Annonce

Sporting Braga - Shakhtar Donetsk: 1

Match center
8. december 2016 kl. 17:00 - Fodbold, Europa - Europa League
Estadio Municipal de Braga
2. maj. 2018 kl. 16:19 02/05

Kommentarer (4)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 50-25-25%
Betvalue: 104,00%
Spilbar ned til odds: 2,00
Rigtig/forkert:
Jetbull Spil nu hos Jetbull
Gruppe H, 6. runde. Motivationen er på Bragas side mod Shakhtar der har sikret sig gruppens førsteplads. Shakhtar er det stærkere hold og i forrygende form, men et stormøde mandag mod Dinamo Kijev trækker fokus væk.

DERFOR SKAL DU SPILLE DEN

  • Motivations-forskellen! Sjakhtar Donetsk har kun æren at spille for, og det er det absolut tungeste argument, jeg har for Braga-sejr.
  • Braga kæmper for andenpladsen.
  • Man har i tidligere Europa Cup-sæsoner set, at Sjakhtar Donetsk har det med at underpræstere, når de ikke har noget reelt på spil.
  • Mandag står der i den ukrainske liga ærke-stormøde mellem Sjakhtar Donetsk og Dinamo Kijev på programmet. Det kan trække fokus væk fra EL.
  • Braga er et scenevant mandskab i Europa, og de går ofte pænt langt i forårets Europa League cup-fase.

DET SKAL DU HOLDE ØJE MED

  • Sjakhtar Donetsk har et stærkere hold end Braga, og oven i købet er Sjakhtar i gang med en kanon-sæson.
  • Ovenstående fortsat: Sjakhtar har gjort rent bord i denne EL-gruppe, og de har i den hjemlige liga kun sat to uafgjorte til.
  • Trupnyt peger minimalt til fordel for Sjakhtar Donetsk, der efter alt at dømme har to stamspillere ude, Braga mangler tre.

Argumenter i kursiv: De elementer som jeg mener odds-sætterne/markedet især overser/fejlvurderer.

Spil-form: Jeg har valgt at tage Braga på det helt almindelige 1-tal, hvilket der både udfra kamp-taktiske og pris-mæssige årsager er god ræson i. JetBull er fremme i skoene med odds 2,08 på 1-tallet på Braga-sejr, og det er faktisk et lille nøk bedre, end man kan få det på Asian-markedet. Alternativt til 1-tallet kan man gøre sig overvejelser om måske at stramme skruen til det højere odds, man kan få på Braga på et Asian Handicap -0,75.

Odds-udvikling: Braga åbnede for små to uger siden i et væsentligt højere leje - hele 2,35 kunne man på Asian-markedet få for Braga-sejr (2,25 hos spil-udbydere med dansk licens) - men siden faldt Braga-oddsene drastisk. Det dog kun indtil starten af denne uge, hvor de så begyndte at stige igen. På et tidspunkt var Braga nede i 1,90 som det absolut højest opnåelige på markedet, men nu en tre dage senere står de altså til små 20 'klik' mere. At spå om odds-udviklingen i dag torsdag på selve kamp-dagen er en vanskelig opgave. Umiddelbart vil jeg dog ikke tro, at Braga-oddsene bliver højere, end hvad de står til nu (men jeg kan tage fejl). Udviklingen bliver formentlig, at Sjakhtar Donetsk vil få en del (læs: ganske mange) punts fra små-spillere, men jeg kan ikke rigtigt tro, at de tunge Asian-drenge ikke hurtigt vil rette det ind igen.

Bedste betaling for 1-tallet på sejr til Braga: Odds 2,08 hos JetBull, 2,07 hos Danske Spil og hos førende Asian-bookmaker, 2,05 hos Bet365, Unibet og Sportingbet.

Alternativ spil-form: Braga på Asian Handicap -0,75 (2,40 førende Asian-bookie, 2,38 JetBull, 2,35 Unibet).

Mine procenter for 1X2:

1: 50 %

X: 25 %

2: 25 %

Mine procenter for 1X2 på H 0-1:

1: 26 %

X: 24 %

2: 50 %

Europa League, Gruppe H: Situationen er pænt overskuelig i Europa Leagues gruppe H. Sjakhtar Donetsk er med maksimum 15 point for fem kampe sikker på ikke kun videre kvalifikation, men også førstepladsen i gruppen, og Konya er med kun et point for de fem spillerunder uden chance for noget. Spørgsmålet om den anden videre-kvalificerende plads i gruppen står mellem Braga med seks point og Gent med fem point. Udesejr til Gent i Tyrkiet er det mest forventelige, hvilket betyder, at Braga her i sidste spillerunde hjemme mod Sjakhtar Donetsk også har brug for en sejr og tre point. Man bemærker i øvrigt, at en eventuel uafgjort og et point til Braga ikke vil gøre nogen forskel for portugiserne. Skulle de ende på samme point-antal som Gent, er Braga nemlig bedst indbyrdes (og de kan ikke slutte på samme point-antal, hvis Braga - Sjakhtar Donetsk ender i en point-deling). De to klubbers indbyrdes kampe sluttede begge uafgjort, men da det blev 1-1 i Portugal og 2-2 i Belgien vil Braga i tilfælde af point-lighed gå videre på reglen om flest scorede indbyrdes udebanemål, men de er nødt til at kalkulere med, at Gent vinder udekampen mod motivations-løse Konya.

Mine tanker & vurdering: Sjakhtar Donetsk er egentligt ikke lige det hold, man har lyst til at punte imod for tiden. Det ukrainske storhold har fungeret meget fint dette efterår under den portugisiske træner Paulo Fonseca, der i sommer overtog tøjlerne fra legenden Mircea Lucescu, som nu er træner i Zenit St. Petersborg. Sjakhtar har gjort totalt rent bord i denne Europa League-gruppe H med fem sejre af fem mulige, og at de har måttet spille deres hjemmekampe i Lvov, mere end 1,000 km fra Donetsk, har ikke haft nogen indflydelse på holdets resultater. I den ukrainske liga har Sjakhtar Donetsk blot sat to uafgjorte til, resten er vundet. 

Oven i købet kan man skele lidt til denne midtuges Champions League, hvor Sjakhtars landsmænd, Dinamo Kijev, ikke havde noget at spille for, men i sidste spillerunde alligevel udraderede Besiktas 6-0(!). Og Dinamo Kijev halter 10 point efter Sjakhtar Donetsk i den ukrainske tabel-stilling...

Så hvorfor er jeg så på Braga-sejr? Well, det fordi der er andre faktorer end de ovennævnte, som jeg vurderer højere.

Kigger vi lidt på Bragas profil, så bør holdet vurderes en kende under Sjakhtar Donetsk, hvilket jeg gerne indrømmer, men dårligt er Braga-mandskabet ikke, og det har ligesom Sjakhtar Donetsk rigeligt med europæisk erfaring. På den front ikke noget overraskende, og qua Bragas fordel af at spille hjemme på deres Estadio Municipal kunne dette på forhånd ligne at blive en tæt affære.

Kigger man på odds-lejet, så er Braga imidlertid blevet gjort til relativ klar favorit, og årsagen til det skal naturligvis findes i motivations-forskellen mellem de to hold. Sjakhtar Donetsk har allerede sikret sig både den videre kvalifikation og gruppe-sejren og har således intet at spille for, mens Braga skal bruge tre point for at være sikker på at beholde den kvalifikations-givende andenplads i gruppen.

Og det skal i min bog rykker procenter - rigtigt godt med procenter endda.

Ingen tvivl om Bragas motivation, og heller tvivl om, at vi med Braga har med et Europa Cup-scenevant mandskab at gøre, som godt ved, hvad der skal til.

Det store spørgsmål er Sjakhtar Donetsk' indstilling til kampen? Jeg forventer ikke nogen reserve-opstilling fra Sjakhtar Donetsk' side i stil med, hvad engelske og italienske Europa League-klubber typisk kan finde på at diske op med i lignende situationer, men jeg forventer dog heller ikke helt den samme 'tænding' fra ukrainernes side, som hvis der var vigtige point på spil. Man har i tidligere Europa Cup-sæsoner set eksempler på dette fra Sjakhtar Donetsk' side - hvis der ikke var noget reelt at spille om, ja så blev præstationen også derefter. Desuden bør man heller ikke glemme, at Sjakhtar Donetsk på mandag i den ukrainske liga skal op imod ærke-konkurrenten Dinamo Kijev, og med Sjakhtars videre-kvalifikation og førsteplads i deres EL-gruppe allerede på plads, ja så har dét opgør givet større prioritet.

Summerende, så havde jeg no-way  været på Braga her, hvis Sjakhtar Donetsk havde brug for point, men det har de ikke, og det bør afspeljes, det ret tungt endda, i chance-vurderingen.

Situation - Braga: Braga kunne sevfølgelig have drømt om allerede at have afgjort den videre kvalifikation til forårets sekstendedelsfinaler på nuværende tidspunkt, men det kunne dog også have været værre, da klubben trods alt står med afgørelsen i egne hænder.

I den portugisiske Primeira Liga er alt, som det plejer at være for Braga. Klubben indtager nemlig deres evindelige fjerde-plads efter 'de tre store', Benfica, Sporting Lissabon og FC Porto, og det synes som Guimaraes er eneste klub, der eventuelt kan gøre Braga rangen stridig i kampen om fjerde-pladsen. På positiv-siden er Braga oven i købet kun to point efter FC Porto på den tredje-plads, der giver adgang til Champions League-kvalifiktion.

Form & seneste resultater – Braga: Den seneste måneds tid har Braga (i kronologisk rækkefølge) præsteret følgende: 2-1 hjemme over Santa Clara (Taca de Portugal) fra den næstbedste række, 2-2 ude med Gent (EL), 6-2 hjemme over Feirense, og i seneste weekend så 0-1 ude til FC Porto.

Det var ikke uden bittersmag i munden, Braga måtte ned til FC Porto. Inden kampen var Braga ét point foran Porto, og det så længe lovende ud i den ellers vanskelige udekamp på Do Dragao. I femte minuts overtid lykkedes det imidlertid for Porto at få brudt Braga-forsvaret ned med den for hjemme-fansene forløsende scoring til 1-0.

Søndag spiller Braga i Portugals Primeira Liga hjemme mod Pacos Ferreira.

Situation – Sjakhtar Donetsk: Der råder fortsat krtiske tilstande i det østlige Ukraine, og Sjakhtar Donetsk spiller således fortsat sin hjemmekampe langt hjemmefra, nemlig i Lvov, der er over 1.000 km fra Donetsk. Det lader dog ikke til har have haft den helt store indflydelse, det hverken, når det gælder europæiske hjemmekampe eller 'hjemmekampe' i den ukrainske liga. I førstnævte har Sjakhtar Donetsk som nævnt ryddet al modstand til side med maksimum-point til følge, og i Ukraines Premier League ligger holdet solidt i spidsen med hele 10 point ned til næstplacerede Dinamo Kijev.

Form & seneste resultater – Sjakhtar Donetsk: Resultaterne den seneste måned melder om følgende for Sjakhtar Donetsk: 2-1 'hjemme' over Karpatij Lvov, 4-0 hjemme over Konya (EL), 2-0 ude over Dnjepr Dnjepropetrovsk og 2-0 hjemme over Stal Kamjanske.

Trupnyt – Braga: Opgaven er 'enkel', eller i hvert fald let forståelig, for træner José Peseiro og hans Braga-tropper. Hvis ikke det bliver til sejr, er det ligegyldigt (ingen forskel på uafgjort eller nederlag). Til opgøret har Braga den normalt faste forsvarer Artur Jorge spærret af karantæne, og derudover er to andre spillere, midtbanemanden Mauro og angriberen Pedro Santos ude skadet.

Jeg skal i øvrigt bemærke, og jeg kan lige så godt gøre det én gang for alle - menende, dette gælder for alle mine Europa League-anbefalinger denne torsdag - at jeg i trupnyt tillader mig ikke at medtage spillere, der ville være langt fra det pågældende holds start-11'er uanset.

Trupnyt – Sjakhtar Donetsk: Den normalt faste midtbanespiller Taras Stepanenko er spærret af karantæne for Sjakhtar Donetsk, der også har den faste angriber Eduardo Da Silva tvivlsom (han spiller efter alt at dømme ikke).

Om hvorvidt træner Paulo Fonseca vælger at rotere en smule, nu da kampen reelt ikke betyder noget for Sjakhtar, er uvist, men jeg regner som udgangspunkt med, at han bortset fra en to-tre mand nok stiller i stort set stærkeste.

Holdene: Mit bud på de sandsynlige start-opstillinger:

Braga: Marafona; Baiano, Lazar Rosic, Andre Pinto, Marcelo Goiano, Bruno Wilson, Pedro Tiba, Nikola Vuksevic, Riccardo Horra, Nikola Stojiljkovij og Koka.

Sjakhtar Donetsk: Mikita Sjevtjenko; Vasil Kobin, Ivan Ordets, Oleksandr Kusjer, Mikola Matvijenko, Fred, Maksim Malisjev, Marlos, Viktor Kovalenko, Bernard og Andrij Borjatjuk.

Kilder: O' Jogo, SoccerWay og Bragas hjemmeside.

  • Hyppige promotions
  • Ingen gebyrer

Kommentarer

Feedback