18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på eSuperligaen 2020: Brøndby vil skrive eSuperliga-historie

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.
Kommentarer (2)

eSuperligaen: Grundspillet starter op tirsdag den 3. november. 
Det hele bliver afgjort ved Finals-eventet, hvor datoen endnu ikke er fastlagt.  

TV: Du kan se eSuperligaen på Viaplay og TV3 Max

Forsvarende mester: Vejle Boldklub

Sæson 5 af eSuperligaen er lige på trapperne, og BetXpert er som vanligt klar med en stor optakt til det virtuelle svar på den danske Superliga. 

Det nye FIFA 21 udkom officielt fredag den 9. oktober, og eSuperligaen starter tirsdag den 3. november, hvilket vil sige, at FIFA 21 ikke har været ude i en måned, når første runde af eSuperligaen bliver trykket i gang. 

Sæson 4 blev i høj grad præget af coronakrisen. Første spillerunde nåede lige at blive afviklet, men med blot et par enkelte kampe tilbage på aftenen, gik Mette Frederiksen, Søren Brostrøm og de andre velkendte ansigter fra de mange pressemøder siden da på for at meddele, at Danmark lukkede helt ned for at forsøge at bremse pandemien. Det påvirkede selvsagt også eSuperligaen, der suspenderede ligaen dagen efter nyheden. 


Sæsonen blev genstartet og færdigspillet i juni måned, hvor der var delvist lukket for tilskuere, og Finals blev afviklet inde i studierne for første gang grundet pandemien. Førhen har der været Finals i Forum, K.B. Hallen og Forum Horsens.  

Både tredje og fjerde sæson af eSuperligaen bar præg af overraskelser, men det havde måske også i høj grad noget med sidste års FIFA at gøre. FIFA 20 var nemlig meget ensformigt, og du kunne nærmest ikke score mål, hvis ikke du befandt dig inde i din modstanders straffesparksfelt. 

Horsens vandt højst overraskende sæson 3, mens Vejle sejrede i sidste sæson i en yderst dramatisk finalesejr over OB, der måtte ud i tredje og afgørende kamp for at blive afgjort. Først vandt LordHjorth med 3-2 over Skifter i første kamp, mens Grøn besejrede Arrow med 2-1 i anden kamp. Det betød, at eSuperliga-finalen skulle afgøres i en tredje kamp, da man i eSuperliga-finaler spiller bedst ud af tre. I det tredje og afgørende opgør valgte de to hold, at Grøn og Arrow skulle spille igen. Her stod det længe 1-1, men i det 92. virtuelle minut scorede Arrow, og Vejle sikrede sig dermed eSuperliga-trofæet for første gang i eSuperliga-historien. Tilbage i sæson 1 var de også i finalen mod Brøndby, og også dengang måtte finalen afgøres i en tredje kamp. Her sejrede Fredberg med 4-2 over LordHjorth, efter at LordHjorth ellers havde besejret Fredberg i anden kamp med 2-1.  

Som noget nyt til denne sæson, skal der spilles på både Xbox og PS4. Det vil sige, at holdene skal stille med både en spiller til Xbox og en til PlayStation. 

Odds på eSuperliga sæson 5: Vinderen

Nedenfor finder du de højeste odds på vinderen af eSuperligaens sæson 5.

eSuperliga odds: Hvem vinder sæson 5? Højeste odds Bookmaker
Brøndby IF 2,70
FC København 3,50
Vejle Boldklub 4,50
AGF 8,00
AaB 15,00
FC Midtjylland 20,00
Lyngby BK 20,00
OB 25,00
Randers 25,00
Esbjerg fB 30,00
SønderjyskE 40,00
FC Nordsjælland 75,00
FC Helsingør 100,00
AC Horsens 100,00
Hobro IK 100,00

Odds er senest opdateret onsdag den 28. oktober klokken 10.31. 

Odds på runde 6 af eSuperligaen

Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
FC Midtjylland 1,45
Uafgjort 17,00
Esbjerg 2,70
Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
OB 2,55
Uafgjort 17,00
AaB 1,50
Hvem vinder kampen? Højeste odds Bookmaker
Brøndby 1,15
Uafgjort 18,00
SønderjyskE 5,25

Odds er senest opdateret onsdag den 18. november klokken 13.33. 

Som tabellen med eSuperliga-odds ovenfor viser, er Brøndby bookmakernes største favorit til at vinde eSuperligaens femte sæson, mens sidste års vinder af efterårsudgaven af eSuperligaen, Horsens, er blandt de dårligste hold ifølge Danske Spil.

BetXpert-brugeren Sredna ved meget om den danske eSuperliga, og han ser særligt tre hold som meget stærke. Hans favorit er dog FCK til at vinde, hvilket han også anbefaler som spilforslag.

- Vi har i hvert fald tre hold, der er virkeligt, virkeligt stærke, og det afspejler oddsene også, fortæller Sredna og fortsætter:

- Min favorit er dog trods alt FC København. De er smalt foran BIF og derefter Vejle, men jeg vurderer, at dette spil bliver Marcuzos' genfødsel.
Det er efterhånden noget tid siden, at han har været på sit aller bedste, selvom jeg anerkender hans form op til coronatiden. Hans presspil er det, der virkeligt adskiller ham fra resten af spillerne i ligaen, og jeg vurderer, at han i dette spil kan bruge det til at fange alle i ligaen i ubalance, lyder det fra Sredna, der også knytter en kommentar til Mikkel Hjorth Bach, der er ny mand hos FCK.

- LordHjorth har generelt været lidt svingende på det seneste i ligaen, men topniveauet er tårnhøjt, og med Marcuzo som træningspartner kan det umuligt ikke have en positiv effekt. Jeg synes, at odds 3,5 er marginalt for højt på FCK. Oddssætterne har haft ret godt styr på oddsene denne gang synes jeg, men der kan klemmes en lille værdi ud af 3,5 til en chancevurdering på 29-30 procent, fortæller Sredna.

FCK vinder eSuperligaen: Odds 3,5 hos Danske Spil*

Sredna tror på, at Marcuzo finder sit bedste spil frem til denne sæson, og med tilgangen af LordHjorth mener han, at der er værdi i FCK. Han giver det en chancevurdering på 29-30 procent. 

BetXpert har blandt andre talt med Brøndby eSport, North, og Tricked Esport om den kommende femte sæson af eSuperligaen. North er ejet af FCK og repræsenterer selvsagt dem i eSuperligaen, mens Tricked Esport har et samarbejde med Vejle Boldklub i eSuperligaen, hvilket de har haft siden 2017 og altså før eSuperligaens fødsel i oktober 2018. Alle interviews er foretaget i uge 42. Du kan læse artiklen her.

Trupnyt til sæson 5

Der er mange klubber, der har hentet nye ansigter til, men i eSuperliga-sammenhæng har man set de fleste af dem før. Herunder kan du få et overblik over klubbernes trupper. 

Vejle

De forsvarende mestre har sagt farvel til Mikkel "LordHjorth" Bach. Han er erstattet med Emil Skifter, der gjorde det fremragende i FIFA 20-sæsonen, hvor han blandt andet spillede finale i sæson 4 med OB. Træner Kent Brylle har ikke fundet plads til Mathias Bech Andersen til sæson 5. Bech fik heller ikke en eneste kamp for Vejle i sidste sæson.

Esser er stadig med i Vejle-truppen, ligesom også Arrow er det. Det må formodes, at Vejle foretrukne spillere er Arrow og nyerhvervelsen Skifter, der tidligere har spillet for Kent Brylle og Tricked. Ud over de tre nævnte er også Oliver Høegh og Frederik Kruse en del af Vejle-truppen til femte sæson af eSuperligaen. Du kan læse et interview, BetXpert har lavet med Vejles Kent Brylle her.

FCK

Jesper "Pilm" Prang er fortid i FCK, og som nævnt er LordHjorth hentet til i stedet. Det bliver interessant at se, om LordHjorth formår at løfte FCK-niveauet, der især i sidste sæson ikke var på forventeligt niveau. Både Marcuzo og LordHjorth er dog topspillere i Danmark, og hvis FIFA 21 viser at passe dem godt, skal de bestemt regnes blandt de absolutte favoritter.

MadsR er også stadig en del af FCK-truppen til sæson 5, og han har ligesom Marcuzo repræsenteret FCK i alle eSuperliga-sæsoner indtil videre. BetXpert har talt med Marcuzo forud for den nye sæson. Den artikel kan du læse her, hvor der også er interviews med Brøndby og Vejles Kent Brylle. 

Brøndby

Til FIFA 21-sæsonen har Brøndby forstærket sig med Alexander "Mr Lillelys" Laustrup, der gjorde det fremragende for Lyngby i sidste sæson. Tilgangen af Lillelys har betydet et farvel til Niklas Jakobsen, og det har også betydet, at Brøndby er steget til tops i forhold til odds på eSuperligaen, hvor de er favoritter til titlen ifølge Danske Spil. 

For Brøndby bør det være en fordel, at der skal spilles på Xbox og PS4 i år, da Mr Lillelys er fast Xbox-spiller. Træner Daniel Barnewitz sagde i interviewet med BetXpert, at alle spillere starter på lige vilkår, men det vil være overraskende, hvis ikke Lillelys og Fredberg spiller de fleste kampe for Brøndby i sæson 5. Truppen tæller ud over Lillelys og Fredberg også Dingo og talentet Lukas Blazek. 

OB

Hos eSuperligaens eneste fynske mandskab er der sket en del ændringer til denne sæson. Man har hentet Oliver "DonOli" Mikkelsen og Wali "Kaz" Kazmi, mens den ukendte Jonas Kallestrup Christiansen kan få sin eSuperliga-debut i sæson 5. Det må dog formodes, at de to førstnævnte spillere kommer til at spille mest. Det er et gensyn med Kaz i eSuperligaen, da han ikke havde en klub i FIFA 20-sæsonen. Det bliver spændende at se, hvad han kan. I sæson 1 var han blandt ligaens dårligste spillere, mens han i sæson 2 gjorde det væsentligt bedre og sammen med FC Helsingør og holdkammeraten Fatih Üstün nåede helt frem til semifinalen, hvor de tabte til Brøndby. Kaz tabte 4-1 til Dingo, og så var det svært for Üstün, der dog vandt sin kamp mod Fredberg med 2-1. 

Fatih Üstün har i øvrigt heller ikke spillet eSuperliga siden dengang. Til FIFA 20-sæsonen skiftede Üstün nemlig til Future FC, der er ejet af Astralis. Det holdnavn eksisterer ikke længere, og man kan undres over, hvorfor det opstod i første omgang. Nu hedder holdet i stedet Astralis FIFA, og de præsenterede for nylig dansk FIFAs største navn August "Agge" Rosenmeier. Dem får vi heller ikke at se i eSuperligaen, da Astralis ikke kan deltage i eSuperligaen uden et samarbejde med en superligaklub. 

I OB får DonOli og Kaz fornøjelsen af hinanden igen. De to spillere repræsenterede begge FC Helsingør i eSuperligaens anden sæson. Dengang spillede Kaz mere end DonOli, men siden da har DonOli haft mere succes med controlleren end Kaz. 

BetXpert har talt med Jeppe Højfeldt, der er tidligere eSuperliga-træner i Vendsyssel og Hobro. Han har arbejdet med Kallestrup hos Din FIFA-træner, hvor Højfeldt er selvstændig FIFA-træner og rådgiver spirende og håbefulde FIFA-spillere. Han fremhæver Kallestrups ro og overblik som den nye OB-spillers største kvaliteter.

- Kallestrups spidskompetencer er uden tvivl ro på bolden og offensivt overblik. Han har en stor succesrate i pasningerne og er generelt skarp i opbygningsspillet. Samtidig har han en ivrighed for at lære og er meget rolig som person, hvilket er en fordel i de pressede situationer in-game, fortæller Jeppe Højfeldt.

Lyngby

Der er sket en del i Lyngby-truppen op til denne sæson, hvilket også kan ses på tabellen med eSuperligaen odds, hvor de i sidste sæson var blandt de største favoritter til at vinde. Det er de ikke år, men de har stadig en stærk trup at gøre med.

Som allerede nævnt er Mr Lillelys og DonOli fortid hos De Kongeblå, men coach Mikkel Haller sidder fortsat i trænersædet. I år skal han give opmuntrende ord og råd til prominente navne som Jesper "Pilm" Prang, Niklas Jakobsen, Lars "PrimeTurbo" Korreborg og Folmer Bjerre, der er helt grøn i eSuperliga-regi. 

Pilm er kommet til fra North, hvor han ikke fik forlænget sin kontrakt. Han repræsenterede Silkeborg i første og anden udgave af eSuperligaen, mens han under FIFA 20-sæsonen bar FCK-trøjen. Niklas Jakobsen var senest på kontrakt i Brøndby eSport, men heller ikke han fik forlænget sin aftale. Han spillede flere kampe for Brøndby eSport i sidste sæsons eSuperliga, hvor han gjorde en udmærket figur. Det må formodes, at det bliver Pilm og Niklas Jakobsen, der får flest kampe for Lyngby i femte sæson, men man må ikke afskrive PrimeTurbo, der er et stort navn i dansk FIFA. 

BetXpert har snakket med Lyngbys FIFA-træner, Mikkel Haller, der har følgende at sige om Folmer Bjerre, der for eSuperliga-seerne er et ubeskrevet blad. 

- Han er en dygtig spiller, der er god til at omstille sig kampen, hvor han tilpasser sig godt. Udover det er han en koldblodig spiller, som ikke skal bruge mange angreb for at score.

- Han er hentet ind for at udfordre spillerne i truppen og potientielt set få spilletid, hvis han spiller godt og præsterer. Han er en dreng fra Lyngbyområdet, og det er dejligt med noget mere lokalt, siger Mikkel Haller. Mikkel Haller bekræfter over for BetXpert, at Pilm og Niklas Jakobsen er skrevet ind som deres faste spillere i den kommende eSuperliga-sæson, men som sidste sæson viste, kan dette ændre sig undervejs i sæsonen. - Sidste sæson bevidnede om, at selvom jeg har faste spillere, så er de ikke garanteret spilletid.

- Maher og Lillelys var mine mainspillere sidste sæson, og DonOli var hentet ind som femtemand. Men Pilm og Niklas er skrevet ind som mainspillere, det er korrekt, fortæller Mikkel Haller.

AaB

I AaB er der også sket lidt. Oliver Roberts er kommet til, og man har sagt farvel til Jacob Kragelund, hvilket betyder, at Pilm er ny alderspræsident i eSuperligaen. I AaB er "Shoppen", "Skibsted" og "Ledet" fortsat en del af truppen til denne sæson. 

AaB havde i sidste sæson deres hidtil bedste eSuperliga-resultat, da de kom helt frem til semifinalen ved Finals efter at have slået Esbjerg og Brøndby på vejen. Det var i øvrigt første gang, at AaB var at finde ved Finals. 

FC Midtjylland

FC Midtjylland kører med samme trup som sidste år med Andreas Hedegaard, Andreas Keller og træner Claes "Keglekongen" Hansen som træner. Man har dog sagt farvel til Daniel Chrøis, der ikke har fået forlænget sin kontrakt. 

Andreas Hedegaard har allerede vist, at han godt kan finde ud af FIFA 21, da han i årets første Weekend League formåede at gå 30-0. I sidste sæsons eSuperliga blev FCM nummer syv i grundspillet, og de røg ud i kvartfinalen til de senere vindere fra Vejle. Det opgør var i øvrigt meget tæt og endte 5-4 samlet i Vejles favør. 

AC Horsens

Horsens var den store overraskelse i eSuperligaens tredje udgave, hvor de endte med at vinde det hele på hjemmebanen i Forum Horsens. Her var særligt "Jenner" blændende spillende. Jenner er nu fortid i Horsens. Han er skiftet til AGF Esport forud for denne sæson, hvilket efterlader en Horsens-trup med én mand mindre end sidste sæson. "JeppeLK", Mikkel Legind og Rasmus "Ralle" Pedersen er fortsat at finde i Horsens, og det bliver de tre, der skal spille eSuperliga for Horsens i denne sæson. 

Farvellet til Jenner kan godt vise sig at blive et hårdt slag for Horsens-holdet, og det er umiddelbart lidt svært at se dem komme i nærheden af en eSuperliga-titel i FIFA 21. 

AGF

Som nævnt lige ovenfor er Jenner ny mand i AGF-truppen. Man har sagt farvel til Lars "PrimeTurbo", der er en af Danmarks mest erfarne FIFA-spillere. Ellers er AGF-truppen fortsat bestående af Tamer Taser, Frederik Rom og Mads "Nill" Nielsen. Unge Mads Wiboe er også en del af truppen, som han var det i sidste sæson, men det er svært at se ham få flere end de to kampe, han fik i sæson 4. 

Det er også stadig René Bryner, der er AGF-træner. Bryner og AGF var med til Finals i sidste sæson, hvor Lyngby blev endestationen i kvartfinalen. Lillelys slog Tamer med 2-0, så lige lidt hjalp det, at Nill vandt med 1-0 over DonOli. 

SønderjyskE

I det sønderjyske kører man videre med samme trup som i sidste sæson. I sæson 4 havde SønderjyskE deres hidtil bedste sæson i eSuperligaen. De blev nummer ti i grundspillet og var dermed klar til Playoffs, hvor de tabte til FC Midtjylland. HK og banzy gjorde en god figur for dem i sidste sæson, og de har stadig solide spillere som Magnus Rabeck og Niels Østergaard i truppen. De er ikke et hold, man skal undervurdere, så det er værd at have for øje, når man sætter sine odds på eSuperliga. 

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har en helt ny trup til den nye sæson. Væk er "HassanPlayer" og Al-Bacha, og ind er kommet "JoeFromDenmark", "Niller", Luka Nørby og den ukendte "JG3520". På papiret ligner det en ringere trup end sidste år, men omvendt var FCN et af ligaens ringeste hold i sæson 4. Al-Bacha blev verdensmester i 2016, men det niveau har han indtil nu ikke helt formået at vise i eSuperligaen. 

Nicklas "Niller" Stensgaard er tilbage i eSuperligaen efter ikke at have været med i tredje og fjerde sæson. Han blev ellers topscorer i første sæson, men i sæson to endte han i den helt anden ende af topscorerlisten. Kun seks mål i 13 kampe kom der fra hans hånd i anden sæson. Til sammenligning scorede han 54 mål i 15 kampe i første sæson af eSuperligaen, så det var et markant fald i niveau fra Nillers side. Det bliver spændende at se, om han stadig har mål i fingrene. 

Luka Nørby er også tilbage i eSuperligaen. Han repræsenterede FC Helsingør i tredje sæson, hvor han scorede fem mål i syv kampe. 

Esbjerg

I Esbjerg er alt stort set, som det plejer. For femte sæson i træk er de anført af Lasse Bækkelund og Christian "Qack" Lillebæk, mens også Mathias "Mat" Emge og Mike Sanchez stadig er en del af truppen, som de var i sidste sæson. Derudover er Marcus Fransen ny mand i truppen. På trænersiden er det stadig Daniel "Dallemaan" Lauridsen, der har ansvaret for Esbjerg-holdet. 

Hobro

Også i Hobro er der en helt ny trup til denne sæson, men der er gensyn med to spillere, der før har trukket i Hobro-trøjen i eSuperligaen. Daniel Kølbæk og Joakim Lynge er tilbage i Hobro, mens Jakob Hagelquist og "AbeKhang" også er kommet til. Hagelquist har tidligere spillet eSuperliga for OB, mens "AbeKhang" kan få sin eSuperliga-debut i denne sæson.

Jeppe Højfeldt var sidste år træner for Hobro, men det er han ikke i år. Der er ikke fundet en erstatning for Højfeldt, hvorfor Hobro-spillerne i år må klare sig selv og forsøge at give gode råd til hinanden under kampene. Det ligner umiddelbart en svær sæson for Hobro. 

FC Helsingør

Hvis du aldrig har set eSuperliga før, vil du måske undre dig over, at hold som FC Helsingør og Hobro er en del af ligaen, når klubbernes fodboldhold ikke spiller Superliga. Dengang eSuperligaen blev grundlagt, var Helsingør og Hobro begge i Superligaen, og derfor er de stadig at finde i eSuperligaen, da man ikke kan rykke ud af den. 

FC Helsingør har forstærket truppen til denne sæson med "IboBacha", der senest var i Lyngby, hvor han dog ikke gjorde det store væsen af sig og stod i skyggen af de øvrige spillere. I Helsingør får han muligvis lidt mere spilletid, men det er svært at se ham slå Maher Hajj af, der må formodes at skulle spille de fleste kampe sammen med "Zaka". Sidstnævnte var ligaens måske dårligste spiller i tredje sæson, men han viste langt bedre takter i sidste sæson. Helsingør er blandt ligaens ringeste hold på papiret, men Maher "TeamHajj" Hajj er en klassespiller, og det kan være, de kan snige sig med til Playoffs for første gang siden sæson 2, omend det ville være en overraskelse af de større. 

Randers

Hos Randers er der sket en masse. De endte sidst i grundspillet i fjerde sæson, og de har sagt farvel til alle tre spillere fra sidste sæson og erstattet dem med Singularity-spillerne Mohamad Al-Bacha, Nicolai "Grøn" Grønnemose og Lasse "OneWayCrazyy" Kristiansen, der repræsenterer Randers på en lejeaftale. 

Lasse "OneWayCrazyy" Kristiansen fortæller til BetXpert, at de ikke har to faste spillere fra start af.

- Vi har faktisk ikke nogle deciderede mainplayers på vores hold. Vi har aftalt, at vi spiller med de to, vi føler er skarpest og passer bedst til de individuelle kampe, fortæller OneWayCrazyy.

eSuperligaen: Grundspillet starter op tirsdag den 3. november. 
Det hele bliver afgjort ved Finals-eventet, hvor datoen endnu ikke er fastlagt.  

TV: Du kan se eSuperligaen på Viaplay og TV3 Max

Forsvarende mester: Vejle Boldklub

Kommentarer

Feedback