18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Norge - Grækenland: 1

Match center
15. august 2012 kl. 20:00 - Fodbold, Venskabskampe
Ullevaal
Opdateret
0
Profession: Journalist. Uddannelse: cand.oecon og skolelærer.
Har de seneste 17 år beskæftiget sig professionelt med sports-betting med plus på kontoen.
Været spilekspert og spilredaktør hos Berlingske Tidende, Ritzaus Bureau, B.T. samt de seneste syv år TIPS-bladet.
Indstiftede ved årsskiftet 2004/05 på TIPS-bladet det såkaldte Hitrate-regnskab, som løbende monitorerede tilbagebetalingen af væddemåls-anbefalinger.
Resultat 2005: 108,0 %.
Resultat 2006: 113,1 %.
Resultat 2007 (første halvår, indtil start på BetXpert): 129,5 %

Har de seneste fem år været bosiddende fifty/fifty på bookmaker-øen Malta, bl.a. som konsulent for bookmakerfirmaer, og i den italienske fodbold-metropol Milano.
Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.
Speciale-område: Fodbold.
Med baggrund i de foregående års regnskaber må det ultimative "jagt-område" beskrives som Europa Cup’en. De seneste syv år har med én sæsons undtagelse givet solidt overskud i Champions League, UEFA Cup og Intertoto Cup. Specielt sommeren/det tidlige efterår er traditionelt overskudsgivende, hvilket vil sige Intertoto Cup’en, kvalifikationen til Champions League samt kvalifikationen og hovedturneringens 1. runde i UEFA Cup’en.
Andre fodbold-områder med traditionelt godt afkast: Landskampe, Italien, Østeuropa, Latinamerika.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2): 48-28-24%
Betvalue: 100,80%
Spilbar ned til odds: 2,08
Rigtig/forkert:
Ladbrokes Spil nu hos Ladbrokes
Norge er ”verdensmester” i venskabs-kampe. Egentligt er det forbilledligt, at det norske hold formår at levere selvom der ikke står noget på spil, og så kan man jo bare undre sig over, hvorfor Norge har kikset de seneste fem slutrunde-kval.forsøg... Men det er sagen ligegyldigt, for dette er ikke en kamp med vigtige VM- eller EM-kval.point på spil, det er en venskabskamp, og så plejer vores nordiske naboer at være godt kørende. For spillet tales desuden, at Grækenland netop kommer fra en EM-slutrunde (hvilket erfarings-mæssigt typisk koster lidt i de næstfølgende landskampe i det tidlige efterår), samt at den græske liga først sæsonstarter om to uger, mens Tippeligaen er godt midtvejs og kører for fulde omdrejninger.

Spil-form: Jeg kan forestille mig, at populær-spillene på denne kamp vil være ”under”-spil, samt måske spil på uafgjort eller ciffer-tips à la 0-0 eller 1-1. Ikke, at jeg på nogen måde skal søge at gøre disse spil dårlige – de er faktisk alle fuldt logiske – men jeg vil dog gøre opmærksom på, at alle spil skal vurderes i forhold til odds. Derfor er f.eks. et under 2,5 mål-indskud ikke noget for mig (yes, det er et logisk udkomme, men det har odds-markedet luret, og jeg kan ikke få øje på værdien). Derimod synes jeg, at norsk sejr efter omstændigheder er godt betalt. Om man tager 1-tallet eller Norge på et Asian Handicap -0,5 er sådan set ligegyldigt, blot bør man for sin egen skyld søge at spille der, hvor betalingen er bedst.

Bedste betaling for 1-tallet på norsk sejr: Odds 2,10 hos Ladbrokes.

Bedste betaling for Norge på Asian Handicap -0,5: Odds 2,11 hos Pinnacle og SBObet.

(bemærk venligst, at BetXpert som udgangspunkt ikke kan yde assistance, hvis der opstår problemer med en licensløs bookmaker)

Mine procenter for 1X2:

1: 48 %

X: 28 %

2: 24 %

Verdensmestre, når det ikke gælder: Norge er noget nær verdensmestre, når det kommer til venskabskampe, hvilket jo fint forklarer, at vore nordlige naboer på et tidspunkt for ikke så forfærdeligt længe siden var indplaceret i Top-10 på FIFA’s officielle verdensrangliste, noget der medførte en top-seeding til den forestående VM-kvalifikation. Og en top-seedning er pænt godt gået af en nation, der ikke har kvalificeret sig til én eneste af de seneste fem VM- eller EM-slutrunder (jeg gætter på, at Slovenien og Schweiz ikke ligefrem var kede af at blive trukket op af hatten til Norges VM-kval.gruppe :-).

I mellemtiden er Norge drattet ned på 25.pladsen på verdensranglisten (Grækenland er nummer 12), og om hvorvidt UEFA’s top-seedning af Norge var retfærdig eller til latter, skal jeg lade være usagt, men det er også ligegyldigt, når det kommer til dette venskabs-møde i Oslo mod Grækenland. Pointen er nemlig, at dette er en venskabs-kamp og ikke en kvalifikations-kamp med vigtige VM- eller EM-point på spil. Noget, som i min bog rykker ganske mange procenter fra Grækenland-siden over til de norske værter.

Hvad man sjældent har problemer med i Norge, når det gælder landsholds-opgaver, er spillernes motivation og indstilling. Stoltheden over at bære national-trøjen er stor, hvilket til en hvis grad forklarer de mange stærke norske venskabs-resultater. I alle nationer er indstillingen som regel i top, når det gælder vigtige VM- eller EM-kval.kampe, i Norge er den altid i top, uanset hvilke ellers ”ligegyldige” venskabsopgaver, der står for døren. Noget, den langtfra er andre steder.

Venskabs-resultater - Norge: I den forbindelse lad os tage et kig på Norges venskabs-resultater i 2011/12:

Sejr 1-0 ude over Schweiz, sejr 1-0 ude over Slovakiet, sejr 2-1 hjemme over Montenegro, nederlag 0-1 hjemme til Ukraine, sejr 2-1 hjemme over Frankrig, nederlag 1-2 ude til Kroatien, sejr 2-1 ude over Irland, nederlag 0-1 ude til Polen, sejr 1-0 hjemme over Litauen, og senest sejr 3-0 hjemme over Tjekkiet. Slet, slet ikke dårligt, og inden den stime gemmer der sig bl.a. en 1-0-gevinst ude over Tyskland.

Grækenland - betydelig større succes, når det gælder: Totalt modsat Norge er Grækenland en glimrende fodbold-nation, når det gælder.

Grækerne har været med i de tre seneste VM- eller EM-slutrunder og fire ud af de seneste fem, og som de fleste sikkert husker, vandt Grækenland i 2004 i Portugal Europa-mesterskabet. I seneste EM-slutrunde i Polen/Ukraine oplevede grækerne relativ succes ved at komme videre fra deres gruppe med Tjekkiet, Rusland og Polen, inden Tyskland i kvartfinalen viste sig for stor en mundfuld.

Humlen i det hele!: Alt dette gør, at jeg vil summere min indgang til kampen op med følgende udsavn:

Var dette en VM- eller EM-kval.kamp, var der absolut no-way, jeg ville placere mine penge på Norge. Men – nu er det en venskabskamp, og så stiller sagen sig helt anderledes!

Formodet form-forskel: Ydermere tæller det med, at mens de hjemlige norske spillere er midtvejs i Tippeliga-sæsonen og således må formodes at være i topform, så sæsonstarter den græske Ethniki A, eller Superliga, om man vil, først om to uger. Derfor en formodet forskel i form på de fleste af de optrædende spillere på Ullevål i aften.

Og minus til Grækenland pga. EM-deltagelse: Ydermere ser man ofte, at slutrunde-deltagende nationer (sandsynligvis mest pga. mental træthed frem for noget andet) i det efterfølgende tidlige efterår starter lidt langsommere ud resultat-mæssigt, end man ser det hos de natiner, der ikke har været så heldige at kvalificere sig til slutrunden, i dette tilfælde EM i Polen/Ukraine.

Venskabs-resultater - Grækenland: Det skal med, at Grækenland dog ikke har for vane at ”lægge sig ned” i deres venskabskampe. Faktisk er grækerne generelt et vanskeligt hold at besejre. I samme periode som Norges førnævnte venskabskampe (2011/12) har Grækenland præsteret følgende i disse venskabs-opgør:

Sejr 1-0 hjemme over Canada, uafgjort 0-0 hjemme mod Polen, uafgjort 1-1 mod Ecuador (spillet i USA), uafgjort 0-0 ude mod Bosnien/Hercegovina, uafgjort 1-1 hjemme mod Rusland, nederlag 1-3 hjemme mod Rumænien, uafgjort 1-1 hjemme mod Belgien, uafgjort 1-1 hjemme mod Slovenien, og senest sejr 1-0 hjemme mod Armenien.

Overordnede betragtninger (og ingen "gæt" på start-opstillinger herfra): Den resultat-række peger på, at en mål-fattig uafgjort næppe vil være noget helt usandsynligt udkomme af onsdagens kamp i Oslo, men alligevel ser jeg alt i alt mange ting pegende Norges vej.

Jeg er klar over, at teamnews og hvad vi kan kalde ”sandsynlige hold-opstillinger” kunne være ønskelige, men erfarings-mæssigt er dette ikke alverden brugbart, når det kommer til venskabskampe. Det ville blive et rent og skært gæt på, hvilke spillere, der får chancen. Jeg plejer normalt altid at bringe den slags, men her vælger jeg altså at gøre en undtagelse. Dels pga. stor usikkerhed, og dels fordi relevansen er begrænset, da det ikke er en faktor jeg har lagt til grund for cv’en.

Dette med start-opstillings-usikkerhed gør sig ikke mindst gældende for Grækenland, hvor jeg har på fornemmelsen, at der kan blive eksperimenteret en del.

Konklusion: Væsentligt er vurderingen, og faktorerne – at Norge er rigtigt gode i venskabskampe, at Grækenland netop har deltaget i EM-slutrunden (hvilket erfarings-mæssigt koster lidt i de første efterfølgende landskampe), samt at den græske turnering endnu ikke er startet, mens den norske kører for fuld skrue og er godt halvvejs inde i sæsonen – gør, at jeg ser værdi i spil på norsk sejr.

  • God service

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 6. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
12:00 Flest mandater uden EPP og S&D: Identitet og Demokrati (ID)
2,38
Placer Bet
Fredag 7. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
23:55 DK's trup: Udtaget: Jacob Bruun Larsen
10,00
Placer Bet
Søndag 9. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:00 Antal mandater til SF: Over 1,5 Antal mandater
1,50
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet
21:00 Udtages til Englands EM-trup: Ollie Watkins
1,40
Placer Bet
Søndag 16. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:00 EM24: Danmark: ender sidst i gruppe C
9,20
Placer Bet
18:00 EM 24: Danmark: Ender 1'er i gruppen
6,50
Placer Bet
18:00 Slovenien - Danmark: 2
1,81
Placer Bet

Kommentarer

Feedback