18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Hamilton Academical - Airdrieonians: (AH: -0,75) 1

Match center
26. december 2012 kl. 16:00 - Fodbold, Skotland - Championship
Fountain of Youth Stadium
25. dec. 2012 kl. 10:26 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 25/12
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 35-22-43%
Betvalue: 103,00%
Spilbar ned til odds: 2,23
Rigtig/forkert:
Bet365 Spil nu hos Bet365
Lokalopgør på selveste Boxing Day. Mere skotsk bliver det ikke. Rimelig form til trods ligger Hamilton Accies ikke ret godt til i rækken. Godt nok sidder dumboen fra Dumbarton sikkert på rækkens sidsteplads, men næstsidstepladsen (og dermed nedryknings-playoff) er ikke på alt for sikker afstand - med mindre altså at man slår nr. næstsidst på denne dag - og denne nr. næstsidst er ingen andre end netop Airdrie, der er et arketypisk elevatorhold. Airdrie, der kun rykkede op i 1. division administrativt, og som ikke har vundet en kamp siden oktober.

Det betyder ikke, at dette bet er lig med penge i banken. Begge hold er, ret ildevarslende, bedre ude end hjemme, og sidst Airdrie gæstede New Douglas Park - det var tilbage i juli - fik de også en 1-0 sejr med hjem. Men team news tilsmiler Hamilton, og desuden har Airdrie en hård udekamp (1-4 imod Falkirk) i benene fra i lørdags, hvor Hamilton modsvarende har haft over en uge til at restiturere i siden forrige uges 3-1 udesejr over nævnte Dumbarton i Challenge Cup'en.

Et mildt opstrammet bet - Hamilton skal vinde med mere end ét overskydende mål førend der er fuld gevinst på vores bet. Vinder de med netop ét mål er der gevinst på det halve odds (=1,50); alle udfald, der resulterer i point til Airdrie betyder, at bettet er tabt.

Accies. 2012 er lige til glemmebogen

Som så mange andre hold før dem - man kunne eksempelvis nævne Falkirk - har Hamilton Accies lige skullet bruge en sæson efter nedrykningen fra SPL til at tilpasse truppen med økonomien. Men noget promotion-push ser det ikke ud til, at man får ud af sin anden sæson i den næstbedste række. Nærmere tværtimod. 2012-2013-sæsonen startede katastrofalt for Skotlands svar på AB. Vi skulle faktisk helt frem til oktober for at finde akademikerne første ligasejr, bekvemt nok (for dette bet i hvert fald) en 4-0 udesejr over Airdrie.

Siden da er det dog gået fremad. Accies har hentet en flot udesejr imod Greenock Morton, og, måske endnu mere imponerende, også en 1-0 hjemmesejr over topholdet Partick Thistle, og endelig en uafgjort 1-1 ude imod rækkens næstbedste hold, nedrykkerne fra Dunfermline. Det kunne godt pege henad, at Hamilton trives bedst med at være underdogs, men holdets sidste kamp - en 3-1 udesejr over Dumbarton i Challenge Cup'en forrige mandag vidner om noget andet.

Set herfra ligner det mere, at Accies omsider er kommet i gang. Ikke noget specielt stærkt argument i sig selv, vil jeg gerne medgive, hvis altså ikke det lige var Airdrie, som de rød-hvidstribede skal op imod, men helt objektivt burde Hamilton befinde sig noget nærmere midten af rækken end de pt. gør; truppen er ung og talentfuld, og hjemme-opbakningen er i hvert fald rimelig.

Airdrie. Arketypisk elevatorhold.

Jeg har muligvis overset noget, men så vidt jeg lige kan greje har Airdrie ikke i nyere tid ('nyere tid' her forstået som det 21. århundrede) tilbragt én eneste sæson i skotsk seniorfodbold, hvor de ikke enten var oprykkere i 1. division - eller nedrykkere i 2. division. Det er næsten bizart, hvor præcist Lanarkshireholdet rent styrkemæssigt befinder sig lige nøjagtigt imellem 1. og 2. division i skyggelandet imellem amatør- og halvprofessionelle tilstande.

Man kan tilføje, at Airdrie kun befinder sig i 1. division som en indirekte konsekvens af Rangers' tvangsnedrykning - i øvrigt har man prøvet at rykke op via et skrivebord før; sidst var det takket være Livingstons adminstrative nedrykning, at man nåede 1. division - og det kan tildels også aflæses af de sportslige resultater. Godt nok har Dumbarton sat sig sikkert på den enlige direkte nedrykningsplads, men Airdries elevator-traditioner tilsiger også, at man rykker ned (hhv. op) via playoff.

På flipsiden hører Airdrie til iblandt de efterhånden ret få skotske seniorhold, der ikke har økonomisk ruin og truende bankerot bankende på døren. Den slags har man undgået siden sin sidste økonomiske rekonstruktion. Men resultaterne afspejler altså også, at man i Airdrie sætter tæring efter næring rent økonomisk.

Nu er det selvfølgelig lidt cirkulært at hævde, at det vil gå som det plejer at gå - Airdrie har faktisk hevet et par resultat-kaniner op af hatten i sæsonens løb; eksempelvis en 1-0 pokal-udesejr over netop Hamilton samt en såre overraskende 2-0 udesejr over Livingston - men de sidste mange resultater er ikke opløftende for the Diamonds, der ikke har vundet siden de med hiv og sving fik en 4-3 sejr med hjem fra Dumbarton tilbage i oktober. I december har man kun tabt. Senest en 1-4 afklapsning i lørdags ude imod et Falkirk-hold, der ellers spiller som vinden blæser.

Trætte ben og tæt program

Her har vi et nok noget stærkere argument for dette spil. Airdrie, der som angivet er et rent amatørhold, har medregnet kampen imod Hamilton spillet 3 kampe på 11 dage, og tilmed venter der en meget svær udekamp imod Partick Thistle allerede på lørdag, og tilmed også en ikke helt ligetil hjemmekamp imod Cowdenbeath onsdagen efter. Et hårdt program for et ikke-fuldtidshold - især når Hamilton (hovedsageligt på grund af vinterens uundgåelige kampalysninger) modsvarende har haft hele 9 dage til at lade op til dette opgør. Sammenholdt med team news (se nedenfor), der i moderat grad peger Hamiltons vej er værdien på hjemmesejren derfor i min bog relativt klar.

Skader og karantæner

Hamilton har ingen spillere i karantæne, og får Jonathan Page (F - fast) tilbage efter én dag i straffeboksen. Hos Aidrie er Nathan Blockley (M - fast) i karantæne efter rødt imod Falkirk, en stor svækkelse.

Hamilton forventes fortsat at måtte se bort fra Ryan Finnie (F - reserve), Stephen Hendrie (F - fast) og Jon McShane (A - reserve/indskifter), der alle regnes for fraværende med skader. I forhold til kampen imod Dumbarton er Gary Fisher (M - fast, udlånt fra Kilmarnock) og topscorer Steven May (A - fast, på lån fra St. Johnstone) ikke cup tied til dette opgør og er derfor til rådighed igen.

Hos Airdrie er Cameron MacDonald (F - fast) ude med en skade. Grant Adam (MM - reserve) vender tilbage fra et kort fravær. Endelig regnes Gavin Griffin (F - semifast), Grant Evans (F - fast), Willie McLaren (M - fast) og Jack Boyle (M - fast) for tvivlsomme.

  • Stort udvalg
  • Tidlige odds
  • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback