18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Breidablik - Rosenborg

Infokamp
Match center
20. juli 2011 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Champions League
Kopavogsvoellur
20. jul. 2011 kl. 14:13 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 20/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
2. kval-runde. Returkamp. Kópavogsvöllur, Kópavogur, Island.

Rosenborg satte en tyk streg under klasseforskellen ved at vinde 5-0 i sidste uges hjemmekamp. Og det endda uden at træner Jönsson var helt tilfreds med indsatsen.

Hvad så i denne kamp? Islændingene kan nok gøre det bedre på eget græs - men hvor meget bedre? Og hvor meget gider nordmændene løbe for en sag der reelt allerede er vundet?

Tjah. Der varsles noget turn-over på Rosenborg-holdet (helt skidt er det dog næppe at få kantspiller Olsen ind fra start; han har scoret i de seneste to kampe som indskifter), men efter søndagens nederlag i den hjemlige liga synes man opsat på at bruge Breidablik til at toppe selvtilliden op igen.

Breidablik (der også tabte weekendens ligakamp) er næppe i stand til at udrette mirakler, og klasseforskellen gør sig nok igen gældende.

Men er der værdi i oddsene?

Chancevurderinger:

1X2: 11-19-70

1X2 (1-0): 30-25-45

BREIDABLIK

Islandsk mester i 2010. I 2011: Nr 6 med 15 point for 12 kampe: 4-3-4 (20-20). Hjemme: 4-1-1 (14-8).

Ligesom Rosenborg, fik Breidablik en skidt start på året med nederlag i de første 2 runder. Runderne op til første Rosenborg-kamp så dog fine ud: 2-1 hjemme over Keflavik, 2-2 hos Vikingur (nr 11) og 4-1 hjemme over Thór (nr 10).

Men i lørdags tabte man 2-3 ude mod Stjarnan (nr 4).

Altså en del mål – i begge ender – men man må nok forvente at Breidablik bruger en meget mere defensiv strategi i denne svære CL-udekamp.

”Vi ønsker vanligvis å være et lag som holder spiller ballen langs bakken, men må justere oss i morgen. Vi kommer ikke hit for å underholde, men er tilfreds dersom vi ikke slipper inn mål her i Trondheim,” fortæller træner Ólafur Kristjánsson (Rosenborgs webside).

Sidste år deltog Breidablik i EL-kvalifkationen. Det blev til to 0-1-nederlag (ude og hjemme) mod skotske Motherwell.

Trupnyt for Breidablik

Jeg kan ikke umiddelbart finde en skadesoversigt på klubbens website, men islændingene må i hvert fald, som i den første kamp, undvære den faste midterforsvarer Helgason (U21-landsholdsspiller) der er skiftet til AEK Athen.

Breidablik råder dog over en anden U21-landsholdsspiller: midtbanemand Kristjánson (der scorede i lørdagens ligasejr). Og man har også den store australske angriber Macallister der har en fortid i den norske Tippeliga (Brann og Lyn), og som har scoret i de seneste tre ligakampe.

ROSENBORG

Vandt det norske mesterskab i 2010 (og 2009). I 2011: Nr 9 med 22 point for 15 kampe: 6-4-5 (26-17). Ude: 2-3-3 (11-11).

Efter at have mistet et par nøglespillere i forhold til sidste års mesterskabssæson, fik Rosenborg en skidt start på 2011 med 3 nederlag og 1 uafgjort i de første 4 runder. De næste 10 runder bød dog kun på 1 tab, og de sidste fem kampe før første Breidablik-opgør gav 1 uafgjort og 4 sejre.

I søndags gik det dog galt på udebane mod Stabæk der vandt 2-1 på en dag hvor Rosenborg spillede skidt.

Indsatsen betyder – i hvert fald hvis man skal dømme efter udmeldingerne på klubbens website – at holdet er opsat på at genvinde selvtilliden ved at slå Breidablik.

Træner Jönsson: ”Vi ønsker litt mer tempoveksling i angrepsspillet og mer truende bak deres forsvarsfirer enn vi klarte sist. Vi ønsker en bra prestasjon og en seier for selvtilliten sin del.”

Sidste år lagde Rosenborg ud i CL-kvalifikation med at slå nordirske Linfield ud via 0-0 ude og 2-0-sejr hjemme. Derefter blev det 1-0-sejr ude og 3-0-sejr hjemme over svenske AIK. Men i playoff-runden, sidste skridt før gruppespillet, røg den norske klub ud mod FC København: 2-1-sejr hjemme og 0-1-tab i København. Derefter var Rosenborg med i EL-gruppespillet (fik 3 point og blev nr sjok i gruppe med Leverkusen, Aris og Atlético Madrid).

Rosenborg var senest i CL-gruppespillet i 2007 (niende gang).

Trupnyt for Rosenborg

Trup: Örlund, Bråthen, Lustig, Wangberg, Larsen, Dorsin, Skjelbred, Winsnes, Henriksen, Moldskred, Prica, Svensson, Lago, Olsen, Bakenga, Midtsjø, Åsen

Fravær: Issah (midtbane – ny; ikke spille-berettiget)

Tvivlsom: Larsen (midterforsvar - starter)

I forhold til sidste år har Rosenborg sagt farvel til midterforsvar Demidov, midtbanemand Annan og veteran-angriber Iversen (topscorer for holdet i 2010 med 14 mål i 24 ligakampe).

Til gengæld har man hentet den stærke dansker Jim Larsen (Silkeborg) til midterforsvaret (hvor han danner makkerpar med det 20-årige talent Wangberg), og på venstrekanten har 18-årige Jonas Svensson fået et flot gennembrud (og har dermed sluttet sig til den anden 18-årige, midtbanemand Markus Henriksen, der allerede var fast mand sidste år).

Man har desuden stadig stærke folk som målmand Örlund, forsvarerne Dorsin og Lustig, midtbanemand Winsnes (ex-AaB) og ikke mindst den farlige frontløber Rade Prica (også ex-AaB).

Sådan stillede Rosenborg op i første kampe mod Breidablik – OG i søndagens ligakamp mod Stabæk:

4-3-3

Målmand: Örlund

Lustig - Wangberg - Larsen - Dorsin

Skjelbred - Henriksen - Winsnes

Moldskred - Prica - Svensson

Ifølge klubbens website er det sandsynligt at træner Jönsson vil foretage nogle ændringer – for at aflaste nogle af de faste. Bakenga og Trond Olsen kommer nok ind på kanterne i stedet for Moldskred og Svensson. Bakenga blev skiftet ind i 70. minut i første kamp (hvorefter Rosenborg scorede 3 mål; Bakenga lagde op til det ene); Olsen blev skiftet ind i 79. minut (og scorede). Olsen scorede også i søndags, mod Stabækm- efter at være blevet skiftet ind.

Desuden kan der muligvis blive en startplads til Åsen på midtbanen og Lago i midterforsvaret (i givet fald nok i stedet for danske Jim Larsen der er småsyg).

Kommentarer

Feedback