Det kan blive en valggyser til næste Folketingsvalg, men på trods af skuffende resultater ved kommunalvalget, så ser bookmakerne fortsat størst chance for, at Mette Frederiksen er statsminister efter næste folketingsvalg, der skal afvikles senest i 2023. Se bookmakernes odds her.

Det er bestemt ikke kedeligt i dansk politik, hvor de seneste meningsmålinger spår et tæt løb mellem rød og blå blok.

Det er overraskende, da Mette Frederiksen så ud til at have skabt et markant forspring med håndteringen af coronakrisen og det store fokus på udfordringerne på miljøområdet. Men hele forløbet med minksagen og sletning af SMS-beskeder har fået indflydelse på opbakningen til regeringen.Socialdemokratiet gik også tilbage ved kommunalvalget, men bookmakerne ser imidlertid fortsat Mette Frederiksen som det mest sandsynlige bud på statsminister efter det næste Folketingsvalg.

Odds på statsministeren efter næste folketingsvalg

Herunder får du de bedste odds på landets næste statsminister efter næste folketingsvalg. 

Statsminister efter næste folketingsvalg (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Mette Frederiksen 1,75
Jakob Ellemann-Jensen 4,50
Søren Pape Poulsen 4,50
Lars Løkke Rasmussen 13,00
Pernille Vermund 150,00

OBS: Odds på statsministeren efter næste folketingsvalg er fra fredag den 19. november 2021.

Odds på folketingsvalget hos bet365

Selvom der på det seneste har været rigeligt med kritiske røster vedrørende den sidden statsminister, Mette Frederiksen, så er hun altså stadig bookmakernes favorit til at sidde i statsministrerstolen efter næste folketingsvalg. Bedste odds på Mette Frederiksen får du hos Danske Spil*, som har odds 1,75. 

Helt lige mellem Søren Pape og Jakob Ellemann-Jensen

Meget kan stadig nå at ske på den politiske scene, da Mette Frederiksen jo kan vælge først at udskrive valg i sommeren 2023. 

Blå blok har halet gevaldigt ind, men bookmakerne har dog yderst svært ved at pege på, hvem der så skal overtage nøglerne til statsministeriet, hvis blå blok ender med at kunne danne flertal efter næste folketingsvalg.

Formand for de Konservative, Søren Pape, har klogt holdt sig i baggrunden og holdt lav profil, hvilket har vist sig at være en glimrende taktik, da der har været fløjkrig i Venstre, og tiltroen til Jakob Ellemann-Jensen har været begrænset.

Venstre gik også tilbage ved kommunalvalget, men de kan glæde sig over, at Jakob Ellemann-Jensen nu står som en stærkere statsministerkandidat end tilbage i april, hvor Danske Spil* tilbød et historisk højt odds 8 for V-formanden som statsminister efter næste valg.

Blå blok blev reelt sprængt til atomer midt i valgkampen op til folketingsvalget 2019, da daværende Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen afslørede intern splid om det borgerlige projekt og smed en valgbombe med forslag om et samarbejde mellem Venstre og Socialdemokratiet.

Og Lars Løkke Rasmussens nye parti, Moderaterne, kan måske komme til at spille en afgørende rolle ved næste folketingsvalg. Her kunne man godt forestille sig, at Lars Løkke kunne fristes til at pege på Søren Pape som statsminister.

Det kan dog også vise sig, at det i sidste ende bliver Nye Borgerlige, der bliver afgørende. De kan håbe på at overtage samme rolle som støtteparti, som Dansk Folkeparti havde i Anders Foghs regeringsperiode med blokpolitik fremfor brede forlig.

Mette Frederiksen dannede en ren S-regering efter folketingsvalget den 5. juni 2019, hvor Socialdemokratiet blev største parti og fik 25,9 procent af stemmerne. Med støtte fra SF, Radikal Venstre og Enhedslisten samlede de i alt 91 mandater og kunne danne flertal uden Alternativet.

Resultat - folketingsvalg 2019
Parti Pct. Mandater
A. Socialdemokratiet 25,9% 48
B. Radikale Venstre 8,6% 16
C. Det Konservative Folkeparti 6,6% 12
D. Nye Borgerlige 2,4% 4
E. Klaus Riskær Pedersen 0,8% -
F. SF - Socialistisk Folkeparti 7,7% 14
I. Liberal Alliance 2,3% 4
K. Kristendemokraterne 1,7% -
O. Dansk Folkeparti 8,7% 16
P. Stram Kurs 1,8% -
V. Venstre, Danmarks Liberale Parti 23,4% 43
Ø. Enhedslisten - De Rød-Grønne 6,9% 13
Å. Alternativet 3,0% 5

Spærregrænsen er på 2%, hvilket betyder, at hverken Stram Kurs, Kristendemokraterne eller Klaus Riskær kom ind i Folketinget ved seneste valg.