18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu

Tips & Spilforslag : FC Sheriff - AZ Alkmaar: (AH: 0,0) 1

Match center
2. december 2010 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
Stadionul Sheriff - Malaya Arena
Opdateret
3
1
0
Profession: Journalist. Uddannelse: cand.oecon og skolelærer.
Har de seneste 17 år beskæftiget sig professionelt med sports-betting med plus på kontoen.
Været spilekspert og spilredaktør hos Berlingske Tidende, Ritzaus Bureau, B.T. samt de seneste syv år TIPS-bladet.
Indstiftede ved årsskiftet 2004/05 på TIPS-bladet det såkaldte Hitrate-regnskab, som løbende monitorerede tilbagebetalingen af væddemåls-anbefalinger.
Resultat 2005: 108,0 %.
Resultat 2006: 113,1 %.
Resultat 2007 (første halvår, indtil start på BetXpert): 129,5 %

Har de seneste fem år været bosiddende fifty/fifty på bookmaker-øen Malta, bl.a. som konsulent for bookmakerfirmaer, og i den italienske fodbold-metropol Milano.
Sprog: Dansk, engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk.
Speciale-område: Fodbold.
Med baggrund i de foregående års regnskaber må det ultimative "jagt-område" beskrives som Europa Cup’en. De seneste syv år har med én sæsons undtagelse givet solidt overskud i Champions League, UEFA Cup og Intertoto Cup. Specielt sommeren/det tidlige efterår er traditionelt overskudsgivende, hvilket vil sige Intertoto Cup’en, kvalifikationen til Champions League samt kvalifikationen og hovedturneringens 1. runde i UEFA Cup’en.
Andre fodbold-områder med traditionelt godt afkast: Landskampe, Italien, Østeuropa, Latinamerika.
Vis mere
Vis mindre
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (1)
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 39-30-31%
Betvalue: 104,10%
Spilbar ned til odds: 1,79
Rigtig/forkert:
Pinnacle Spil nu hos Pinnacle
Hjemmebane-fordelen, mine damer og herrer, hjemmebane-fordelen. Det er primær-argumentet for mit væddemål på Sheriff Tiraspol. Godt nok tabte moldoverne i Europa League-gruppespillet senest 0-1 hjemme til BATE Borisov, men de har tidligere i gruppen besejret Dinamo Kijev 2-0. Modsat har AZ Alkmaar med 1-4 mod BATE Borisov og 0-2 mod Dinamo Kijev tabt alt på fremmed græs. Et yderligere argument for sejr til Sheriff Tiraspol er det, at moldovernes motivation sandsynligvis vil være større end AZ’s. Selvom begge mandskaber står med tre point for fire kampe, så har Sheriff Tiraspol pga. kamp-programmet stadig en reel chance for at gå videre, mens AZ’s mulighed forekommer et godt stykke ude i teorien, det endda selvom de skulle vinde torsdag aften i Tiraspol.

Spil-form: Jeg har valgt at tage Sheriff Tiraspol på et Asian Handicap 0, altså en Draw-No-Bet-variant, hvor indskuddet leveres tilbage i tilfælde af uafgjort. Det kan måske synes ulogisk alt den stund, at begge mandskaber egentligt bør gå efter sejren, men derfor er det jo sket, at fodboldkampe er sluttet uafgjort alligevel. Desuden kan det for Sheriff Tiraspol måske vise sig, at uafgjort kan gå hen at blive et næsten lige så godt resultat som sejr, det hvis Dinamo Kijev er afgørende bagud i den samtidige udekamp mod BATE Borisov, for i så fald vil Sheriff stadig kunne gå videre med en udesejr i sidste spillerunde i Kijev, en sejr, som de under alle omstændigheder vil behøve, uanset det skulle blive til tre point her mod AZ.  

Den europæiske fodbold-publik må efterhånden have vænnet sig til at se tidligere upåagtede Sheriff Tiraspols navn stå på programmet, når det gælder Europa Cup-kampe, og dette bet lyder næppe helt så sindssygt, som hvis jeg havde bragt det på bane for et par år siden.

Det primære argument: Der er én alt-overskyggende årsag til, at jeg anbefaler et punt på Sheriff Tiraspol over AZ Alkmaar – hjemmebane-fordelen.

Sheriff er et ganske stærkt mandskab hjemme på Bolshaja Sportivnaja Arena i Tiraspol, og derudover har AZ Alkmaar vist sig sårbar i sine europæiske udekampe, som de alle har tabt glat.

Det sekundære argument: Et andet argument for væddemålet er motivation. Begge klubber har tre point og skulle således ligge nogenlunde ens til i gruppen, men AZ’s motivation for at kæmpe for den en videre-kvalifikation er måske at finde på et lidt mindre sted end Sheriff Tiraspols. Pointen er, at ødelægger AZ torsdag aften Sheriffs chancer, så bliver hollænderne afhængige af, at Sheriff, som på det tidpunkt ikke vil have noget at spille for, i deres sidste kamp i gruppen ude mod Dinamo Kijev henter point, og de to ting harmonerer ikke rigtigt…

EC-gruppe E: Det er en bundkamp i Europa League-gruppe E, vi har for os her. Mens det næppe er den store overraskelse, at de moldoviske mestre Sheriff Tiraspol frister en tilværelse i bunden af den lille fire-holds-tabel, så kommer det formentligt lidt mere bag på eksperterne, at de deler sidstepladsen med hollandske AZ Alkmaar.

I teorien har begge klubber dog stadig chance for at gå videre.

Sheriff Tiraspol og AZ Alkmaar har begge tre point, mens gruppen føres an af BATE Borisov med 10 point og Dinamo Kijev med syv.

AZ indtil nu i EL: AZ Alkmaars point kom i den allerførste gruppekamp, hvor de hjemme besejrede netop Sheriff Tiraspol med 2-1 i en i øvrigt temmelig lige kamp, uden man dog kunne kalde AZ-sejren for ufortjent, og derefter har hollænderne tabt 1-4 ude til BATE Borisov, 1-2 hjemme til Dinamo Kijev, og senest 0-2 ude til Dinamo Kijev. Denne øst-europæiske gruppe, hvor modstanderne heller ikke har den den store publikums-appeal, har tydeligevis ikke bekommet AZ godt, og især på udebane har de været i store problemer.

Sheriff Tiraspol indtil nu i EL: Sheriff Tiraspol startede med at tabe 1-2 i Alkmaar, hvorefter moldoverne lykkedes med hjemme at besejre Dinamo Kijev 2-0, inden det blev til to nederlag mod BATE Borisov, først 0-1 hjemme og dernæst 1-3 i Hviderusland.

Og det betyder...: Gruppe-stillingen betyder, at i praksis så skal både Sheriff Tiraspol og AZ Alkmaar gå efter sejren samtidigt med, at de skal håbe, at Dinamo Kijev ikke vinder udekampen mod BATE Borisov. Men siden de hviderussiske mestre har vist sig overlegent spillende – gruppens klart bedste hold indtil nu – så er det sidste ikke noget urealistisk håb.

Alt i alt står Sheriff Tiraspol med de bedste kort på hånden mht. at gå videre i forhold til AZ Alkmaar alt den stund, at hvis Dinamo Kijev ikke besejrer BATE Borisov, så kan Sheriff Tiraspol selv afgøre tingene med en sejr i Ukraine i sidste spillerunde. Problemet for AZ Alkmaar er modsat, at skulle de vinde opgøret mod Sheriff Tiraspol, så er sejr i sidste kamp hjemme over BATE Borisov ikke nok for dem, med mindre Sheriff Tiraspol samtidigt driver det til et resultat i Ukraine. Og da Sheriff Tiraspol i det scenarie vil være uden mulighed for at gå videre, så falder procenterne for, at de får noget hjem fra den på papiret i forvejen vanskelige udekamp i Kijev.

Vi skal have et blik på, hvordan det går for de to klubber i de hjemlige ligaer.

Sheriff Tiraspol i Moldova: Sheriff Tiraspol er stærkt overraskende nede på fjerdepladsen i den moldoviske National Division, hvilket klubben ikke er vant til, da de ikke blot plejer at have patent på mesterskabet, men også vinde det komfortabelt. Toppen er dog stadg tæt, og denne skribent vil blive overrasket, hvis ikke Sheriff Tiraspol til sæsonslut står øverst på skamlen.

Lige nu topper sensations-mandskabet Milsami Orhei ligaen med 41 point for 19 kampe. Dacia Chisinau følger efter med 39 point, mens Olimpia Balti har 38 og Sheriff Tiraspol 37. Det bemærkes dog, at Dacia Chisinau, Olimpia Balti og Sheriff Tiraspol i modsætning til Milsami Orhei kun har spillet 18 kampe. Sheriff Tiraspols statistik for sæsonen er 10-7-1 med 7-2-0 på hjemmebane.

Årsagen til Sheriffs uventede problemer i den hjemlige liga er ikke, at holdet er blevet svagere end i de seneste sæsoner, men skal primært findes i den omstændighed, at de europæiske kampe har kostet kræfter, det især i starten af efteråret, hvor Sheriff Tiraspol var med i Champions League-kvalifikationen. Alvoren er dog gået op for holdet, og det seneste lange stykke tid har point-scoringen været i top-gear, således har Sheriff Tiraspol af de seneste 10 moldoviske kampe vundet de otte og spillet to uafgjort.

AZ i Holland: Over til AZ Alkmaar, som er faldet efter topholdene i Holland de seneste halvanden sæson. Logisk nok, for på længere sigt har AZ ikke haft de samme økonomiske muligheder for at holde fast på en så stærk spillestab som f.eks. Ajax Amsterdam eller PSV Eindhoven.

Med det sagt, er AZ Alkmaar stadig et solidt sub-top mandskab i den hollandske Æresdivision. P.t. indtager AZ femtepladsen i rækken med 29 point af 16 kampe og en statistik på 8-5-3 (3-2-2 på udebane).

AZ Alkmaar har oplevet gode seneste halvanden måned i Æresdivisionen, men det er formentlig illusorisk at tro, de kan byde de førende PSV Eindhoven, Twente og Ajax Amsterdam op til dans om mesterskabet.

Formen er dog som sagt god hos AZ, som i den seneste måneds fire liga-kampe har sat to sejre og to uafgjorte ind på tavlen. Paradoksalt nok er de uafgjorte faldet med 1-1 ude mod Vitesse Arnhem og 2-2 hjemme mod Heerenveen, mens sejrene er kommet med 2-0 hjemme over Ajax Amsterdam og 2-1 ude over Twente! … se, de sidste to er jo imponerende resultater...

Og den slags viser selvfølgelig, at AZ-mandskabet har klasse, men det hører også med i billedet, at holdets spil i seneste optræden i weekenden hjemme mod Heerenveen ikke var god, for der havde Alkmaar-mandskabet faktisk fortjent at tabe, inden den islandske indhopper Kollbein Sigthorsson satte en ufortjent udligning ind i overtiden.

Trupnyt - Sheriff Tiraspol: Efter hvad jeg har været i stand til at researche mig frem til (man bedes dog bære over, hvis jeg har misset noget, idet der ikke er den nemmeste tilgængelighed til moldovisk fodbold) er Sheriff Tiraspol uden to stamspillere, nemlig den georgiske forsvarer Vazja Tarkhnisjvili og Burkina Faso-angriberen Florent Rouamba.

Tarkhnisjvilis plads i centerforsvaret vil bliver overtaget af Miral Samardzic, mens det er mere uklart, hvad Sheriff-træner Andrej Sosnitskij vælger i angrebet. Et godt bud på, hvem der skal erstatte Rouamba, er Edgars Gauracs, som tidligere har været i spil i Sheriff Tiraspols Europa League-kampe.

Trupnyt - AZ: Mens Sheriff Tiraspol har to stamspillere ude, så er hele fem mand væk for gæsterne AZ Alkmaar, men faktisk er situationen bedre hos hollænderne, idet ingen af dem er stamspillere.

Fem mand er skadet hos AZ, heriblandt de to reserve-målmænd Joey Didulica og Erik Heijblok – de øvrige er forsvareren Kew Jaliens samt angriberne Johann Berg Gudmundsson og Jonathas – men ingen af dem havde været at finde i træner Gert Verbeeks start-opstilling alligevel.

Holdene: De sandsynlige start-opstillinger:

Sjeriff Tiraspol: Vladislav Stojanov; Milo Adamovic, José Nadson, Miral Samardzic, Vladimir Brankovic, Vladimir Volkov, Ognjen Vranjes, Aleksandr Jerokhin, Edgars Gauracs, Wilfred Balima og Amath Diedhiou.

AZ Alkmaar: Sergio Romero; Dirk Marcellis, Hector Moreno, Niklas Moisander, Ragnar Klavan, Pontus Wernbloom, Stijn Schaars, Rasmus Elm, Maarten Martens, Bret Holman og Graziano Pelle.

Konklusion: Hjemmebane-fordelen er tung her, og jeg finder den mindre favorit-værdighed, som odds-markedet har udstyret Sheriff Tiraspol med, for ganske rimelig. Det bl.a. også fordi jeg kan have mine tvivl om, at AZ Alkmaar vil udvise helt samme motivation som det moldoviske hjemmehold.

  • Markedets højeste odds
  • Ingen personlige limits
  • Mange asian handicap spil

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Fremtidige tips

Torsdag 18. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
18:45 Lille - Aston Villa: Flest hjørnespark Lille
1,90
Placer Bet
21:00 Atalanta - Liverpool: Over 5,5 hjørnespark af Liverpool
1,83
Placer Bet
21:00 West Ham - Bayer Leverkusen: Over 0,5 Mohammed Kudus skud på mål
1,90
Placer Bet
Lørdag 20. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
16:00 Sheffield U. - Burnley: 2
2,40
Placer Bet
Søndag 21. April 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
14:00 Viborg - Lyngby: 1
1,82
Placer Bet
17:00 Sandefjord - Lillestrøm: 2
2,40
Placer Bet
Tirsdag 7. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Eurovision: Irland går videre
3,50
Placer Bet
21:00 Eurovision 2024 - går videre: Island
4,55
Placer Bet
Søndag 26. Maj 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
11:00 Carlos Alcaraz Grand Slam titler 2024: : O Grand Slam titler
3,25
Placer Bet
11:00 Antal Grand Slams Novak Djokovic: : 0 sejre
2,70
Placer Bet
Fredag 14. Juni 2024
- Bruger
- Ekspert
- Quick Predict
21:00 Kommer med i den engelske EM-trup: Kalvin Phillips
2,00
Placer Bet
21:00 EM 24 - når finalen: ☆ Skotland ☆
101,00
Placer Bet
21:00 Gruppe C-special: Danmark går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 Gruppe D-special: Holland går videre fra gruppespillet
1,75
Placer Bet
21:00 EM24: går videre fra gruppen: Slo, Slk, Kro, Sch, Ser, Hol, Rum, Tyr
1,70
Placer Bet
21:00 Går videre: Italien
1,55
Placer Bet

Kommentarer

Feedback