18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

LASK - Rapid Wien: Draw no bet: 2

Match center
10. juni 2020 kl. 18:30 - Fodbold, Østrig - Bundesliga
Raiffeisen Arena
10. jun. 2020 kl. 10:21 (Opdateret 10. jun. 2020 kl. 20:24) 10/06
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (3)
Chance (1-X-2): 46-28-26%
Betvalue: 104,70%
Spilbar ned til odds: 2,77
Rigtig/forkert: 0-1
Unibet Spil nu hos Unibet

Et tættere opgør end oddset antyder

Et tidligt og dumt rødt kort forpurrede mit spilforslag til den østrigske Bundeliga i går aftes. Dét skal dog ikke stoppe mig fra at prøve igen. Denne gang ser jeg mod et opgør i mesterskabsslutspillet, hvor jeg mener et kynisk spillende Rapid Wien mandskab er gjort til for store underdogs mod hjemmeholdet, der godt nok vandt grundspillet klart, men siden coronaen er gået i stå. Med tanke på deres farlige omstillinger, tager jeg chancen på, at Rapid Wien kan løbe med alle 3 point.

Det taler for spillet

 • De to første kampe efter pausen har for LASK resulteret i to langt fra tilfredsstillende resultater. Man har dog grund til at følge sig lidt uheldige, da marginalerne må siges at være gået dem imod. Når det så er sagt, står det klart, at der i mindst lige så høj grad er tale om selvforskyldt plage. Ligesom man selv har skabt tonsvis af chancer, har man ligeledes givet et hav af chancer væk og lavet mange dumme fejl. Der har i den forbindelse ikke været nogen fremgang at spore fra kampen mod Hartberg og senest Wolfsberger AC.
 • LASK vandt grundspillet, men blev efter at have forbrudt sig mod COVID-retningslinjerne i dømt en pointstraf på 12 point forud for slutspillet. Det var ligaens øvrige 11 hold, der anmeldte LASK til fodboldforbundet i en yderst mærkværdig og prekær sag (LASK beskyldte omvendt konkurrenterne for industrispionage). LASK er således ikke blot inde i en stime af resultatmæssig modgang, men snarere modgang som sådan.
 • Pointstraffen har omvendt givet Rapid Wien muligheden for at spille med om 2.-pldasen og Champions League. I denne henseende er opgøret her essentielt for begge mandskaber. LASK ligger nummer 4 i slutspillet, ét point efter Rapid Wien og Wolfsberger AC på henholdsvis 3.- og 2.-pladsen. Som sådan er der meget at tabe for begge parter - og dog måske i særlig grad for hjemmeholdet. Alligevel er det, der i mine øjne er LASK  tvunget frem i dette opgør. Rapid Wien kan for deres vedkommende fint stille sig tilfreds med uafgjort og med at spille afventende.
 • Gæsternes forsvar er endvidere blandt ligaens bedste og har generelt set stabilt ud efter coronapausen. Det samme kan man altså ikke kan sige om værternes, der dog statistisk set også hører til i toppen af den østrigske Bundesliga.
 • Rapid Wien gjorde de en udemærket figur ude mod Salzburg i deres første kamp efter pausen. Selvom man endte med at tabe 0-2, hang man generelt godt på, indtil man med et kvarter igen efter allerede at have benyttet sig af sine udskiftningsmuligheder blev reduceret til 10 mand ved en skade. Nederlaget var dog fortjent. I den efterfølgende hjemmekamp mod Sturm Graz kørte man overbevisende modstanderen over og vandt 4-0. Holdet slog til på giftige omstillinger og udviste stor kynisme i at udnytte modstandernes fejl.
 • Da Rapid Wien d. 1. december besøgte LASK i grundspillet, resulterede det i en 4-0-sejr i en kamp, hvor LASK dominerede, men hvor kun gæsterne forstod at udnytte chancerne. (Igen var heldet heller ikke ligefrem med LASK, der havde 2 forsøg på træværket. De lavede et ærgerligt selvmål. Fik også et dumt rødt kort midt i 2. halvleg.) I denne kamp tror jeg på et lignende kampbillede, hvilket jeg vurderer at være til gæsternes fordel. Rapid Wien har kun tabt to udekamp i denne sæson. Begge gange mod Salzburg.

Hold øje med

 • Der er flere spørgsmålstegn angående Rapid Wiens trup op mod denne kamp. I sidste runde manglede man dog også flere stamspillere og klarede det alligevel fint. LASK er dog en anden størrelse end Sturm Graz, der må betegnes som mesterskabsslutspillets svageste hold.
 • LASK spiller offensivt og deres offensiv må ikke undervurderes. Holdet er dygtige i kombinationsspillet og ser generelt farlige ud, skønt de mangler at eksekvere. De har også flere individualister, der kan på egen hånd.
 • Marginalerne har det som bekendt med at vende på et tidspunkt. Er dette kampen, hvor lykken vender for værterne?
 • Skulle Rapid Wien komme bagud, vil det tvinge holdet frem. Dermed vil de miste muligheden for at spille på omstillinger og udnytte modstandernes fejl, sådan som de gør bedst.
 • Rapid Wien tabte det omvendte opgør 1-2 på eget græs tilbage i august.
 • LASK vandt som sagt grundspillet i den østrigske Bundesliga. Det gjorde de relativt suverænt med 6 point ned til Salzburg. Rapid Wien sluttede 3’er, hele 14 point efter LASK. Det skyldes imidlertid hovedsageligt Rapids manglende evne til at vinde på eget græs.
 • Begge mandskaber har op til kampen givet udtryk for, at man vil rotere gennem det tætpakkede slutspilsprogram. Hvorvidt det vil ske i denne kamp er uvist, men det kan i så fald så ændre forudsætningerne for spillet væsentligt.

Holdnyt

LASK Linz: Hjemmeholdet må undvære Thomas Goiginger (højrekant, rotation), Marvin Potzmann (venstreback, rotation) og Markus Wostry (centerforsvar, backup), der alle er skadede.

Bud på startopstilling (3-4-3): Alexander Schlager – Christian Ramsebner, Gernot Trauner, Philipp Wiesinger – Reinhold Ranftl, Peter Michorl, James Holland, Rene Renner – Dominik Frieser, Marko Raguz, Husein Balic

Rapid Wien: Gæsterne er uden Christopher Dibon (centerforsvar, fast) og Richi Strebinger (målmand, fast). Thomas Murg (højrekant, fast) og Mario Sonnleitner (centerforsvar, rotation) er tvivlsomme, mens Mateo Barac (centerforsvar, fast) kan vende tilbage til startopstillingen.

Bud på startopstilling (4-2-3-1): Tobias Knoflach – Filip Stojkovic, Mateo Barac, Maximilian Hofmann, Maximilian Ullmann – Dejan Ljubicic, Stefan Schwab – Thorsten Schick, Christoph Knasmüllner, Kelvin Arase – Taxiarchis Fountas.

Alternative spilforslag

Jeg ser også fin værdi i X2, der i skrivende stund kan fås til 1.90 hos Unibet. Her vælger jeg dog at jagte det højere odds.

Kilder

Soccerstats, holdenes hjemmesider, bundesliga.at, fotmob og transfermarkt. For et overblik over COVID-balladen omkring LASK, se her.

 • Stort udvalg af sportsgrene
 • Ofte fokus på Skandinavien/DK
 • Stærk mobil platform

Kommentarer

Feedback