Annonce
Annonce
Annonce

Eurovision 2019: Semifinale 2: Albanien går videre

16. maj 2019 kl. 21:00
11. mar. 2019 kl. 00:11 (Opdateret 18. maj. 2019 kl. 04:13) 11/03
Kommentarer (15)
Siden indeholder reklamer og henvisningslinks.
Sådan sikrer vi objektivitet.
Chance: 55%
Betvalue: 138,05%
Spilbar ned til odds: 1,82
Rigtig/forkert:
Betfair Spillebørs Spil nu hos Betfair Spillebørs

Et sort får blandt vestliggjorte pop-sange

Kun Albanien synger fuldt og helt på sit eget sprog i semifinale 2 i årets Eurovision – og Jonida Maliqi synger fantastisk. Med sangen Ktheju tokës søger Albanien at gentage succesen fra sidste års Eurovision.

Semifinale 2 i årets Eurovision er den mest kompetitive og spændende i lang tid, da samtlige lande (i min vurdering) har en reel chance for at kvalificere sig til finalen. Dette er startækkefølgen i semifinale 2: 

 1. Armenien
 2. Irland
 3. Moldova
 4. Schweiz
 5. Letland
 6. Rumænien
 7. Danmark
 8. Sverige
 9. Østrig
 10. Kroatien
 11. Malta
 12. Litauen
 13. Rusland
 14. Albanien
 15. Norge
 16. Nederlandene
 17. Nord-Makedonien
 18. Aserbajdsjan

10 ud af de i alt 18 lande går videre til finalen den 18. maj.

Jeg vurderer at Schweiz, Rusland, Nederlandene, Sverige og Norge er mere eller mindre sikre finalekandidater, hvilket efterlader et felt med 13 lande, der kæmper om de fem resterende finalpladser. I modsætning til f.eks. Montenegro (og måske Georgien) i årets semifinale 1, indeholder semifinale 2 i mine øjne ingen "oplagte" non-qualifiers: Med en god performance på scenen i Tel Aviv, burde alle de deltagende lande i semifinale 2 have en fair chance for at nå finalen i år. Dette bliver et rotteræs.

I ovennævnte, 13-lands felt mener jeg at Albanien er én af de stærkere kandidater, og at oddset på Albanien pt ligger dejligt højt.

Dette taler for Albanien:

 • Albanien skiller sig ud ved at deltage med den eneste ikke-engelsksproglige sang i semifinale 2 (medmindre nogle af de andre kandidater vælger at skifte sprog), samt ved at være det sangbidrag med stærkest, etnisk præg: Der er ingen andre sange i semifinale 2 der lyder som Albanien. 
 • Jonidas vokal er meget stærk – og lidt usædvanlig, idet den er både temmelig mørk og skingrende, hvilket bare gør den mere interessant.
 • Albanien har allerede bevist at sangen fungerer godt live: Jonida lyder fantastisk i levende live, og hun evner via medrivende mimik og kropssprog, at formidle emotionerne i musikken.
 • Albanien synger i den anden halvdel af semifinale 2, hvilket er en fordel, da man husker sangen bedre.
 • Med hensyn til nabo- og vennestemmer, så vil jeg tro, at Albanien får en høj score fra naboerne Nord-Makedonien (de fik hhv. 12 og 10 points fra seere og jury i semifinalen 2018). Antagelig også fra Schweiz, Kroatien og Italien (der stemmer i semifinale 2), på grund af den store, albanske diaspora i disse lande. Så vidt jeg forstår, har Albanien ingen fjendelande i semifinale 2.

Dette taler mod Albanien:

 • Den pt manglende viden om, hvordan de forskellige sange i semifinale 2 faktisk vil fremstå på scenen i Tel Aviv, er naturligvis det største usikkerhedsmoment.
 • Det er også naturligt at indvende, at denne etniske, emotionelle ballade selvsagt ikke er for alle.
 • Det visuelle udtryk på scenen i den nationale finale i Albanien er lidt underligt (jf. f.eks. trafiklysene i baggrunden), men dette forventer jeg bliver ændret til showet i Israel. (Nedenstående musikvideo hinter om mørke, flammer og vindmaskine).

Link til live-perfomance i Albaniens nationale finale.

Link til musikvideo.

Markedsoverblik

(Opdateret 6. april 2019): Unibet, 888sport og LeoVegas er åbnet i odds 1.80.

(Opdateret 16. april 2019): Nordicbet er åbnet i odds 1.80.

PS: Oddset på Betfairs Spillebørs ændrer sig som bekendt meget, og jeg har lagt dette spil op med det odds, man i skrivende stund kunne få efter 6,5% kommission. Jeg har selv købt spillet til dette odds.

 • Bredt udvalg
 • Høje odds
 • Høj likviditet
 • Brugervenligt website
Feedback