18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tips & Spilforslag : Athletic Bilbao - Paris SG

Infokamp
Match center
29. september 2011 kl. 21:05 - Fodbold, Europa - Europa League
Estadio San Mames
29. sep. 2011 kl. 01:27 (Opdateret 13. dec. 2018 kl. 17:00) 29/09
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Gruppe F, 2. spillerunde. Estadio San Mamés, Bilbao.

De ellers hjemmestærke baskere fra Athletic har ikke vundet på eget græs i denne sæson (4 forsøg har givet 3 uafgjorte og 1 nederlag) og ligger næstsidst i den spanske Primera.

I stærk kontrast ligger PSG i toppen af den franske liga efter 8 runder og vandt i weekenden 0-3 ude over det didtidige førerhold Montpellier.

På den led kunne pariserne måske ligne et interessant spil i denne kamp. Men sagen er at PSG har en vigtig topkamp mod Lyon på søndag. Derfor er kantspiller Menez og topscorer Gameiro slet ikke med i truppen, og det ville ikke forbavse mig hvis midtbane-stjernen Pastore også blev sparet i eet eller andet omfang. Pariserklubben er desuden stadig svækket i midterforsvaret.

Athletic, derimod, forventes (af sportsavisen Marca) at stille i stort set stærkeste (Ander Herrera mangler dog fortsat på midtbanen). Men hvem ved – måske har baskerne også et øje rettet mod weekendens ligarunde....?

Helt ligeglade er de to klubber dog ikke med EL – begge vandt i første runde.

Mange ubekendte faktorer – og indtil videre afholder jeg mig at at komme med en chancevurdering. Jeg kigger nærmere på kampen i løbet af torsdagen.

FORM

Ahletic Bilbao blev nr 5 i sidste sæsons spanske liga (primært takket en stærk hjemmebane: 12-1-6, 32-20). Men i denne sæson har den baskiske klub fået en ret tung start i de første 5 runder med 2 uafgjorte og 3 nederlag. Det ene tab er kommet på eget græs (2-3 mod Betis) – hvor det dog i lørdags blev 1-1 mod Villarreal efter en godkendt indsats.

Næste ligakamp er på søndag, ude mod Real Sociedad (nr 9 med 7 point).

Athletic fik også kun 0-0 hjemme mod Trabzonspor i playoff-runden (returkampen blev aflyst – fordi den tyrkiske klub fik en billet til CL efter Fenerbahces udelukkelse). Til gengæld vandt baskerne første gruppespilsrunde-kamp: 1-2 over Slovan Bratislava på udebane.

Paris Saint Germain (nr 4 i den franske liga i sidste sæson; siden har pariserklubben hentet diverse stjerner til klubben) ligger side om side med Lyon i spidsen af Ligue 1. 8 runder har givet eet nederlag i første spillerunde og siden 2 uafgjorte og 5 sejre. I lørdags blev det 0-3 ude over det didtidige førerhold Montpellier. Målene sat ind af topscorer Gameiro og midtbanestjernen Pastore (2 styk).

Næste ligakamp spilles på søndag: Et uhyre vigtigt topbrag hjemme mod Lyon.

I første gruppespilsrunde blev det 3-1 hjemme over Salzburg.

TRUPNYT

Athletic Bilbao

Kilder: athletic-club.net, marca.com

Trup: Iraizoz, Raúl, Gurpegi, Ekiza, Iraola, Ibai, Aurtenetxe, Amorebieta, Javi Martínez, Iturraspe, Muniain, Llorente, Iñigo Pérez, Gabilondo, Susaeta, Toquero, San José, David López, Ruiz de Galarreta, De Marcos

Fravær:

Ander Herrera (midtbane – starter; ude siden 11. september, dvs i 4 kampe)

Igor Martinez (midtbane – indskifter)

Ahtletic må fortsat undvære U21-landsholdsspiller (vandt EM med Spanien i sommer) Ander Herrera (kom til i sommer fra Zaragoza; har nået at spille 2 kampe, begge fra start) på midtbanen, men skulle ellers have alle stamspillere klar.

Træner Bielsa har meldt to ting ud (ifølge den spanske sportsavis Marca): at venstreback De Marcos der manglede i weekenden, får en startplads – og der sandsynligvis spilles med 2 midterforsvarere – i modsætning til de 3 der har været brugt i de seneste kampe. Årsag: at PSG nok kun stiller med én decideret angriber.

Marca forventer i øvrigt mere eller mindre stærkeste opstilling – dvs med A-landsholdsspiller Llorente i angrebet sammen med det 18-årige stortalent Munain (U21-landsholdsspiller). Og med en tredje U21-landsholdsmand på midtbanen: Javi Martínez.

Bud på opstilling

Munain - Llorente

Gabilondo – Susaeta – Gurpegi – J. Martínez

De Marcos - Amorebieta – Ekiza - Iraola

Målmand: Iraizoz

Paris SG

Kilde: psg.fr, football365.fr

Trup: Douchez, Sirigu - Armand, Camara, Ceara, Jallet, Landre, Lugano, Tiéné - Bodmer, Chantôme, Kebano, Matuidi, Nene, Pastore, Sissoko - Bahebeck, Erdinc

Fravær:

Hoarau (angreb – starter/indskifter)

Sakho (midterforsvar – var starter; ude i de seneste 9 kampe)

Bisevac (midterforsvar – var starter; ude i de seneste 5 kampe)Gameiro (angreb - starter)

Menez (fløj – starter)

Midterforsvarerne Sakho og Bisevac er fortsat skadede. Den stærke Uruguay-landsholdsmand Lugano er kommet til, men han har udvist dårlig form og kender naturligvis heller ikke sine medspillere særligt godt endnu. Makker Camara har dog gjort det solidt.

Til denne kamp sparer PSG topscorer Gameiro og højrekant Menez. Hvad førstnævnte angår, har man i Erdinc en fin afløser – også hurtig og giftig. Hvad Menez angår, kan man fx stille med den offensivt indstillede højreback Jallet som kantmand – det kan han sagtens. Eller sætte den fleksible midtbanemand Bodmer derud. Dette kunne give plads på den centrale midtbane til at give Sissoko (fik PSG-debut med 20 minutter i weekenden) den første start for holdet.

Spørgsmålet er om PSG starter med kreatørstjernen Pastore og venstrekant Neñe inde? Begge (især Pastore) gjorde det fremragende i weekenden – og man har brug for at de er i hopla mod Lyon på søndag. Vil man holde fast i deres momentum eller spare deres kræfter?

De var med (i hele kampen) i første runde mod Salzburg – men dengang var det kun oprykkerne fra Évian der ventede i weekenden (og den kamp endte i øvrigt, skuffende for PSG, uafgjort: 2-2), ikke en topkamp mod Lyon...

Interesseret i mere? Så sørg for at se vores daglige odds tips og betting tips.

Kommentarer

Feedback