Annonce

Bayer Leverkusen - Schalke 04: 1

Match center
28. april 2017 kl. 20:30 - Fodbold, Tyskland - 1. Bundesliga
BayArena    Marco Fritz
2. maj. 2018 kl. 16:23 02/05

Kommentarer (1)
Denne side indeholder henvisnings-links
Chance (1-X-2): 47-27-26%
Betvalue: 101,52%
Spilbar ned til odds: 2,13
Rigtig/forkert:
Jetbull Spil nu hos Jetbull

Det er to slagne og skuffende storhold, der på fredag tørner sammen på Leverkusens hjemmebane, BayArena. Ingen af holdene kan endnu sige sig fri for nedrykning, men utrolig meget skal gå galt, hvis det skal komme så vidt for nogle af holdene – særligt Schalke.

 

Hjemmeholdet kan stille i noget, der minder om ”stærkeste” (forklaring følger) opstilling, mens udeholdet kan risikere at mangle omkring en håndfuld idealstartere, hvis alt går syd for holdet.

 

Derfor skal du spille den:

 • Schalke kan risikere at være uden noget, der minder om en håndfuld faste spillere til denne kamp – der er dog ikke tale om lutter nye fravær.
 • Leverkusen kan stille i stærkeste opstilling, hvis man ser bort fra Hakan Çalhanoğlu og Lars Bender, der begge har været ude i månedsvis.
 • Schalke burde på nuværende tidspunkt have erkendt, at de hverken når fugl eller fisk i denne sæson.*
 • Schalke er i forvejen helt til rotterne, når de spiller på fremmed græs. Således er det kun blevet til én sejr i de seneste otte udekampe. Herudover fem nederlag og to uafgjorte.
 • Leverkusen er endnu ikke sikret en ny sæson i Tysklands bedste række. Der er kun fire point ned til nedrykningsstregen. Ergo skal der point på kontoen – særligt på hjemmebane!
 • Hjemmeholdet har foruden denne kamp to svære udekampe* samt en hjemmekamp mod FC Köln til at sætte et endegyldigt punktum og sikre overlevelsen. Der hersker ingen tvivl om, at det er i de to hjemmekampe, Leverkusen har de bedste muligheder herfor.
 • Leverkusen har et virkelig godt tag på de kongeblå: 4-1-0 7:3 hedder statistikken for de seneste fem indbyrdes opgør. På BayArena har Leverkusen vundet tre ud af de seneste fire kampe mod fredagens modstander.
 • Schalke er blot 2-4-8 11:21 ude.

Det skal du holde øje med:

 • Alt er bestemt heller ikke fryd og gammen hos hjemmeholdet, som kun har vundet én af deres seneste ni Bundesliga-kampe.
 • De seneste tre Leverkusen-hjemmekampe er endt med et remis – dog mod gode/formstærke mandskaber: Bremen (1-1), Wolfsburg (3-3) og Bayern München (0-0).
 • Leverkusen er blot 5-5-5 24:22 hjemme – seneste hjemmesejr skal vi tilbage til 11/02 for at finde. Her blev det til 3-0 mod Eintracht Frankfurt.
 • Det er slet ikke utænkeligt, at begge mandskaber vil stille sig tilfredse med uafgjort, da alternativerne– specielt for Leverkusen – kan vise sig at blive dyre.

 

*1 Schalke har seks point ned til den forkerte side at stregen og kan med fire spillerunder tilbage i teorien godt nå at rykke ned. Det vil dog kræve, at Augsburg, der har tabt fire af deres seneste fem kampe, sætter en slutspurt ind i de sidste fire runder, hvilket er meget usandsynligt – ikke mindst qua et yderst svært slutprogram (hjemme mod HSV, ude mod Münchengladbach, hjemme mod Dortmund og slutteligt ude mod Hoffenheim).

 

Schalke kan tilmed også, hvis de vinder deres sidste fire kampe og får hjælp fra andre, komme i betragtning til en Europa League-plads. Schalkes slutprogram er ikke lige så svært som for eksempel Augsburgs, men det er bestemt heller ikke nogen walkover. Foruden denne på papiret svære kamp skal holdet også spille ude mod Freiburg, som lige nu ligger til at skulle spille Europa League-kvalifikation. Herudover en hjemmekamp mod HSV, inden der sluttes af ude mod Ingolstadt – begge er modstandere, som kæmper for livet, så der bliver ingenting foræret her. Det skulle da lige være i kampen mod Ingolstadt, som til den tid kan være endegyldigt rykket ned.

*2 De to udekampe er mod Ingolstadt, der kæmper for livet – intet vil blive foræret her – samt mod Hertha Berlin, der kæmper for europæisk bold. Heller ikke her vil der blive foræret noget som helst.

Det er med andre to slagne hold, der fredag skal krydse klinger. Meget skal gå galt for begge hold, hvis de skal rykke ned, men særligt Leverkusen kan med kun fire point ned til playoff-stregen ikke tillade sig at tage for nemt på sagerne. Der skal vindes på hjemmebane!

Henter Leverkusen sejren her, vil et kæmpe skridt være taget. Schalke kan selvfølgelig ikke bruge et nederlag til noget som helst, men holdet fra Gelsenkirchen har ikke på samme måde helt lige så meget brug for sejren som hjemmeholdet.

Hjemmebanefordelen samt en formodet mindre overvægt af motivation kunne godt gå hen og blive udslagsgivende her.

 

Trupnyt:

 

Leverkusen må undvære:

 

Hakan Çalhanoğlu (offensiv midtbane – fast – lang karantæne - ude siden 28/01)

Lars Bender (back og defensiv midtbane – fast – anfører – været ude længe og har kun spillet ni Bundesliga-kampe i sæsonen)

 

Schalke må undvære:

 

Naldo (forsvar – fast – ude resten af sæsonen – ude siden 19/02)

Breel Embolo (wing/angriber – kun spillet syv BL-kampe - ude siden 23/10)

Baba Rahman (back – fast/reserve – ude siden 20/12)

Følgende spillere er tvivlsomme:

Max Meyer (offensivspiller – fast – nyt fravær, hvis ude)

Matija Nastasic (midterforsvarer – fast – ude siden 08/04)

Eric Choupo-Moting (angreb/wing – fast – ude siden 08/04)

Leon Goretzka (midtbane – fast – fraværende for anden kamp, hvis ude)

Forventede startopstillinger:

 

Forventede startopstillinger og opdatering omkring Schalke-spillerne kommer hurtigst muligt – formentlig engang i løbet af torsdag.

 • Hyppige promotions
 • Ingen gebyrer

Kommentarer

Feedback