehl er også stadig ude (det har han dog været meget i de seneste sæsoner). Ditto med Zidan der slet ikke har spillet i denne sæson.

I forhold til Mainz-kampen hvor han stod over med en skade, er fløjspiller Blaszczykowski med i truppen – det er dog ikke sikkert at han starter inde.

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback