18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Arsenal - Chelsea: Over 2,5 Mål

Match center
1. august 2020 kl. 18:30 - Fodbold, England - FA Cup
Wembley (neutral)    Anthony Taylor
29. jul. 2020 kl. 15:49 (Opdateret 1. aug. 2020 kl. 20:35) 29/07
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (22)

FA Cup, finalen

Chance (Over-Under): 53-47%
Betvalue: 103,35%
Spilbar ned til odds: 1,89
Rigtig/forkert: 2-1
Bet365 Spil nu hos Bet365
Der er dømt lokalderby på lørdag, hvor Arsenal nok gerne vil have hævn for 4-1 nederlaget i Europa League-finalen sidste år. Og det kan blive en finale med fart på, da begge hold har deres forcer i det offensive
Det taler for
 • xG taler for flere mål end de forventede 2,69
 • Begge hold har flere offensive tilgange, der kan åbne op for mål. Og ditto er de svage defensivt
 • De sidste 3 indbyrdes opgør er gået over 2,5 mål.
 • Begge hold har x-faktor-spillere, der kan åbne en ellers låst kamp
 • Jeg kan ikke forestille mig at kampen ender 0-0. Ergo bliver det en ustabil kamp
Hold øje med
 • Det er en finale. Ved stillingen 1-1 kort før tid kan kampen lukke ned
 • Kepa er sandsynligvis sat af. Kan Caballero lukke hullet? Martinez har gjort det virkelig godt siden Leno blev skadet
 • Med to "idenitstiske" opstillinger kan det blive et taktisk langdrag af en kamp
Oddsmarked

Oddset er rykket lidt frem og tilbage uden de store bevægelser.

Jeg overvejede kraftigt at anbefale Chelsea, men dels er oddset faldet her og dels har Arsenal lavet et par overraskelser på det seneste. Og i det første indbyrdes opgør, var Arsenal i fin kontrol indtil Leno droppede

Analysen

Med inspiration fra debatten til artiklen om BetXpert’s halvårsstatus og Redih’s konstruktive kritik til mit Leicester-Man Utd bet vil jeg forsøge at bygge en analyse op, der tydeligt klargøre mine tanker bag spilforslaget. Der vil komme lidt ekstra forklarende tekst i denne analyse, som i fremtidige analyser vil blive kortet ned. Yderligere feedback er meget velkommen.

Analysen er delt op i 4. Indledningsvist med en beregning af det oddsmæssige udgangpunkt (det afsnit vil måske udgå på sigt, og blot være en sætning). Dernæst tre afsnit med fokus på hhv. xG, taktik og "alt godt fra havet". De to første afsnit vil indeholde et umiddelbart CV ud fra de anførte argumenter. De tredje og sidste afsnit vil behandler diverse andre argumenter og opsummere det endelige CV. 

Det oddsmæssige udgangspunkt

Ud fra oddset på over/under, som det i skrivende stund er hos en licensløs bookmaker, kan man med værktøjet på sinceawin beregne hvor mange mål de to hold forventes at score. Markedet forventer 2,69 mål fordelt med 1,16 til Arsenal og 1,53 til Chelsea.

Expected Goals i forskellige tidsperspektiver

Langt perspektiv: For sæsonen blev Arsenals gennemsnitlige xG 1,34 - 1,64 svarende til 2,97xG pr kamp. Ligeledes blev Chelsea xG 2,02 - 1,12 svarende til 3,14xG pr kamp. Begge er over de forventede 2,69.

Mellem perspektiv: Siden genstartet er Arsenal i 10 kampe 1,31 - 1,49xG lig med 2,80xG. Chelsea er 9 kampe 1,80 - 1,01xG lig med 2,81xG. Her skal det bemærkes at Arsenal har mødt 5 hold fra top 8, hvor Chelsea kun har mødt 3. Men begge er over de 2,69.

Kort perspektiv: I de sidste 5 kampe er Arsenal 1,22 - 1,94 lig med 3,16xG. Chelsea er 1,90 - 1,02 lig med 2,92xG. Begge over de 2,69. I de 5 kampe har Arsenal mødt hård modstand i Liverpool, Spurs og Leicester, og knap så god mod Aston Villa og Watford. Chelsea har dystet mod Liverpool og Wolves fra den gode ende, Sheffield og Crystal Palace i midterfeltet og så Norwich helt i bunden.

Indbyrdes: Det indbyrdes opgør i december endte i 2,6xG (2-1 til Chelsea) og det sidste endte på 3,4xG (2-2). 

CV: På nær det første indbyrdes opgør (2,6 xG) indikerer den fremlagte xG-statistik, at de forventede 2,69 mål er lavt sat. Ud fra stats alene er min vurderring cirka 1,2 - 1,8 = 3,0 xG, svarende til 57-58% for Over 2,5 mål.

(Lille note - jeg har ingen xG-stats fra FA Cup’en, men jeg behandler denne kamp som et liga-opgør).

Det taktiske aspekt

Arteta har efter genstarten implementeret en 3-4-3 opstilling, hvilket kan være et værn mod hans knap så stærke midterforsvarer. Mod Watford startede Arsenal dog ud i en 4-2-3-1, men da det begyndte at kokse i anden halvleg skiftede de tilbage til 3-4-3. Den samme formation forventer jeg Arsenal starter med mod Chelsea. Offensivt giver det dog nogenlunde det samme, da Aubameyang fra venstre søger ind, for at give plads til talentet Saka på venstre. Tierny, der spiller venstre stopper, søger ud som venstre back i det opbyggende spil, som Liverpool effektivt lukkede ned, hvilket kan få Chelsea til at forsøge at kopiere i deres presspil. Dog har Arteta før vist sig omstillingsparat og fundet løsninger til Arsenals opbyggende spil. Og generelt er det opspillet efter genstarten blevet bedre. Bl.a. med et større sats på de unge talenter frem for ældre spillere som Özil.  Og så hjælper det at have hurtige folk i front med Aubameyang som kronjuvelen, der ganske enkelt løb fra City’s forsvar og scorede til 2-0 i semifinalen. Et element der kan straffe Chelsea i deres 3-4-3, da de er sårbare i rummet bag deres WB’s. Men det samme er Arsenal, så det kan betyde en kamp med mange omstillinger.

Dog er et argument imod her, at Chelsea i deres ellers sikre sejr over Wolves fik lukket ned for problemet, ved at stå dybere. Chelsea kom lidt på glatis i anden halvleg, da Traore blev sat ind. Derfor vil Lampard selvfølgelig være obs på dette. Mod Wolves gik Lampard også med en 3-4-3 opstilling, hvor bagkædens sideskift var eminente. Den yderste CB søgte ud som back og lavede sammen med den nærmeste WB overtalssituationer (sammen med hjælp fra andre nærmeste spillere). Her kan Arsenals kanter komme i problemer. Én ting er, at Saka er urutineret, men Aubameyang og Pepe vinder ingen medaljer for deres defensive arbejde, hvilket Watfor udnyttede i søndags. Centralt er Arsenal også sårbare, da hverken Xhaka og Ceballos er traditionelle bolderobrende 6’ere. Noget tilsvarende udnyttede Chelsea mod Wolves, for efter meget spil over kanterne, skiftede de til direkte angreb op centralt, hvilket skabte scoringen til Giroud. Interessant nok kan Arsenal benytte samme taktik mod Chelsea, da Jorginhos styrker ikke er i det defensive. Kovasic er dog ok, men det mulige fravær af Kante og definitive fravær af Gilmore kan betyde manglende defensivt stabilitet.

Et sidste element. Kepa har haft en elendig sæson og er nummer sjok i ligaen, hvad angår redninger ift. kvaliteten af chancer (”PSxG +/-” på fbref). Lampard havde derfor også Caballero i målet mod Wolves. Til gengæld har Martinez været overraskende god for Arsenal og havde sæsonens bedste kamp mod Watford. Hvis Martinez og Caballero har en stærk kamp søndag, ja så er det ikke positivt for bettet.

Indbyrdes: I Arteta’s anden kamp som chef tabte Arsenal 1-2 til Chelsea, hvor The Gunners spillede godt og var nogenlunde i kontrol indtil Leno tabte bolden for fødderne af Jorginho. Og så fik Chelsea sågar en kontra til allersidst, hvor der blev udvist tvivlsomt returløb fra flere af de rødblusede. Det seneste opgør endte 2-2 efter et relativt tidligt rødt kort til Luiz + straffe (Luiz blev dog denne gang sat i en uheldig situation af Mustafi). Men så løb Martinelli pludselig selv, og sevom Chelsea scorede i 84. minut og så ud til at løbe med sejren, så fik Bellerin flot udlignet et par minutter efter.

Oddset for over 2,5 endte på ca. 1,85 i sidste opgør og Europa League finalen. Det endte omkring de 1,70 i det indbyrdes opgør i decemeber.

CV: Lampard og Arteta har god tid til at analysere hinanden og normalt vil to identiske opstillinger kunne give en taktisk låst kamp. Dog er det to offensivt-minded trænere, der er dygtige til at finde åbninger. Og så har ingen af trænerne fået etableret et bundsolidt forsvar. Chelseas problem er keeperen og fraværet af deres bolderobrende 6'ere. Arsenals problem er tvivlsom kvalitet i de CB's de har til rådighed. Og måske Artetas vægt på to spillende 6'ere. Umiddelbart kunne jeg godt være fristet til at gå helt op på 57% for over, men jeg mener, at der var en del tilfædigheder involveret i de to indbyrdes opgør. Tilfældigheder er måske så meget sagt, nok nærmere fejl fra Arsenals defensive spillere. Først lukker Leno kampen op med droppet i december, der ellers var på vej mod en 1-0 sejr til Arsenal. I den anden sælger Mustafi Luiz og ændre fuldstændig kampens ved det. 55% ender jeg på ud fra det taktiske aspekt - lidt over de 52% sandsynlighed oddset indikerede ved sidste opgør (odds 1,85). Det er primært baseret på at Arsenals offensiv har set bedre ud efter pausen og Aubameyang virker til at være i hopla. Og at både Kante og Gilmor er ude, og selvom Kante skulle blive klar, kan han ikke været helt på toppen.

"Alt godt fra havet" + det endelige CV

Et afsnit til resten af diverse argumenter, såsom holdenes mentale status, X-faktor og hvad der ellers kan have betydning for kampen.

Der er faktisk kun ét argument her, men det er også et stort ét. Det er en finale og derfor vil kampen helt naturligt blive låst ved stillingen uafgjort med 10-15 minutter igen, hvor begge mandskaber frygter at lave en fejl, der mere eller mindre kan afgøre kampen. Med andre ord trækker det en par procenter fra ovenstående to afsnit (57% efter xG, og 55% ud fra taktik), og jeg ender på et CV på 53%.  

Startopstillinger

Arsenal 3-4-3

Martinez - Tierney, Luiz, Holding - Saka, Xhaka, Ceballos, Bellerin - Aubameyang, Lacazette, Pepe

Fravær: Martinelli, Chambers, Leno, Mari, Mustafi, Soares. Tvivlsomme: Guendouzi, Özil

Chelsea 3-4-3

Caballero - Rudiger, Zouma, Azpilicueta - Alonso, Kovacic, Jorginho, James - Pulisic, Giroud, Mount

Fravær: Gilmour. Tvivlsom: Kante

 • Stort udvalg
 • Tidlige odds
 • Markedets bedste livebetting

Kommentarer

Feedback