18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Levante - Barcelona: X

Match center
11. maj 2011 kl. 20:00 - Fodbold, Spanien - Spanien Primera Division
Estadi Ciutat de Valencia
Opdateret
3
0
Profession: Journalist. Uddannelse: cand.oecon og skolelærer.
Har de seneste 17 år beskæftiget sig professionelt med sports-betting med plus på kontoen.
Været spilekspert og spilredaktør hos Berlingske Tidende, Ritzaus Bureau, B.T. samt de seneste syv år TIPS-bladet.
Indstiftede ved årsskiftet 2004/05 på TIPS-bladet det såkaldte Hitrate-regnskab, som løbende monitorerede tilbagebetalingen af væddemåls-anbefalinger.
Resultat 2005: 108,0 %.
Resultat 2006: 113,1 %.
Resultat 2007 (første halvår, indtil start på BetXpert): 129,5 %

Har de seneste fem år været bosiddende fifty/fifty på bookmaker-øen Malta, bl.a. som konsulent for bookmakerfirmaer, og i den italienske fodbold-metropol Milano.
Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.
Speciale-område: Fodbold.
Med baggrund i de foregående års regnskaber må det ultimative "jagt-område" beskrives som Europa Cup’en. De seneste syv år har med én sæsons undtagelse givet solidt overskud i Champions League, UEFA Cup og Intertoto Cup. Specielt sommeren/det tidlige efterår er traditionelt overskudsgivende, hvilket vil sige Intertoto Cup’en, kvalifikationen til Champions League samt kvalifikationen og hovedturneringens 1. runde i UEFA Cup’en.
Andre fodbold-områder med traditionelt godt afkast: Landskampe, Italien, Østeuropa, Latinamerika.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Chance (1-X-2): 7-22-71%
Betvalue: 121,00%
Spilbar ned til odds: 4,55
Rigtig/forkert:
Expekt Spil nu hos Expekt
FC Barcelona er – selvfølgelig – storfavorit mod Levante, det ligegyldigt om de er på udebane. Men omstændighederne er anderledes, end hvis dette var en kamp midt på sæsonen. Barcelona sikrer sig mesterskabet med uafgjort, og en point-deling vil også passe Levante glimrende i bestræbelserne på at undgå nedrykning. Når man tager det i betragtning, så er spille-markedets X-odds alt for høje.

Spil-form: Ikke så meget at sige her. Det er X’et, jeg er interesseret i, da begge hold, tabel-stillingen taget i betragtning, ikke kun blot kan leve med, men faktisk nærmest “sejre med” en uafgjort.

(fix...?... næh, nej... ;-): Umiddelbart så kan det måske virke lidt til grin, at jeg punter på Levante til at få point mod verdens vel bedste fodbold-hold de seneste par år, FC Barcelona, men der er en årsag. For at nærme mig den, vil jeg tage en lille omvej, og så må BetXpert-læserne undskylde for denne kamp eventuelle irrelevante betragtninger og oplysninger. Jeg vil tale lidt om... ikke fix... men om “holds motivations indflydelse på kommende resultater” (det lyder bedre :-)

Ikke kun italienere kan dét der...: Normalt siger man, at italiensk fodbold er alle fix- ... uups, undskyld, “motivations-“ ... resultaters moder. Og rigtigt er det, at “motivation” spiller en uhyggelig stor rolle for resultaterne i slutfasen af de italienske turneringer. Men når det er sagt, så er det ikke ret meget, italienerne kan lære spanierne på den front.

Mine erfaringer og konklusioner: Via de erfaringer jeg har gjort mig i nu mere end 10 års seriøs betting (min egen + betting-journalistisk) så har jeg kunnet konkludere, at “motivation” (hæ, denne gang huskede jeg ikke at bruge det fæle “f..”-ord :-) spiller en næsten lige så stor indflydelse på resultaterne i Spanien, som det gør det i Italien.

Og så er det endda endnu bedre. For selvom man ikke helt kan udstede italiensk bank-garanti på spanske motivations-resultater, så er oddsene på dem nemlig ikke så lidt bedre, end tilfældet er i Italien, hvilket typisk gør dem mere interessante set fra et gambler-synspunkt.

Men hvordan kan det være? – at oddsene på spanske “motivations”-resultater er så meget bedre end på italienske ditto? Mit svar på det er først og fremmest ry/rygte. Mens italiensk fodbold har et meget ilde rygte i andre dele af Europa, hvad angår, lad os kalde det “stiltiende aftalt spil”, så har spansk fodbold sjovt nok et betydeligt bedre ry.

Noget, som ifølge min erfaring intet har at gøre med virkelighedens verden, men fint nok for mig, for det betyder, at det i de sidste spillerunder i Spanien stadigt er muligt at hente sig, hvad jeg vil anse for fede værdi-bets, hvor den lidt mindre “sikkerhed” i bettet i forhold til lignende italienske kampe opvejes af betydeligt højere odds.

Med det på plads over til kampen Levante – FC Barcelona, som dette retteligt drejer sig om.

Kig på tabellen: Jeg indledte med at selv-ironisere lidt over, at det måske umiddelbart kan virke lettere hallo, at jeg satser på alt andet end en sikker Barca-sejr i dette opgør, men man skal tage tabel-stillingen i ed.

Barcas situation: Der resterer tre spillerunder i Primera Division, og FC Barcelona fører før midtuge-runden onsdag med 91 point for 35 kampe, otte point flere end Real Madrid, der står noteret for 83. Da reglerne i Spanien foreskriver, at indbyrdes kampe er udslagsgivende i tilfælde af point-lighed, mangler Barcelona kun ét point for at sikre sig mesterskabet (Barca vandt i efteråret 5-0 hjemme over Real Madrid, mens det for ikke så længe siden blev 1-1 i Madrid i den omvendte kamp).

Ét point er altså nok for FC Barcelona til at tage mesterskabet... det gode spørgsmål er så, om Barca-mandskabet lader sig nøje med det, for hvorfor spiller de ikke i vanlig stil bare et hold som Levante af banen med en tilsyneladende forudsigelig sejr til følge...?

Svaret på det er, at det kan det også meget vel være, at Barca-stjernerne gør, men det er langtfra nær så oplagt, som hvis der ikke herskede de specielle omstændigheder, som er tilfældet. Jeg skal for min part i hvert fald ikke nyde noget af at smide skillinger efter et Barca-hold (bedste 2-tals-odds er 1,33 hos Ladbrokes, og det stinker langt væk af minus-værdi...), hvis motivations-krav kan tilfredsstilles med uafgjort.

Et tilbageblik: Inden man rynker på næsen af det argument, så lad mig lige bladre 24 måneder tilbage i kalenderen (kun 12 måneder kan jeg ikke bruge til noget, da Barca sidste år var hårdt presset af Real Madrid helt til målstregen): I femte-sidste spillerunde i 2009 satte Barcelona i praksis mesterskabet på plads med en 6-2-sejr ude over ærkefjeden og eneste konkurrent Real Madrid, og derefter sluttede Barca-spillerne sæsonen af på følgende manér:

3-3 hjemme mod Villarreal, nederlag 1-2 ude til Mallorca, nederlag 0-1 hjemme på Camp Nou til Sociedad, og i sidste spillerunde uafgjort 1-1 ude hos Deportivo la Coruna.

Så please, kom ikke og sig, at motivation eller mangel på samme ikke har indflydelse på, hvordan selv mandskaber som Barcelona præsterer... (i samme periode tabte Real Madrid – der sluttede en lige så klar toer, som Barca var etter – sine fire afsluttende kampe, 0-3 ude til Valencia; 2-3 ude til Villarreal, 1-3 hjemme til Mallorca, og 1-2 ude til Osasuna...).

Levantes situation: Mens det er givet, at Barcelona i bund og grund kan være tilfreds med ét point, hvad så med Levante? For det første vil uafgjort, og det uanset om de som her er hjemme på deres Estadio Ciudad de Valencia eller ude, altid være et fint resultat for en klub som Levante mod mægtige FC Barcelona, men yderligere så passer en point-deling værterne yderst glimrende også af andre årsager.

Levante har med 43 point lige nu fire point ned til Zaragoza og Deportivo la Coruna, der deler tredje/fjerdesidste-pladsen på nedrykningsstregen.

Tre spillerunder restere som sagt, og det kan godt være, at Levantes nuværende 43 point vil række til at bjærge endnu en sæsons tilværelse i den bedste række i hus, men sikkert er det ikke.

Scorer Levante imidlertid blot ét point mere, så skal virkeligt meget gå galt, hvis det skal blive til nedrykning, idet der ligger ganske mange klubber mellem Levante og Zaragoza/Deportivo (hele seks faktisk, Mallorca, Santander, Malaga, Osasuna, Sociedad og Getafe).

Med Barcelona og også Levantes “motivations-krav” på plads, så er det, at jeg begynder at kaste interesserede blikke efter uafgjort-oddsene...

Inden jeg når til dem, skal vi dog lige en tur fordi teamnews, ikke at jeg tillægger dem særlig stor betydning i dette opgør, men for fuldstændighedens skyld.

Trupnyt - Levante: Hjemmeholdet Levante har tre mand ude med skader, nemlig backen Asier del Horno, samt de to midtbanespillere Sergio og Juanlu. De er alle tre stamspillere.

Derudover er en anden stamspiller på midten, Ruben Suarez, tvivlsom, så Levante-træner Luis Garcia risikerer at være uden fire af sine normale startende.

Trupnyt - FC Barcelona: Bortset fra tvivl om Carles Puyol i forsvaret har Barca-træner Josip Guardiola ikke de store bekymringer. To andre folk er definitivt ude med skader for Barca, men det er de to forsvars-reserver Gabriel Milito og Adriano Correira, og det går nok uden dem. Puyol vurderes i skrivende stund til at være fifty/fifty.

Backen Maxwell samt offensiv-spilleren Bojan Krkic er efter skadespause begge tilbage, men det vil være en overraskelse, hvis der bliver plads til dem i start-opstillingen.

Holdene: De sandsynlige start-opstillinger:

Levante (4-3-3-1): Gustavo Munua; Javi Venta, Juanfran, Sergio Ballesteros, Victoriano Nano, Xavi Torres, Vicente Iborra, Jefferson Montero, Valdo, Ruben Suarez og Felipe Caicedo.  

FC Barcelona (4-3-3): Victor Valdes; Daniel Alves, Carles Puyol, Gerard Pique, Eric Abidal, Sergi Busquets, Andres Iniesta, Xavi, Pedro Rodriguez, David Villa og Lionel Messi.

Form - Levante: Tager vi et kig på de to holds form og starter med hjemmeholdet, så er Levante godt kørende hjemme i Valencia. Man skal således helt tilbage til den 9. januar, for at finde sidste gang, Levante tabte på eget græs, dengang 0-1 i lokal-opgøret mod storebror i byen Valencia CF. Siden da er der gået otte hjemmekampe, og af dem har Levante vundet de seks og spillet to uafgjort.

Samlet over hele sæsonen er Levante 9-3-5 hjemme.

Form - Barcelona: Kigger man på sæson-statistik, så kan man naturligvis ikke undgå at lade sig påvirke af FC Barcelonas massive udebane-høst på imponerende 13-3-1.

Men med mesterskabet super-tæt på samt Champions League-finalen mod Manchester United ventende lige om hjørnet – samt ikke mindst de høj-spændte prestige-kampe imod Real Madrid, som holdet har været igennem for nyligt – så er det som om, Barca-mandskabet er gået en lille smule ned i gear. Det viste sig bl.a. i seneste udekamp, hvor Barca tabte 1-2 til Sociedad.

Med alt det overstået tilbage til noget, der er nok så væsentligt – oddset, altså X-oddset.

Sammenfatning & konklusion: Det er klart – også for mig – at det mest sandsynlige er, at opgøret slutter med Barca-sejr. Ingen tvivl om det. Men når det er sagt, så bør det også være klart for enhver, at uafgjort-chancen ér større, end hvis der var tale om en Levante-Barca-kamp midt på sæsonen. Det kan simpelthen ikke være anderledes, når begge hold kan være tilfredse med en point-deling.

Det ikke fordi jeg tror på, at Barca vil gå ud og spille på det ene point, men det er flere scenarier i kampen, hvor de nuværende omstændigheder ikke kan undgå at rykke procenter. F.eks. er jeg da ret sikker på, at hvis der med, lad os sige 20 minutter, tilbage at spille stod uafgjort i en normal kamp mellem Levante og Barcelona, så ville Barca presse hårdt på for at tage alle tre point. Det tror jeg nu mærkeligt nok ikke så meget på, skulle det blive tilfældet denne gang...

X-oddsene ér meget høje. Det er de ofte med Barca, men det er, omstændighederne taget i betragtning, ret grèlt denne gang. For egen rulle har jeg skudt to af fem mulige units efter det flot betalte X. Et spil med selvfølgelig stor risiko for, at det ikke går hjem, men efter min mening samtidigt et spil med temmelig stor værdi.

  • Velkomstbonus uden gennemspilskrav
  • Stort udvalg af sportsmarkeder og oddsmarkeder
  • Super effektiv kundesupport
  • Høj tilbagebetalingsprocent

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Kommentarer

Feedback