18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Sokolov - MFK Chrudim: Dobbeltchance: X2

Match center
11. juli 2020 kl. 17:00 - Fodbold, Tjekkiet - FNL
7. jul. 2020 kl. 22:10 (Opdateret 11. jul. 2020 kl. 18:51) 07/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (1)
Chance (1-X-2): 40-30-30%
Betvalue: 109,20%
Spilbar ned til odds: 1,67
Rigtig/forkert:
Danske Spil Spil nu hos Danske Spil

FNL, 29. spillerunde

Favorit på fejlagtigt grundlag?

Skal Sokolov færdiggøre deres (overflødige) ’great escape’ og slutte sæsonen over nedrykningsstregen, er de her bogstaveligt talt tvunget til sejr. Omvendt har Chrudim ikke rigtigt haft noget at spille for længe og er tilmed inde i en dårlig stime på nu 6 kampe uden sejr. Med værterne i odds 1.77-1.83 vil jeg imidlertid mene, at der så rigeligt er kompenseret for såvel hjemmebanefordel som form og motivationsforskel de to mandskaber imellem. Kort sagt: Sokolov er gjort til for store favoritter af de forkerte årsager, og der skal i stedet ligge et rigtig fint spil og vente i at se udeholdets vej.

OBS: Odds 1.82 opnås ved at spille 50% af indsatsen på X’et til odds 3.65 og 50% af indsatsen på 2-tallet til odds 3.65 begge hos Danske Spil. Brug eventuelt BetXperts halvgarderingsværktøj.

Analyse – for og imod

Det er hverken tilfældigt, uheldigt eller ufortjent, at Sokolov ligger placeret, hvor de gør på samme placering, som de har ligget på gennem stort set hele sæsonen: Under nedrykningsstregen. Det samme gælder også om Chrudims placering i tabellen såvel som pointforskellen mellem de to klubber i øvrigt.

Siden genopstarten og i særdeleshed gennem den seneste håndfuld spillerunder må Sokolov imidlertid siges klart at have været det bedste hold af de to. Overordnet set ser de ud til at være kommet forstærket ud af vinterpausen, hvor man hentede en række spillere ind. Nærmere bestemt har værterne siden genopstarten taget 5 sejre, 1 uafgjort og lidt 5 nederlag. Særligt hjemme har der været massiv resultatmæssig bedring at spore med hele 4 sejre ud af 6 mulige. Alt i alt ligner holdet et mandskab fast besluttet på at redde sæsonen for så vidt muligt.

Chrudim synes omvendt at være i skidt kørende. Gæsterne har som sagt ikke vundet i deres seneste 6 kampe (0-2-4). Resultaterne reflekterer imidlertid ikke de præstationer, som Chrudim-spillerne har leveret. De skjuler også, at man i løbet af disse opgør har mødt ligaens 3 tophold, mod hvem man i øvrigt ydede fin modstand med en enkelt undtagelse. Chrudim har med andre ord på ingen måde været dårligt spillende. Ej heller har de udvist tegn på manglende motivation. Tværtimod har i det store hele fortsat de gode spillemæssige takter fra begyndelsen af genopstarten, hvor man – til forskel fra nu – også bare formåede at sikre tilsvarende gode resultater.

Samtidig kan der kan stilles spørgsmålstegn ved den formodede motivationsforskel, der synes at være indregnet i oddset (hvis ikke kan jeg slet, slet ikke forklare oddssætningen). Sokolov-mandskabet har siden slutningen af maj måned vidst, at de med sikkerhed ville rykke ned upåagtet af deres egentlige slutplacering. Dengang annoncerede klubben nemlig, at man ikke agter at fortsætte på professionelt niveau grundet manglende sponsoropbakning, og man er i stedet godt i gang med at sælge sin licens. Som sådan slås Sokolov udelukkende for kosmetikken, æren, selvrespekten og præmiepengene præcis som Chrudim og i præcis samme grad som dem. Det skal sige; begge hold har til stadighed udvist god moral, holdånd og fightervilje gennem de seneste uger. Jeg ser ingen grund til, at det til dette opgør skulle forholde sig anderledes for hverken det ene eller det andet mandskab.

Ligegyldigt om værterne kommer ud for at jagte sejren og ’overlevelsesdrømmen’ eller ej, så forudser jeg, at Sokolov bliver opgørets spilstyrende part. Mest af alt fordi Chrudim vil forsøge at afgive initiativet, som de har for vane at gøre, så snart de kan. Endelig ligger presset for at skabe kampen på hjemmeholdets skuldre – om ikke andet så fordi det er sæsonens sidste hjemmebanekamp for deres vedkommende.

Eneste minus, der for alvor taler imod Chrudim – imod Chrudim snarere end med Sokolov vil jeg gerne understrege – er, at gæsterne er ramt af tre væsentlige karantæner (se trupnyt nedenfor). Det betyder blandt andet, at hele af deres normale højre forsvarsside er ude til opgøret. Når dét så er sagt, så har Chrudim-forsvaret i forvejen været temmelig utætte den seneste tid, hvorfor det i forhold til spillet afgørende spørgsmål i forvejen er, om Chrudim selv kan score nok mål til at følge med Sokolov. Det var og er stadig Chrudims offensive kvaliteter, der skal sikre minimum et point. Heldigvis har de vist at besidde rigeligt af sådanne efter genopstarten.

Konklusion

I min bog er Sokolov og Chrudim mere eller mindre helt lige pt. Chrudim er på papiret det bedste mandskab, og kampbilledet kan meget vel komme til at passe dem bedst. Omvendt kommer Sokolov ind til opgøret med momentum og selvtillid. Fra det jævnbyrdige udgangspunkt skal der flyttes procenter for hjemmebanefordelen og også en god del for gæsternes fravær. Jeg køber dog ikke ind på argumenter om motivations- og store formmæssige forskelle. Kun for så vidt angår resultaterne, men på ingen måder det spillemæssige. Sokolov var langt fra overbevisende sidst ude mod Trinec og heller ikke hjemme mod deres direkte ’nedrykningskonkurrenter’ fra Varnsdorf i forrige spillerunde. De er gjort til ALT for store favoritter her.

Trupnyt

FK Baník Sokolov: Hjemmeholdet er uden karantæner. På skadesfronten ud gik Stanislav Vavra (OFF, fast) i sidste kamp og kan være ude til opgøret her. Ondrej Ruml (VF, fast), der blev skadet i forrige runde, er med sikkerhed utilgængelig. Det samme er David Stipek (OM, fast; længerevarende fravær). Hertil hersker der tvivl om Bidje Manzia (ANG, rotation) og Simon Smehyl (DEF, fast). (OPDATERES HVIS NYE OPLYSNINGER FRIGIVES.)

MFK Chrudim: I forhold til sidste kamp er tre af gæsternes faste startere som nævnt ude. Det gælder Ondřej Vencl (CF, fast), Petr Drahoš (CF, fast) og Jiří Janoušek (CM, fast), der alle er spærret grundet karantæne. Hertil er Vojtech Reznicek (VB, fast; ude siden 25. spillerunde) efter alt at dømme også utilgængelig på grund af skade. Chrudim kan til gengæld glæde sig over at få forårets helt store profil, Ladislav Muzik (HF, fast), tilbage, efter han stod sidste uges opgør mod hans moderklub, Pardubice, over. Det samme gælder også Jan Nikodem (OFF, rotation).

Kilder

fnliga.cz, soccerstats, onlajny.com, soccerway, transfermarkt samt holdenes respektive hjemmesider; fksokolov.cz og mfkchrudim.cz.

  • Høje odds på udvalgte kampe
  • Mange livebetting markeder
  • Stærk mobil-app

Kommentarer

Feedback