18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Barcelona - Manchester United: X (0-1)

Match center
28. maj 2011 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Champions League
Wembley
26. maj. 2011 kl. 12:13 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 26/05
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (5)
Chance (1-X-2) inklusiv handicap: 19-28-53%
Betvalue: 106,40%
Spilbar ned til odds: 3,57
Rigtig/forkert:
NordicBet Spil nu hos NordicBet
De engelske mestre imod de spanske mestre i en finale om det europæiske guld – det bliver vel ikke større?!

Hvis man er bruger på BetXpert kommer det næppe som nogen overraskelse, at der lørdag aften er Champions League-finale på Wembley i England.

At Barca er favoritter, kommer næppe heller som nogen overraskelse, og bookmakerne giver dem ca. dobbelt så stor sandsynlighed som United for at vinde. Der er blevet lagt en del i 2009-finalen, hvor Barcelona – efter en start, hvor de var presset i bund som sjældent set – fik et tilfældigt mål efter 10 minutter og derfra ikke så sig tilbage. Vil vi se et lignende billede denne gang?

Nej, er min vurdering. Man skal passe meget på med at vurdere et hold ud fra kvaliteterne af individuelle spillere, og selvom Barcelona på papiret har flere stjerner end Manchester United, så har det engelske mesterhold gang på gang vist sig at kunne trække noget op af hatten, når det gælder.

Jeg tror med andre ord, at kampen bliver tæt. Men jeg mener også, at Barcelona har pæn chance for at trække det længste strå i ordinær kamp.

Årsagerne er mange, men de vigtigste er: Lionel Messi, der ikke behøver yderligere introduktion; Barcelonas fænomenale presspil, der bestemt ikke er Manchester United’s kop the; og sidst, men ikke mindst har katalanerne vist mere stabilt spil over en hel sæson på udebane. Disse og flere argumenter bliver uddybet i nedenstående detaljerede analyse.

CV (1-X-2): 47-28-25

Barcelona

For anden gang på bare tre år står Barcelona i en Champions League-finale. For to år siden vandt de som bekendt med 2-0 over netop Manchester United i Rom, og nu står de to historiske storklubber så igen overfor hinanden.

Guardiola og co. er klart favoritter i dette opgør, og det er helt forståeligt. Holdet har endnu engang vundet mesterskabet, og generelt har de under deres populære træner været næsten ustoppelige. Deres trio af Messi, Xavi og Iniesta er stadig deres største aktiv, og derudover har de én af verdens bedste angribere i David Villa, der dog har haft nogle lange måltørker ind imellem. Og apropos måltørke, så har Messi faktisk aldrig scoret på engelsk grund – men det er en anden og mere kuriøs sag…

Så hvad/hvem kan man forestille sig, at Barcelona får problemer med? Hvor der for to år siden unægtelig var en Ronaldo-faktor, så er United i år mere en enhed, der spiller sammen og kæmper for hinanden. Antonio Valencia hjælper meget mere til defensivt, end Ronaldo nogensinde har gjort, og i Ji-Sung Park har de en spiller, der har spillet sin bedste sæson nogensinde. Derudover har kombinationen imellem Wayne Rooney og Javier Hernandez været fremragende, og den lille mexicaner, der allerede er et kæmpe hit i det nordengelske, kan blive en byld i røven for Barcelona’s i forvejen svageste led – forsvaret. Han er hurtig, løber på de rigtige tidspunkter, og så er han bevægelig som ind i helvede. 20 mål står ”little pea” noteret for, og han kunne måske blive en afgørende faktor.

Yderligere kan det blive en vigtig faktor, at hvis det skulle gå så vidt, at kampen kommer ud i forlænget spilletid, eller at enkelte spillere ikke præsterer, så er United’s bænk betydelig stærkere. Der er umiddelbart slet ikke samme dybde og kvalitet på Barcelona’s bænk.

Sluttelig skal man heller ikke undervurdere det faktum, at Barcelonas kerne af spanske spillere har været i gang i et år i streg uden længere pause. De spillede hele VM-slutrunden, og selvom de har fået en pause her til slut i sæsonen, kan det ikke udelukkes, at en mulig mangel på kræfter – hvis kampen bliver lige så intens, som det forventes – kan få en betydning.

Trupnyt

Følger…

Trup

Følger…

 

Forventet startopstilling (4-3-3)

Valdés

Alves – Pique – Puyol – Adriano

Busquets – Xavi – Iniesta

Pedro – Messi - Villa

Manchester United

For tredje gang på fire år står Manchester United i en Champions League-finale. Først vandt de over Chelsea i Moskva, så tabte de til Barcelona på det olympiske stadion i Rom, og nu står de så på engelsk jord og skal igen møde Barcelona.

Der er gjort meget ud af, at Wembley er mere en fordel for United, end det er for Barca, men dette har jeg svært ved at tilslutte mig. Blandt de ca. 30.000 ”neutrale” fans, skal der nok være en hel del fra London-klubberne, der jo ikke ligefrem støtter Ferguson og co. Derudover har Djævlene det generelt svært på Wembley, hvor de senest tabte 1-0 til Manchester City i FA Cuppens semifinale. Banen er meget langsom sammenlignet med Old Trafford og Camp Nou, så spørgsmålet er, hvem der har mest ulempe af det af de to hold – Barcelona pga. deres presspil eller Manchester United pga. deres kontraspil.

Ikke desto mindre kan det nemt konstateres, at hvis Wembley skal ses som en udebane (og det kan det jo i én eller anden forstand), så har Barcelona i løbet af sæsonen været sin kommende finale-konkurrent overlegen. Manchester United var skuffende på udebane i Premier League, hvor det kun blev til sølle 5 sejre i 19 kampe. Til sammenligning vandt Barcelona 14 i den spanske. Til gengæld har deres defensiv imponeret i Champions League, hvor de endnu ikke har lukket et mål ind i alle deres udebanekampe(!), hvilket aldrig er sket før i turneringen historie.

Foruden Messi, som utvivlsomt bliver svær at stoppe, skal United holde øje med både Xavi og Iniesta. Specielt sidstnævnte var i mine øjne kampens spiller, da Barca vandt i Rom for to år siden. Den lille spanier var ganske enkelt ustoppelig, og hans evne til både at kunne spille den rigtige aflevering og at kunne glide forbi en spiller ubesværet er ret unik. Sammen med Xavi og Busquets udgør han den midtbane, der kan blive gift for De Røde Djævle. For to år siden viste den sig særdeles overlegen, og det er også her, at det mest afgørende slag skal stå igen efter min vurdering. Kan Park, Giggs og Carrick (samt i perioder Rooney) stoppe de boldsikre spaniere, eller vil de igen blive overhalet?

Derudover synes jeg, at én af de vigtigste argumenter for en Barca-dominans og dermed måske også en Barca-sejr er, at deres defensive våben er deres måske mest potente. De kommer ikke til at give United ro på bolden, og hvis der er noget, som dette United-hold anno 2011 har haft svært ved i sæsonen, så er det, når modstanderne presser dem højt på banen. Det skete både i nederlag til Liverpool og Wolverhampton og i en uafgjort kamp imod Sunderland. Måske kan Ryan Giggs redde dette, men i hvert fald har mange i løbet af sæsonen skreget på en boldsikker midtbanespiller, der kan komme ud af pressede situationer a la en Jack Wilshire eller en Luka Modric. Manchester United har pt. ingen af denne type, og selvom Michael Carrick efter en horribel sæsonstart er kommet godt med, bidrager han ikke meget med frem af banen.

Slutteligt tror jeg, at Ferguson og co. kan få gevaldigt svært ved at komme frem til chancer (læs i øvrigt Torben N. Sørensens analyse), og at en mangel på boldbesiddelse kan gøre dem lettere frustrerede. Skulle de spille imod Barcelona 10 gange på 10 dage, ville United nok komme ud som sejrherre grundet en betydeligt stærkere bredde, men dette er én kamp, og her er Barcelonas start-11’er i særklasse.

Trupnyt

Følger…

 

Trup

Følger…

 

Forventet startopstilling (4-4-1-1)

Van der Sar

Fabio/Rafael/O’Shea – Ferdinand – Vidic – Evra

Valencia – Carrick – Giggs – Park

Rooney

Hernandez

  • Tidlige odds
  • Stort udbud af over/under
  • Stærk app

Kommentarer

Feedback