Annonce

Konyaspor - Rizespor: Dobbeltchance: X2

Match center
16. marts 2019 kl. 11:30 - Fodbold, Tyrkiet - Spor Toto Super Lig
Konya Buyuksehir Stadyumu
13. mar. 2019 kl. 21:11 (Opdateret 16. mar. 2019 kl. 13:28) 13/03
150
+1

Kommentarer (4)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 35-40-25%
Betvalue: 113,75%
Spilbar ned til odds: 1,54
Rigtig/forkert: 0-2
Bet365 Spil nu hos Bet365

Der sker vældig interessante ting i tyrkisk fodbold. Klubber, der af de fleste fodboldautoriteter blev stemplet som sikre nedrykkere, har i foråret præsteret på et top niveau, og har i en enorm fart bevæget sig væk fra bunden. En af dem er Rizespor (Og et andet hold er Alanyaspor, som vi kan snakke om i en anden sammenhæng). 

Efter en dårlig start på det nye fodbold år, blev Ibrahim Üzülmes fyret fra Rizespor. I stedet blev den tidligere storspiller Okan Buruk, som nogle nok husker fra Inter Milan og Galatasaray hyret som ny træner. Hans første kamp som træner var imod Fenerbahce, og Rizespor vandt hele 3-0 og blev hyldet for deres modige presspil og høje tempo gennem hele kampen. Desværre for Buruk og klubben gik det efter Fenerbahce kampen nedad, faktisk helt frem til jul, hvor de efter 17 kampe lå på en sidsteplads med blot 12 point. Mange forventede en fyrreseddel til Okan Buruk, men ledelsen var flere gange ude i pressen og meddele, at de stod bag trænerstaben. 
Rizespor hentede i sidste transfervindue hele 9 nye spillere til, hvoraf de fleste på et lejeophold. Den nye tilgang af spillere, har i den grad vist sin effekt. Samtidig passer de nyankomne spillere godt ind i Okan Buruks offensive spillestil med højt tempo og kollektiv pres. 

Tænker man tilbage til Okan Buruks tid som fodboldspiller, er det nok ikke helt ude i hampen, hvis man nævner ham som en del af den generation af spillere, der var med til at revolutionere tyrkisk fodbold, og få skabt omverdens opmærksomhed. Okan Buruk var en midtbanedynamo, der var en af de vigtigste brikker på Galatasarays midtbane sammen med Emre Belözoglu, da de vandt Uefa cuppen (I dag Europe League) tilbage i 2000. Det har været tydeligt i en række af Rizespors kampe, at han forsøger at implentere en stil, der minder om dengang han selv spillede på det tyrkiske landshold. 
 

Nok med romantik og nostalgi. Rizespor med Okan Buruk i spidsen har fået en strygende start på 2019. Buruks forståelse af kollektiv pres og højt tempo ser ud til endelig at virke med tilgangen af de nye spillere. Det er blevet til otte kampe i foråret og endt med 6 sejre, 1 uafgjort og 1 nederlag. Sidstnævnte var imod Fenerbahce, hvor Rizespor spillede 10 mand i over 50 minutter, og tabte 3-2 på et straffespark i de døende minutter. 
Den nye Venstreback Dario Melnjak har scoret 3 mål i 6 kampe, og har vist enorm offensiv styrke siden ankomst. 
Derudover har man hentet to forsvarsspillere fra den portugisiske liga, nemlig Awaziem fra Porto og Aberhoun fra Moreirense, som henholdsvis er 189 cm og 187 cm høje, og bidrager meget til luftspillet. 
Desuden er Aatif Chahechouhe hentet fra Fenerbahce, samt en gammel kending Prejuce Naokulma hentet til, og de har hver især tilføjet fart til spillet. 
Hovedsageligt har de fleste nytilkomne spillere gjort det godt for Rizespor, og det er bestemt ikke tilfældigt, at de har slået alle og enhver modstander (bortset fra to) i det nye år. 


Konyaspor ligger på en flot 5. plads med 35 point, og har 5 point op til 4. pladsen Trabzonspor. Men Konyaspor har altså præsteret bedst i efteråret. Foråret har ikke været særlig god, og det afspejler også på resultaterne. I de sidste 6 kampe har de slet ikke vundet. 
Konya er generelt kendt for at spille meget kompakt, især på hjemmebane, og det er sjældent at de taber stort, og de plejer at være meget tålmodige gennem hele spillet, indtil modstanderne åbner op, hvor deres stærke højreback Skubic er super skarp til at sætte gang i kontra angreb (2 mål og 3 assist på 24 kampe). 
Hele 7 kampe har stået 0-0 ved halvegen ud af 12 kampe på Konyas hjemmebane i denne sæson. 
Denne gang kan det i det hele taget se lidt anderledes ud. Hvis Konya gerne vil op på en 4. plads, som giver billet til Europe League, bliver de nødt til at gå efter en sejr. Det er også tiltrængt efter flere dårlige kampe på stribe. Det kan give anledning til en spændende kamp med mange målchancer i begge ender. Rizespor kan i princippet stille sig tilfreds med en uafgjort, og det vil samtidig ikke være verdens undergang for Konyaspor. 
 

Det taler for spillet:

 • Rizespor har præsteret på et ualmindeligt højt niveau i 2019 med 6 sejre i 8 kampe. 
 • Rizespor har i 2019 kun tabt til Fenerbahce (3-2), som uden tvivl kunne være endt anderledes, hvis man ikke havde spillet med 10 mand i over 50 minutter. 
 • Konyaspor har ikke vundet en kamp i de sidste 6 kampe. 
 • Rize har været gode til at score mål på udebane, selv imod meget kompakte hold, og endda også i efteråret, hvor de var skidt kørende. 
 • Rizespor har i hele 10 kampe stået uafgjort, og i en del af disse kampe scoret i de døende minutter. De giver altså ikke så let op. 
 • Konyaspor er svækket offensivt og bliver nødt til at tænke i alternativer (se skader/karantæner).

Hold øje med:

 • Konyaspor er kendt for ikke at indkassere særligt mange mål, når de spiller i Konya. 
 • Konyaspor har i denne sæson kun tabt 3 kampe på egen bane (Fenerbahce, Basaksehir og Kayserispor), og har i disse kampe tabt 0-1 i dem allesammen. 
 • Det er sjældent at Konyaspor giver afkald på den defensive disciplin, og det kan skabe kontra chancer imod et Rizespor der spiller højt op på banen. 


Skader/Karantæne:

Hos Rizespor regnes alle spillere for at være klar. 

Hos Konyaspor mangler man Moryke Fofana (Midtbanespiller, fast, 24 kampe, 5 mål), som sidder ude med karantæne. 

Derudover mangler Konyaspor Adis Jahovic (Fast, Angriber, 20 kampe 6 mål) og Mustapha Yatabare (Fast, Angriber, 22 kampe 5 mål). 
Begge spillere har endnu ikke deltaget i træningen (13.03.2019). 

Kilder:

 BeInSport.com.tr - Transfermarkt - FutbolAnaliz - BeyazFutbol - Hürriyet.com.tr

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback