18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Barcelona - Manchester United

Infokamp
Match center
28. maj 2011 kl. 20:45 - Fodbold, Europa - Champions League
Wembley
23. maj. 2011 kl. 14:01 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 23/05
11
0
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Champions League-finale, på Wembley Stadium i London.

Lørdag aften afvikles kampen om ”Pokalen med de store ører”. Der er tale om en gentagelse af Champions League-finalen anno 2009, hvor Barcelona trak det længste strå på Stadio Olimpico i Rom på scoringer af Eto’o og Messi.

De nykårede spanske mestre er favoritter til at gentage triumfen mod de engelske ditto, men hvor ligger værdien? Mens vi afventer eksperttips på kampen (de kommer senere på ugen) – kan vi jo passende starte diskussionen med denne infoanalyse, der ser på holdenes vej til finalen.

Bliver det Barcelona eller Manchester United, der tager sit andet store trofæ i denne sæson?

ODDS

Odds pr. 23/5 kl. 11.55:

Kampodds:

Barcelona: 2,07 – 188bet & Pinnacle

Uafgjort: 3,59 – Pinnacle

Manchester United: 4,00 – Eurobet & William Hill

Vinderodds:

Barcelona: 1,55 – Unibet

Manchester United: 2,75 – 888sport & Pinnacle

FC BARCELONA

Catalanerne tog det spanske mesterskab i relativ sikker stil med fire points forspring til Real Madrid – et forspring, som formentlig havde været noget større, hvis ikke træner Guardiola havde valgt at spille de sidste kampe uden flere af stjernerne. Sandsynligheden taler ikke for at et Barcelona-mandskab med et mesterskab på spil ville have spillet uafgjort 1-1 ude mod Levante og 0-0 hjemme mod nedrykkerne fra Deportivo.

Den store stjerne for Barcelona var atter den lille argentiner Lionel Messi, som med 31 scoringer og 18 assists i 33 ligakampe (31 fra start) førte holdet an i begge kategorier. I Champions League har Messi stået for 11 mål og tre oplæg i sine 12 kampe (10 fra start).

Barcelona gik uden større problemer videre fra gruppespillet sammen med danske FC København. Hjemme på Camp Nou blev det til tre sejre i tre kampe med en målscore på 9-1, mens det på udebane blev til 1-2-0. 2-0-sejre hjemme over både Rubin Kazan og FCK og 1-1 ude mod begge hold lod russerne og danskerne kæmpe en fair kamp om andenpladsen, mens Panathinaikos blev sat eftertrykkeligt på plads med 5-1 hjemme og 3-0 ude.

Efter gruppespillet ventede Arsenal, som havde revanche til gode efter sidste års kvartfinale, i ottendedelsfinalen. Det blev til to spændende kampe, hvor Arsenal tog første stik på Emirates med en 2-1-sejr inden Barcelona hev en 3-1-sejr i land hjemme på Camp Nou – trods en mand i undertal efter Robin van Persies udvisning var Arsenal dog ikke langt fra reduceringen til 2-3, som ville have sendt englænderne videre på reglen om udebanemål, men Nicklas Bendtners førsteberøring manglede Champions League-klasse.

I kvartfinalen ventede Shakhtar Donetsk, som blev sat på plads med 6-1 over to kampe (5-1 på Camp Nou, 1-0 i returopgøret i Ukraine).

Semifinalen bød på et møde med ærkerivalerne fra Real Madrid, som man skulle møde fire gange over en periode på 17 dage – liga, pokal og to gange CL. Efter uafgjort i ligaen og overtidssejr i pokalen var Real-tilhængerne optimistiske forud for hjemmekampen i Champions League, men en 2-0-sejr via to scoringer af Lionel Messi gav Barcelona et formidabelt udgangspunkt inden returopgør på Camp Nou, som endte 1-1.

Barcelonas udekampe har samlet set ladet en del tilbage at ønske – med undtagelse af 2-0-sejren i Madrid – og nu venter så en tur til Wembley, hvor Manchester United ganske vist ikke er på hjemmebane, men trods alt må siges at have mere hjemmebanefordel end Barcelona.

MANCHESTER UNITED

Ligesom Barcelona sikrede Manchester United sig også mesterskabet i god nok tid til at kunne spare flere profiler i Premier League-sæsonens sidste spillerunde. Mesterskabet blev i princippet sikret i tredjesidste spillerunde da man efter en fantomstart slog de nærmeste konkurrenter fra Chelsea med 2-1 hjemme på Old Trafford. Uafgjort ude mod Blackburn i næstsidste spillerunde eliminerede enhver tvivl om hvor mesterskabet skulle havne og det gav plads på bænken til spillere som bl.a. Wayne Rooney og Rio Ferdinand da man søndag sendte Blackpool ned i den næstbedste række med en 4-2-sejr i sæsonens sidste PL-kamp.

En stærk defensiv, anført af serbiske Nemanja Vidic, foran en stærkt spillende keeper i Edwin Van Der Sar (der spiller sin karrieres sidste kamp lørdag) har været grundlaget for mange af Uniteds triumfer i år. Wayne Rooney på toppen har haft svært ved at ramme sit topniveau og den delte PL-topscorer Dimitar Berbatov har trods sine mange mål leveret svingende præstationer. Offensivt har det i stedet været mexicanske Javier Hernandez, der har været den store oplevelse. I Champions League har han fået spilletid i otte kampe (fem fra start) og scoret fire gange – alle scoringerne er dog kommet i forårets kampe, hvor han også har gjort sig som fast mand i startopstillingen i CL-kampene.

Ligesom Barcelona kom United videre fra gruppespillet uden større besvær – og også med 14 points. De tre hjemmekampe gav blot én sejr og to uafgjorte og en målscore på 2-1, mens man på udebane besejrede Valencia med 1-0 (1-1 hjemme), Buraspor med 3-0 (1-0 hjemme) og Rangers med 1-0 (0-0 hjemme).

I ottendedelsfinalen ventede Marseille, og efter 0-0 i det første møde i Frankrig tog United sejren på 2-1 hjemme på Old Trafford på to scoringer af Hernandez. Et sent selvmål af Wes Brown sendte Marseille tilbage i kampen, men englænderne holdt fast og tog sejren.

Kvartfinalen bød på rivalopgør mod Chelsea, som blev besejret 1-0 ude og 2-1 hjemme. Semifinalen mod Schalke 04 blev i princippet afgjort i Tyskland da United for sjette gang i seks udekampe i årets CL holdt buret rent og samtidig selv fik sendt bolden i mål to gange (og var det ikke for storspil i Schalke-målet af Manuel Neuer kunne det have været blevet til flere scoringer). Sejren tillod Alex Ferguson at stille med flere reserver i returopgøret på Old Trafford, som blev spillet kort før den vigtige PL-kamp mod Chelsea. Reserverne gjorde det fremragende og vandt med 4-1.

Uniteds fine udebanepræstationer i Champions League står i skarp kontrast til ligaen, hvor det kun blev til 25 points (5-10-4) – færrest af alle hold i top 5 i årets Premier League, og 11 færre end man hentede på fremmed græs i sidste sæson.

INDBYRDES

Da finalisterne er fra forskellige lande er møder mellem holdene naturligvis relativt sjældne, men det er dog blevet til tre kampe indenfor de seneste tre år. I 2008 mødtes de i CL-semifinalen, hvor United gik videre med 1-0 samlet (0-0 ude i første kamp og 1-0 hjemme), og i 2009 mødtes de som bekendt én runde senere, i finalen, hvor Barcelona tog sejren på 2-0.

FRA 2009 TIL 2011

Lad os slutteligt tage et kig på  ændringerne på holdene siden mødet i finalen for to år siden.

Barcelona anno 2009:

Mål: Víctor Valdés

Forsvar (højre mod venstre): Carles Puyol (C), Yaya Touré, Gerard Piqué, Sylvinho

Defensiv midtbane: Sergio Busquets

Central midtbane: Xavi, Andrés Iniesta

Fløj: Lionel Messi (højre), Thierry Henry (venstre)

Angreb: Samuel Eto'o

Indskiftere: Seydou Keita og Pedro

Ude med karantæne: Dani Alves og Éric Abidal

Manchester United anno 2009:

Mål: Edwin van der Sar

Forsvar (højre mod venstre): John O'Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra

Central midtbane (højre mod venstre): Anderson, Michael Carrick, Ryan Giggs

Fløj: Park Ji-Sung (højre), Wayne Rooney (venstre)

Angreb: Cristiano Ronaldo

Indskiftere: Paul Scholes, Dimitar Berbatov, Carlos Tévez

Ude med karantæne: Darren Fletcher

For Barcelona er størstedelen af holdet intakt. Touré, Sylvinho, Eto'o og Henry er væk, men til gengæld er Alves og Abidal ikke ude med karantæne denne gang, og Mascherano (der har set masser af spilletid i årets CL) er kommet til. Offensivt har man fået tilgang af David Villa, mens Pedro har været fast mand på toppen i år.

I forhold til Uniteds startopstilling er kun Cristiano Ronaldo ikke længere at finde i truppen (indskifter-Tévez er også væk). Der kan dog meget vel tænkes at være indtil flere ændringer i formationen, hvor det principielt kun er van der Sar, Ferninand, Vidic, Evra og Rooney jeg føler mig overbevist om vil være gengangere. Hérnandez ligner et oplagt bud på ny mand på toppen, mens Nani også bør finde vej til startopstillingen.

  • Høj tilbagebetaling
  • Mange asian handicap linier
  • Tidlige odds

Kommentarer

Feedback