18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Marseille - Monaco

Infokamp
Match center
1. september 2013 kl. 21:00 - Fodbold, Frankrig - Frankrig Ligue 1
Stade Orange Velodrome
1. sep. 2013 kl. 07:08 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 01/09
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Lokalderby på sydkysten hvor arbejderbyen Marseille tager imod nyrige Monaco. Begge ubesejrede. Vinder det mere sammenspillede hjemmehold, snupper Falcao og Co udesejren eller lugter det af pointdeling mellem to klassemandskaber? Jeg er i tvivl.

DET TALER FOR MARSEILLE

 • Marseille har hjemmebane, og Velodrom-opbakningen er meget mere intens end hvad Monaco er vant til hjemme i det rige og blaserte fyrstendømme.
 • Sidste sæsons sølvvinder er meget mere sammenspillet end Monacos oprykkere der indeholder diverse sommerindkøb (cirka syv i startopstillingen).
 • Marseille har åbnet sæsonen med tre ud af tre sejre og en samlet målscore på 6-1. Centreforward Gignac har scoret i hver kamp.
 • Midterforsvarer N'Koulou var svag i de første to kampe, men i sidste uges sejr i Valenciennes var han tilbage til at være fremragende.
 • Monaco åbnede med to sejre, men var ret heldig i begge og så senest ret skidt ud i 0-0 hjemme mod Toulouse.
 • Monaco-midtbanestjerne Moutinho er kun på 90% efter sin skade, melder træner Ranieri. Offensivmand Rodriguez er næppe heller i topform endnu.
 • Monaco har den nyindkøbte klassekeeper Romero med, men han kender ikke medspillerne ret godt, og den lidt usikre Subatic starter nok igen inde.


DET TALER FOR MONACO

 • Held eller ej står Monaco med 7 point for 3 kampe, og målscoren siger 6-1.
 • Han har ikke fået meget at arbejde med, men angrebsstjerne Falcao har med to mål (dog et på straffe) vist at han er skarp når chancen opstår.
 • Offensiven viste sit store potentiale i 4-1 over (mandefaldsramte) Montpellier, og de rutinerede Carvalho og Abidal har ryddet godt op i forsvaret.
 • Midtbanestjerne Moutinho er med efter at have misset de første tre kampe. Selv for 90% ligner han er en klar forstærkning.
 • Marseille har ikke vist decideret prangende spil hidtil, og klubbens modstandere har været overkommelige.
 • Marseille må undvære venstreback Morel (men har en fin erstatning i talentfulde Mendy).


Trupnyt og uddybning

Marseille
Trup: Mandanda, B.Samba – Abdallah, S.Diawara, Fanni, L.Mendes, B.Mendy, Nkoulou – Abdullah, M.Amalfitano, Be.Cheyrou, Imbula, A.Ayew, Romao, Valbuena – J.Ayew, Gignac, Payet, Khalifa

Fravær: Morel (venstreback – starter)

Noter: Morel mangler. En svækkelse al den stund at han spillede en virkelig god kamp i Valenciennes – men i sommerindkøbet, 19-årige Mendy, har Marseille en god erstatning. Han gjorde det fint da han debuterede med 90 minutter i første runde mod Guingamp (hvor Morel manglede).

På midtbanen er det andet talentfulde sommerindkøb Imbula tilbage efter at have misset Valenciennes pga en skade. Umiddelbart en forstærkning – han gjorde det godt i de første to kampe, og den ellers rutinerede Cheyrou var lidt bleg mod Valenciennes. Det KAN dog være at træner Baup foretrækker erfaringen mod Monaco. 

Kadir (offensiv midtbane/fløj) der kom til i januar, men ikke har kunnet tilspille sig en plads, er sendt til Rennes.

Bud på opstilling:

4-2-3-1: Mandanda – Fanni, Diawara, N'Koulou, Mendy – Romao, Imbula/Cheyrou – Payet, Valbuena, A. Ayew - Gignac


Monaco
Trup: Caillard, Romero, Subasic – Abidal, R.Carvalho, Fabinho, Isimat-Mirin, Kurzawa, Raggi, Tisserand – Ferreira-Carrasco, Moutinho, Obbadi, Ocampos, Pi, J.Rodriguez, Toulalan – Falcao, Germain, E.Rivière

Fravær:Barazite (reserve), Dirar (reserve), Ndinga (defensiv midtbane – på vej væk), Tzavellas (venstreback – på vej væk), J.Poulsen (midtbane - reserve), Kondogbia (midtbane - ny), Lopez (forsvarer - ny), Henen (angriber – ny)

Noter: Midtbanereserven Ndinga er på vej væk og derfor ikke med i dag. Monaco har til gengæld netop hentet den franske U19-verdensmester Kondogbia (fast midtbanestarter hos Sevilla) samt Anderlechts 17-årige angrebstalent Henen. De er dog ikke nået med i dagens trup.

Det er derimod den argentinske landsholdskeeper Romero – for første gang siden 17. august-skiftet fra Sampdoria. Han starter dog næppe inde, da han endnu ikke kender holdkammeraterne så godt. Det selv om Subatic ikke har virket overvældende sikker mellem de monegaskiske streger.

Sommerindkøbet Moutinho – dygtig spilfordeler - er med i truppen efter at have misset de første tre kampe pga en skade. I betragtning af hvor relativt dårligt Obbadi har spillet, bør portugiseren starte inde mod Marseille – også selv om hans fysiske form ikke er i top. Men vil Ranieri bruge Moutinho fra starte eller ej? Og hvis han bruger ham, er det så i stedet for Obbadi på en tomands-defensivmidtbane med oprydder Toulalan som makker, eller vil Ranieri – i respekt for Marseille – køre med en tremands-defensivmidtbane, dvs med Toulalan, Obbadi OG Moutinho (og så sorteper fx til den mere offensive Ocampos der dog også kan bruges på højrekanten i stedet for Rodriguez/Rivière)?

Højrekant Rodriguez har også været skadet, men fik 30 minutter mod Toulouse og nærmer sig den fysiske topform. Nok til at starte inde mod Marseille? Det er spørgsmålet. Monaco råder nemlig også over Rivière der scorede hattrick mod Montpellier.

Hvis Rivière starter inde, kører Monaco nok med et tomandsangreb. Hvis Rodriguez starter, bliver det nok på højrefløjen, og så ligger Falcao alene helt i front. 

Bud på opstilling: 
4-4-2 eller 4-2-3-1 eller 4-3-2-1:
Subatic – Fabinho, Carvalho, Abidal, Kurzawa – Toulalan, Moutinho/Obbadi – Rodriguez/Rivière/Ocampos, Ocampos/Moutinho, Ferreira-Carrasco – Falcao

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback