18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

FC København - Barcelona: Halvlegs-stilling: 2 - Tips & Spilforslag

Match center
2. november 2010 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Champions League
Parken
2. nov. 2010 kl. 09:57 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 02/11
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (5)
Chance: 52%
Betvalue: 102,96%
Spilbar ned til odds: 1,92
Rigtig/forkert:
188bet Spil nu hos 188bet
FCK tager imod FC Barcelona i Parken; en kamp, der af nogen betegnes som den største i dansk fodbolds historie. Løverne har fejet stort set al modstand af vejen i Superligaen, og sjældent husker jeg et dansk fodboldhold spille så godt og være så effektivt - dels herhjemme, men også københavnernes præstationer i CL er bemærkelsesværdige.

Når det er sagt, var weekendens præstation hjemme mod Lyngby ikke den bedste optakt, for godt nok vandt FCK - men de skulle bruge unødige mange kræfter, kun med hiv og sving vandt man 3-2.

FC Barcelona havde det anderledes nemt på Camp Nou i lørdags, hvor Sevilla blev sendt hjem med en øretæve på 5-0. Messi og David Villa var blandt banens bedste, og specielt for Villa var det vigtigt at komme helt op i omdrejninger oven på en svær sæsonstart.

Kendetegnende for hjemmeholdets spil var de flotte og hurtige kombinationer, og når Xavi, Iniesta, Messi og Villa er samlet på banen, er holdet uhyggeligt.

Begge hold vil sandsynligvis gribe kampen offensivt an, og her må Barcelona alt andet lige vurderes at være markant stærkere til at løfte den opgave.

I stedet for at spille den rene udesejr, vælger jeg at anbefale en halvlegsføring til Barcelona - ikke mindst fordi FCK (hvis træner Ståle Solbakkens ord står til troende) vil lægge offensivt ud; det bør give blottelser over for de hurtige katalanere.

1. halvleg, chancevurdering: 1: 11 % - X: 37 % - 2: 52 %
Fuld kamp, chancevurdering: 1: 9 % - X: 20 % - 2: 71 %

Status i gruppen:
1. FC Barcelona     3 - 8-2     7
2. FC København     3 - 3-2     6
3. Rubin Kazan     3 - 1-2     2
4. Panathinaikos     3 - 1-7     1

FCK ligger ud over alle forventninger nummer 2 i gruppen med kun ét point op til FC Barcelona, og selv med et nederlag i Parken i morgen, så har københavnerne ganske gode muligheder for at komme videre fra det indledende gruppespil.

Ikke mindst fordi FCK møder Panathinaikos i gruppens sidste kamp, og her er det sandsynligt, at grækerne ikke har noget at spille for. De skal til Rusland i morgen og møder Rubin Kazan, og dér er traditionelt svært at spille – ikke mindst på grund de traditionelt kolde temperaturer i Kazan på denne årstid.

Selv mægtige FC Barcelona måtte nøjes med uafgjort mod Kazan efter at have været bagude i en periode. Spanierne indtager dog stadig gruppens dukseplads og en sejr i Parken i morgen vil efter alt at dømme sikre spanierne førstepladsen.

Første kamp: FC Barcelona – FCK 2-0
FCK havde deres chancer i første kamp på Camp Nou, men det havde katalanerne så sandelig også. I det meste af første halvleg blev københavnerne kørt rundt i smarte et-to kombinationer, blandt andre mellem Iniesta og Messi, der viste, hvorfor de ikke blot er i blandt, men hvorfor de ER verdens bedste fodboldspillere.

Messi kom på tavlen med et flot langskudsmål, og udover havde hjemmeholdet en håndfuld andre store scoringschancer.

FCK kom ikke rigtig til så meget, men havde muligheden, da Santin pludselig var fri i venstre side. Men Pinto, Barcelonas normale andenkeeper, piftede højlydt, og det fik Santin til at stoppe op, fordi han troede, der var offside. En situation, der har fået et efterspil i medierne, hvor blandt andre Ståle Solbakken har været fremme med kraftige angreb mod Pinto, der endte med at få to spilledages karantæne få den bizarre episode.

I anden halvleg var FCK bedre med – ikke mindst fordi hjemmeholdet dalede i niveau. N’Doye havde et brag af et langskud på sammenføjningen i Barcelonamålet, og selvom bolden sprang ud til en fri Santin, fik københavnerne aldrig udlignet.

Til gengæld kunne Messi afgøre kampen i overtiden til 2-0.

FCK
FCK er næsten ustoppelige for tiden, og nederlaget på Camp Nou forleden er det eneste københavnerne har måtte indkassere i denne sæson. Flere bookmakere har allerede udbetalt gevinst til de, der spillede FCK til at blive danske mestre før sæsonen, og der skal da også en overraskelse af dimensioner til, hvis ikke også københavnerne løber med mesterskabet i år.

Ikke kun fordi konkurrenterne har svigtet, men mest af alt fordi FCK præsterer på et niveau, der lader tidligere tiders store præstationer stå i baggrunden for en stund.

Når nu FCK er så godt kørende for tiden og vinder weekend efter weekend og samtidig er ubesejret i Parken i Champions League-regi, så burde det være en gave at spille hjemmeholdet til næsten 10 gange pengene igen selv imod skræmmende FC Barcelona?

Måske…

Jeg afholder mig alligevel fra at gøre det, på trods af oddset kan synes højt. FCK er godt kørende, men der er væsentlige argumenter, som taler for at holde nallerne fra FCK. Og måske endda spille på favoritten.

I weekenden vandt FCK kun med nød og næppe 3-2 over oprykkerne fra Lyngby, der var foran 2-1 kort før tid. Det kan være svært at kritisere FCK, når de trods alt vandt på ny, men der skal altså en helt andet præstation til, hvis man ønsker at gøre det svært for morgendagens modstander.

Dernæst er det værd at notere sig, at FCK vil blæse til angreb fra start af. Det har Ståle Solbakken udtalt forud for kampen, og med den bølge af selvtillid, som københavnerne rider på for tiden, kan jeg til dels godt forstå logikken bag taktikken. Og selvom FCK får mere end svært ved at holde et pres på Barcelona, så er jeg ikke i tvivl om, at Ståle Solbakken mener, hvad han siger, når han siger, de vil angribe fra første fløjt.

Det kan dog blive en farlig taktik, fordi spanierne i høj grad mestrer presspils- og kontrafasen. FCK vil før eller siden tabe bolden i det opbyggende spil, og her vil de være utrolig sårbare over for de hurtige katalanere.

Trupnyt:
Santin har døjet med en ankelskade, men skulle efter sigende være klar til at spille i morgen.
Ude med skader sidder kun marginalmidtbanespillerne Hjalte Nørregaard og Martin Bergvold.  FCK kan altså umiddelbart stille i stærkeste opstilling.

Forventet startopstilling:
Johan Wiland - Zdenek Pospech, Mathias Zanka, Mikael Antonsson, Oscar Wendt - Martin Vingaard, William Kvist, Claudemir, Jesper Grønkjær - Cesár Santin, Dame N’Doye

Trup:
1. Kim Christensen
2. Zdenek Pospech
5. Sölvi Ottesen
6. Claudemir
8. William Kvist
9. Morten Nordstrand
10. Jesper Grønkjær
11. César Santin
14. Dame N'Doye
15. Mikael Antonsson
16. Thomas Kristensen
17. Oscar Wendt
18. Kenneth Zohore
19. Bryan Oviedo
20. Martin Vingaard
21. Johan Wiland
25. Mathias Zanka Jørgensen
27. Thomas Delaney
30. Christian Bolaños

FC Barcelona
Efter en lidt svingende sæsonstart virker FC Barcelona til at være kommet i gang. I 5-0-sejren i lørdags over Sevilla viste hjemmeholdet uhyggelig styrke, og både Messi og David Villa lavede perlemål.

Barcelona ligger lige i hælene på Real Madrid, og endnu en gang ligner det, at det kun er de to ærkerivaler, der bejler til titlen.

Barcelona er med i tre turneringer og spiller traditionelt mange kampe. Vinder man i Parken i morgen, er førstepladsen næsten sikker, og det vil kunne give Guardiola mulighed for at spare spillere i de resterende Champions League-kampe. Derfor vil det også være et uhyre motiveret Barcelona-mandskab, vi får at se, og selvom katalanerne enkelte gange har snublet mod overkommelige modstandere, så er holdet kendt for at tage alle kampe dybt alvorligt.

Ligesom FCK vil lægge offensivt ud, må vi også forvente, at Barcelona vil prøve at presse FCK i bund fra kampens start. Katalanernes taktik har i flere år været at komme så hurtigt foran som muligt, for på den måde at tvinge modstanderen længere frem på banen. Kampen i morgen bliver sandsynligvis ingen undtagelse, og når Barcelona kan stille i absolut stærkeste, er chancerne for en sejr til udeholdet bestemt store.

Argumenterne imod Barcelona-spil er som regel, at man ikke skal lade sig forblænde af de store navne. Messi, Xavi, Iniesta og Villa. Og man kunne blive ved. Jeg køber dog ikke argumentet, da disse spillere for mig at se ikke er overvurderet, men tværtimod weekend efter weekend giver prøver på deres geniale fodboldforståelse.

Til gengæld har Barcelonas akilleshæl været, når enten Xavi, Iniesta eller Messi har manglet. Der er ingen til at erstatte disse spillere, og de næste i rækken, Mascherano, Maxwell og Keita, har slet ikke den samme kreativitet og letbenethed.

Man kan også indvende, at Barcelona har brændt alt for mange chancer - men spørgsmålet er om der ikke mere eller mindre blev gjort en ende på det kompleks med weekendens storsejr?

Det vil mit bud være.

I øvrigt - god kamp.

Trupnyt:
Mangler kun andenkeeperen, Pinto. Kan altså stille i stærkeste.

Forventet startopstilling:
Victor Valdés – Abidal, Gerard Pique, Carlos Puyol, Dani Alves - Sergio Busqeuts, Xavi Hernandez, Andrés Iniesta – Pedro Rodriguez, David Villa, Lionel Messi

Trup:
Valdés, Miño, Alves, Piqué, Puyol, Milito, Adriano, Maxwell, Abidall, Busquets, Mascherano, Keita, Thiago, Xavi, Iniesta, Bojan, Pedro, Messi og Villa

  • Høj tilbagebetaling
  • Enormt live betting udvalg

Fremtidige tips

Kommentarer

Feedback