Annonce

Frankrig - Kroatien: 1

Match center
15. juli 2018 kl. 17:00 - Fodbold, VM - Finale
Luzhniki (neutral)    Néstor Pitana
12. jul. 2018 kl. 14:04 (Opdateret 15. jul. 2018 kl. 18:55) 12/07

Kommentarer (13)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 55-30-15%
Betvalue: 107,80%
Spilbar ned til odds: 1,82
Rigtig/forkert:
Betsafe Spil nu hos Betsafe

Taktisk overlegenhed og superstjernerne til forskel afgør VM-finalen. Med andre ord: Det bliver fransk sejr i ordinær spilletid mod et udmattet og overmatchet kroatisk mandskab.

Det taler for spillet:

 • Sammenlignet med de to holds semifinaler, er der i finalen en række centrale match-ups, som taler i Frankrigs favør (se nedenfor).
 • Frankrig er som englænderne dygtige på standardsituationer, mens Kroatien er dårlige til at forsvare på samme. Det har de vist igen og igen. 
 • Kroatiens tre play off-kampe er alle gået i overtid. Det er 360 minutters fodbold på ti dage. Frankrig har omvendt ordnet samtlige kampe i ordinær spilletid. De kroatiske spillere virkede slidte både mod Rusland og mod England, og for at gøre ondt værre har kroaterne én hviledag mindre end franskmændene. Trætheden kan blive udslagsgivende - det må den gøre, skulle man mene, på ét eller andet tidspunkt.
 • Franskmændende har prøvet det før - og her tænker jeg ikke kun på spillerne, men også hele holdet bag. Selvom de kroatiske spillere er rutinerede (ikke mindst Modric, Mandzukic og Rakatic), så er rutinen alligevel på franskmændenes side.

Det skal du holde øje med:

 • Kroatien spillede vel måske nok deres bedste halvleg ved dette VM i semifinalens anden halvleg. Alligevel kan jeg dog ikke helt slippe følelsen af, at kroaternes dominans ikke udelukkende skyldtes kroaterne selv. Englænderne overdrog overtaget og begik derved en taktisk brøler. (Og omvendt, hvor meget skabte kroaterne egentlig selv - uden engelske fejl - andet end udligningsmålet?)
 • Foruden Mbappe og dødbolde kan det godt være lidt svært at se, hvor målene skal komme fra for Frankrig. Giroud var frygtelig uskarp i semifinalen.
 • Træthed til trods overkom Kroatien både Rusland og England. Hvilken viljestyrke! Kroatien er måske det hold, der vil verdensmesterskabet allermest. Desuden er det jo en finale, og dét giver måske fornyet energi.
 • Taget i betragtning af de store vanskeligheder, holdet har formået at overvinde, må kroaternes selvtillid, kampgejst og sammenhold være i top.
 • I EM-finalen for to år siden kiksede franskmændene i en lige så stor favoritrolle, og dét kan måske give anledning til ekstra nervøsitet. Dog er Frankrig stærkere nu end da - primært på backpositionerne, hvor Pavard og Hernandez har afløst den gang afdankede Sagna og Evra, men naturligivs også med Mbappé og Kanté som etablerede kræfter på holdet, hvilket de ikke var dengang. Samtidig er det heller utænkeligt, at franskmændene har lært af EM-finalenederlaget.
 • Og så den vigtigste: Pundits og eksperter synes mest at fokusere på Frankrig, når de analyserer på finalen. Altså, hvad franskmændende kan og ikke kan - dog klart mest førstnævnte. Det er som om, at Kroatien forventes blot at blive statister og udelukkende vil få del i og betydning for kampen på Frankrigs nåde. Dét er selvsagt en farlig tilgang, fordi analysen da let bliver (for) ensidig. Vurdér selv, om jeg har formået at komme denne fælde tilstrækkeligt i møde.

Kampbillede:

Jeg tror, vi vil se et kampbillede, der tilnærmelsesvis minder om dét, vi så i henholdsvis Frankrig - Belgien og Kroatien - England. Det vil sige, at Kroatien bliver boldførende, mens Frankrig vil spille lidt mere afventende og satse på eksplosive omstillinger og dødbolde. I den forstand får de to mandsskaber det hver især, som de gerne vil have det. Denne 'enighed' om spilfordelingen - tror jeg - vil dog vise at bekomme franskmændene bedst. For med udgangspunkt i deres solide defensiv og med ro på den taktisk bagsmæk kan franskmændene koncentrere sig om at skabe og vinde de kampafgørende dueller. Hvis ikke kroaterne formår på én eller anden måde at udfordre Frankrig rent taktisk, vil vi for alvor se, hvordan franskmændene bare er et bedre mandskab - både som hold og spiller for spiller.

Dét bliver afgørende:

I mine øjne bliver det franske presspil og defensive linje afgørende. Kan Frankrig lykkes med at tvinge kroaterne og Modric især til at sætte spillet op fra langt tilbage på banen, vil Frankrig komme til at stå rigtig stærkt rent defensivt. Offensivt bliver det ligeledes interessant, om og i hvilken udstrækning Frankrig  også vil lykkes med forstyrre kroaternes opspil og således skabe omstillingsmuligheder.

Match-ups:

 • Modric vs. Kante: I anden halvleg mod England fandt Modric god plads fremme på banen, hvorfra han kunne sætte kroaternes spil op og dominere midtbanen. I store dele af første halvleg derimod lykkedes englænderne med at dæmme godt op for Modric, hvorfor han faldt så langt ned i banen, at han ikke udgjorde en egentlig trussel. Frankrigs centralemidtbane med super-sweeperen Kante og Pogba på de defensive positioner er mindst lige så solid som Englands og bør kunne kontrollere Modric gennem en helt kamp. I det etablerede angrebsspil har Modric sit udgangspunkt i højre side af den centrale midtbane, og her vil Matuidi - om ikke andet så i en vis udstrækning - kunne bidrage til at lukke ned for den lille kroatiske kreatør.
 • Perisic/Rebic vs. Pavard: Mod Frankrig forsøgte Belgien med stor succes at udnytte hullet bag Mbappe. Hazard blev gang på gang spillet i situationer, hvor han kunne udfordre unge Pavard. Hverken Perisic eller Rebic besidder dog samme klasse som belgieren - og har ej heller spillet på samme niveau gennem slutrunden, om end begge har spillet godt. Pavard står med andre ord over for en knapt så frygtindgydende udfordring.
 • Strinic vs. Mbappé: Venstrebacken Strinic ses af flere som kroaternes svageste punkt. I kampen mod England blev han dog ikke rigtigt udfordret mere end ét par gange (Englands formation uden fløje samt selve kampens forløb forklarer dette til dels). I finalen står Strinic dog over for Mbappé, og kan sidstnævnte fortsætte sit flotte spil og udnytte sit vanvittige antrit, vil der utvivlsomt opstå muligheder for franskmændene. Perisic er i min optik den mest arbejdssomme af Kroatiens fløje og kan blive tildelt et større defensivt ansvar. Omvendt vil dette svække kroaternes omstilling og i øvrigt give plads til Pavard, der på ingen måde er dårlig offensivt.
 • Mandzukic vs. Varane/Umtiti: Frankrigs Umtiti og Varane er ikke nødvendigvis frygteligt meget bedre forsvarsspillere end Englands Stones, Walker og Maguire, og gennem hele turnerigen har Frankrigs centrale forsvar været bundsolidt - lidt ligesom englændernes var det lige indtil semifinalen. Laver Umtiti og Varane og det franske forsvar fejl som Stones og Walker gjorde det? Jeg tvivler.

Chancevurdering:

55-30-15 (1-X-2)

Trupnyt:

Frankrig:
Matuidi og Giroud forventes begge finaleklar.

Kroatien:
Mandzukic fik et ordentligt fur i semifinalen, da han kolliderede med Pickford. Jeg er spændt på, om det har mærket den kroatiske måltyv - eller snarere hvor meget. Vurdér selv!

Og gad vide, om der ikke også er andre fra den kroatiske start-ellever, der efterhånden render rundt med lidt træthedsskavanker? For eksempel var højreback Vrsaljko meldt tvivlsom før semifinalen, om end han dog ikke fremstod besværet i løbet af kampen. Strinic, til gengæld, haltede fra banen, da han blev udskiftet i semifinalen efter 95 minutter.

Fredag er der forlydener om, at Ivan Perisic skulle være tvivlsom. Dét ville være et stort tab for kroaterne.

 • Stort udvalg
 • Livebetting i toppen af markedet
 • Højt support-niveau

Kommentarer

Feedback