Annonce
Annonce 888
Annonce
Annonce

Folketingsvalg: Radikale Venstre % stemmer: Over 5,5 Procent

5. juni 2019 kl. 09:00 - Folketingsvalg
4. dec. 2018 kl. 12:43 (Opdateret 6. jun. 2019 kl. 00:10) 04/12
Kommentarer (32)
Siden indeholder reklamer og henvisningslinks.
Sådan sikrer vi objektivitet.
Chance (Over-Under): 50-50%
Betvalue: 105,00%
Spilbar ned til odds: 2,00
Rigtig/forkert:
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil

Radikale Venstre har slået sig fast som humanismens stemme i en tid med markante højredrejninger i udlændingepolitikken. Partiet fik en vælgerlussing ved sidste valg hvor de gik 4,9% tilbage og har haft det svært siden supervalget i 2011 (9,5%). De har dog klare holdninger både til miljø og udlændinge, og kommer højst sandsynligt til at trække mange mistede vælgere tilbage fra Alternativet..

Det taler for spillet:

 • Det Radikale Venstre ligger generelt over linjen i meningsmålinger, hvor der på omkring de 6% i de fleste målinger
 • Det Radikale Venstre er et af de få partier som kan stjæle vælgere over midten. De Radikale er derfor en af de få muligheder for utilfredse vælgere i blå blok, hvis de ønsker en ny statsminister. Ligeledes kan Socialdemokratiske vælgere som er utilfredse med udlændingepolitikken gå over til Liste B.
 • Selvom partiet gik markant tilbage ved det seneste valg har de haft medvind i denne periode. De tabte mange vælgere til det nye parti ved seneste valg, Alternativet, men Liste Å har haft store problemer, og mange vælgere vil højst sandsynligt vende tilbage til Det Radikale Venstre.
 • Det Radikale Venstre kommer til at gå hårdt til Socialdemokratiet i valgkampen, og deres nylige distancering fra deres tidligere ellers klassiske regeringspartner, kan give dem medvind på venstrefløjen.
 • Partiet står stærkt på spørgsmålet om klima ud udlændinge. Især på udlændingepolitikken repræsenterer de den mere humanistiske fløj, og kan tiltrække vælgere fra regeringen, som er utilfredse med den stramme udlændingepolitik.
 • Det Radikale Venstre er en stærk stemme på klimaområdet, og er sammen med Alternativet og Enhedslisten dem som står stærkest på klimaområdet.
 • Partileder Morten Østergaard har efter en svær start fået slået sig fast i danskernes bevidsthed. Især på udlændingeområdet står hans stemme stærk.
 • Oppositionspartierne har generelt medvind, og ved sidste valg gik både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance frem.

Det taler imod spillet:

 • Ligesom de kan tage stemmer fra de fleste partier og tage stemmer over midten, kan det også gå den anden vej. Blå blok vil skyde hårdt mod Liste B’s udlændingepolitik, hvilket kan koste stemmer.
 • Partiet har meldt klart ud at de ikke ønsker at indgå i et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Denne manøvre kan koste stemmer, da nogle kan mene at partiet løber fra deres tidligere ansvar.
 • Der kan ikke være tvivl om at der er sket et markant skift i både tonen men også forslagene i udlændingedebatten. Det Radikale Venstre er et af de få partier som ikke er hoppet med på bølgen, og det kan koste vælgere, da det ikke er utænkeligt, at der også findes Radikale kernevælgere som har rykket sig på udlændinge spørgsmålet.
 • Partiet gik ved seneste valg hele 4,9% tilbage og det har været en hård kamp for Morten Østergaard at få partiet tilbage på sporet.

Det Radikale Venstre har flere gange markeret sig som humanismens stemme i Folketinget. Dette blandet med deres økonomiske politik som minder mest om blå bloks, kan resultere i at de kan tiltrække mange vælgere fra blå blok, som er utilfredse med at Dansk Folkeparti og Inger Støjberg har fået for meget magt i udlændingepolitikken. Oppositionspartierne går traditionelt frem, og for at spillet går hjem skal Det Radikale Venstre blot gå et enkelt procent frem fra valgresultatet i 2015.

 • Høje odds på udvalgte kampe
 • Mange livebetting markeder
 • Stærk mobil-app
Feedback