18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

AaB - SoenderjyskE

Infokamp
Match center
1. juli 2020 kl. 20:00 - Fodbold, Danmark - DBU Pokalen
Jørgen Burchardt
30. jun. 2020 kl. 19:04 (Opdateret 1. jul. 2020 kl. 22:09) 30/06
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (8)
Årets pokalfinale er på mange måder markant anderledes end tidligere tiders finaler, men betydningen af et trofæ vil være enorm for både AaB og SønderjyskE.
Oddsmarked

Oddsudviklingen har skubbet oddset på AaB lidt op på det seneste. Nordicbet er sprunget helt op i odds 2,01, mens man tidligere så omkring 1,90 på nordjysk sejr. bet365 hænger helt nede i 1,85 på AaB, men er til gengæld oppe i 4,20 før Sønderjysk sejr. Øvrige på markedet ligger i lejet 3,8-3,9 for sejr til Riddersholms tropper.

Det taler for AaB

- AaB kan fokusere 100 procent på pokalfinalen, da intet har at spille for i Superligaen. AaB har derfor længe kunnet forberede sig på finalen.

- SønderjyskE har omvendt stadig røven i vandskorpen nedrykningsmæssigt, og spiller allerede tre dage efter finalen en vigtig kamp mod OB. Der er ikke råd til at glemme den kamp, for at vinde pokalfinalen.

- AaB har i Lucas Andersen spilleren, der kan afgøre enhver finale. Svinger han taktstokken, og finder han plads, kommer han til at gøre ualmindeligt ondt på SønderjyskE.

- AaB har et godt tag på SønderjyskE, og spillemæssigt står nordjyderne godt til sønderjyderne.

Det taler for SønderjyskE

- SønderjyskE har i Anders K. Jacobsen fået en dræber offensivt, og han vil med garanti gerne gøre ondt på AaB, selvom han havde en god tid i det nordjyske.

- SønderjyskE har en god rygrad op gennem holdet, med Pierre Kanstrup og Mads Albæk som de vigtigte spillere, men også med rutinerede Johan Absalonsen, der har prøvet det meste.

Rundt om kampen
Pokalfinaler spilles sædvanligvis Kristi Himmelfartsdag i Parken, men sådan er det ikke i år. Det stod klart længe inden nogen havde hørt om Corona, da Parken ikke var en mulighed på grund af Københavns værtsskab for fire kampe ved EM.

At kampen så skulle flyttes tidsmæssigt grundet Corona er en anden sag, og tilskuermæssigt bliver den heller ikke den folkefest, pokalfinaler sædvanligvis er. Opgøret spilles i Esbjerg, hvor kun i alt 1750 må være på plads på stadion, så hvert hold har 725 tilhængere på lægterne.

AaB’s sæson sluttede reelt, da grundspillet var slut. Nordjyderne har aldrig rigtig været tæt på at kunne spille med om top tre, eller top fire for den sags skyld, og det har man kunnet se på præstationerne, der har været noget svingende, og til tider fornærmende ringe.

Nordjyderne har dog i glimt stadig vist kvaliteten, heriblandt i seneste kamp, i fredags ude mod ellers stærke AGF. Her viste AaB i en ganske lige kamp enorm kynisme, og på seks minutter afgjorde man reelt opgøret. 4-1 vandt AaB, men stadig er man isoleret på sjettepladsen i mesterskabsspillet.

SønderjyskE kæmper noget mere i deres nedrykningsgruppe, hvor man stadig ikke har reddet livet. Godt nok vandt sønderjyderne en spinkel 1-0-sejr over Silkeborg senest, men Glen Riddersholm har ikke råd til at satse alt i pokalen, for Lyngby er stadig kun tre point efter på tredjepladsen, som kan koste nedrykning.

SønderjyskE skal allerede tre dage efter pokalfinalen op mod OB, som er reddet, en kamp der gerne skal vindes, så spørgsmålet er, om noget fokus vil ligge på den kamp. aaB skal omvendt først i kamp fire dage efter finalen, og deres opgør mod Brøndby er reelt uden resultatmæssig betydning.

Nordjyderne kommer med tre pokaltitler under bæltet. Den seneste kom tilbage i 2014, hvor man i en forrygende fodboldkamp slog FCK med 4-2. I den kamp sprudlede Rasmus Thelander med to mål, og han kan igen markere sig, da han, efter et udlandshold, nu igen er i AaB.

Det samme er de øvrige tre fra bagkæden i seneste pokalfinale, Patrick Kristensen, Kasper Pedersen og Jakob Ahlmann, så AaB kan faktisk stille samme bagkæde. Herudover er Kasper Kusk, der også startede i 2014, stadig i truppen, mens Anders K. Jacobsen, der startede i angrebet, nu er i SønderjyskE.

Indbyrdes opgør
AaB har overhånden i de indbyrdes opgør de senere år. I denne sæson har holdene mødt hinanden to gange, med 3-1 og 1-1 i AaB-favør til følge. I alt har nordjyderne hentet sejre i fem af de seneste ti indbyrdes opgør, mens SønderjyskE tre gange har vundet. Seneste SønderjyskE-sejr finder man i juli 2017, hvor sønderjyderne vandt hele 4-1 i Aalborg.

I seneste indbyrdes opgør, i oktober, vandt AaB 3-1 i Haderslev. SønderjyskE’s målscorer, Mart Lieder, er nu i OB, mens Mikkel Kaufmann, der scorede to for AaB, er i FCK. Kun Kasper Kusk, der scorede på straffespark i kampen, er stadig at finde i AaB.

Trupnyt
AaB har måttet undvære førstekeeper Jacob Rinne i de seneste kampe, men han har trænet med siden mandag. Det samme har Magnus Christensen, så fra nordjydernes side meldes der om en skadesfri trup.

SønderjyskE har heller ikke mange skader. Kun Marc Pedersen og Jeppe Simonsen, der længe har siddet ude, meldes ude af opgøret.

Kilder

bold.dk, superstats.dk, soenderjyske.dk, nordjyske.dk, aabsport.dk, jv.dk

Kommentarer

Feedback