Den danske eSuperliga starter op igen tirsdag den 26. oktober. I den anledning har BetXpert interviewet nogle af de største profiler i eSuperligaen. 

Tirsdag den 26. oktober er der sæsonstart på eSuperligaens syvende udgave, og her er kampen mellem FCM og FCK klokken 20.00 den på papiret mest interessante kamp i første spillerunde. I eSuperligaen spilles der to sæsoner per FIFA-spil, og det betyder med andre ord to sæsoner om året.

Hobro går ind til denne sæson som forsvarende eSuperliga-mestre, da de sensationelt tog titlen i sæson 6 med finalesejr over Brøndby. I denne artikel kan du læse interviews med eSuperliga-folk fra Brøndby, FCK og Vejle. 

Brøndby: "Fortryder ikke, vi lejede Klenke ud"

BetXpert besøgte Brøndby eSport på en grå efterårsdag i oktober i forbindelse med sæsonstarten på den syvende sæson af eSuperligaen. Brøndby eSport holder til i Familie Loungen på Brøndby Stadion, og her bød Jesper Larsen, der er Head of eSport i Brøndby, velkommen. Han var også den første af de i alt fem centrale personer, vi talte med, under vores besøg.

Kan du fortælle om, hvad der er sket i Brøndby eSport, siden jeg senest var forbi her i foråret?

- Vi har fået afsluttet FIFA 21. Vi troede jo, at det skulle slutte af med et brag af et VM. Vi havde to spillere med (Klenke og Lillelys, red.) som den eneste klub i verden, tror jeg faktisk. Ud af de 32 spillere havde vi to med, og det er jo en ret unik bedrift i sig selv, synes jeg i hvert fald. Og vi var ikke bare med, vi havde en følelse af, at begge spillere faktisk kunne gå hele vejen, fortæller Jesper Larsen.

Netop VM i FIFA blev aflyst af EA i år grundet corona, og det er en beslutning, man stadig undrer sig over i Brøndby. 

- Jeg synes ikke, at processen omkring det var fin i kanten. Vi får det at vide ugen før. Jeg vidste jo godt, at de havde arbejdet rigtig hårdt på mange forskellige løsninger - også en plan B eller C, men at de ikke kunne lykkes med nogle af dem, det forstår jeg faktisk ikke, må jeg være helt ærlig og sige. Folkesundhed er altid det vigtigste, men jeg synes også, at det var en lidt letkøbt undskyldning for at være ærlig, siger Jesper Larsen. 

Emil Klenke var den helt store profil i sæson 6 af eSuperligaen. Han blev kåret til sæsonens 'MVP', og han vandt nærmest på egen hånd eSuperliga-titlen for Hobro. Brøndby valgte inden starten på eSuperligaens sjette udgave at udleje ham til Hobro, og det var en beslutning truffet af Jesper Larsen. Det er dog ikke en beslutning han på nogen måde fortryder. 

- Man kan selvfølgelig altid være bagklog, men jeg må også hånden på hjertet sige, at jeg ikke tror, han var blevet så god og havde udviklet sig så meget, hvis han var blevet hos os og kun fået sporadiske indhop. Det er svært at komme ind og få tre kampe i streg, når man samtidig har tre andre gode spillere at kæmpe med.

- Så nej, jeg fortryder på ingen måde, at vi lejede ham ud. Jeg synes tværtimod, at vi gjorde det rigtige. Vi kiggede på hans udvikling og sagde: "For at du skal nå det potentiale, du har, så skal du have noget mere spilletid et sted, hvor du kan gå hen og bevise, at du måske er den bedste spiller i truppen". Og det ville han få svært ved at bevise hos os, fordi han ikke ville kunne få den spilletid i eSuperligaen, som han ellers ville kunne få, siger Jesper Larsen.

Med Klenkes tilbagevenden til Brøndby og hans enestående sæson 6 kunne man tro, at han ville gå direkte ind i starttoeren hos Brøndby, men det bliver ikke tilfældet, siger Jesper Larsen til BetXpert.

- Jeg har jo haft mange snakke med alle tre spillere og Barnewitz (Brøndby eSport-træner, red.) henover sommeren om netop den problemstilling, hvis man kan kalde det et problem. Vi er jo nærmere glade for at have den mulighed for at kunne skifte spillerne ud og ind, som det passer os. Alle tre har også sagt, at de synes, det er fedt med konkurrence, og at de gør hinanden bedre i hverdagen og accepterer 100 procent, hvem det så end er, der ikke skal spille, fortæller Jesper Larsen og fortsætter:

- Jeg har jo sagt til dem, at vi ikke stiller med to spillere. Vi stiller med tre spillere. Der er to af dem, der spiller, det er rigtigt, men alle tre er på lige fod en del af truppen. Vi kommer heller ikke til at pege på to, som er faste spillere på noget tidspunkt. Det kan godt være, at vi skal vælge to til Finals selvfølgelig, men alle tre er 100 procent lige. 

Hvad er jeres målsætning for FIFA 22-året?

- Vi vil være det bedste danske hold overordnet set. Fordelt på eSuperligaen over de to sæsoner, men også målt på de enkelte spilleres præstationer henover året. Det synes jeg, at vi har spillerne til, og det synes jeg, at vi har setuppet til. Jeg synes, vi har historikken til at retfærdiggøre det, så det er vores overordnede mål, fortæller Jesper Larsen og fortsætter:

-  Vi så også i sidste sæson, at det ikke er altid, man når sine målsætninger. Det kan gå op og ned i FIFA. Det gik ned i sidste sæson, men det gik så sandelig også op, og derfor går vi stadig ind til denne sæson med de samme målsætninger. 

Brøndby har til denne sæson valgt at leje spilleren Lukas Blazek ud til Helsingør. Blazek har fået i alt syv eSuperliga-kampe for Brøndby i de seneste par sæsoner, men har endnu ikke helt formået at slå igennem på det stærke Brøndby-hold. 

- Det har hele tiden været planen, at han skulle lejes ud. Da det hele ligesom falder på plads henover sommeren med Lillelys og Fredberg (kontraktforlængelse, red.), så kunne vi jo godt se, at der var langt til spilletid for Blazek. Han er dog stadig en del af vores A-trup - det er kun i eSuperliga-regi, at han er lejet ud til Helsingør, lyder det fra chefen i Brøndby eSport.

Fredberg: "Ville være en kæmpe drøm at løfte trofæet igen"

Frederik Fredberg har været med på Brøndbys hold i eSuperligaen i samtlige sæsoner, og han er nu klar til sin syvende eSuperliga-sæson hos de blå-gule. BetXpert tog også en snak med Brøndby-profilen, da vi var forbi. 

Fredberg har været den helt store profil i Brøndby i alle eSuperliga-sæsoner, men i sæson 6 havde han sin personligt dårligste sæson, hvor der var nedtursoplevelser undervejs. Her kan 0-6-nederlaget til 'Mat' især nævnes. Fredberg selv er da også enig i, at sæson 6 var hans hidtil dårligste individuelle sæson i eSuperligaen.

- Som du selv siger, så var det min dårligste individuelle sæson af alle seks sæsoner, og det var noget af en rutsjebanetur. Enten så vandt jeg mine kampe med tre, eller også tabte jeg mine kampe med tre - eller i hvert fald minimum to. Så det var en sæson på godt og ondt, men jeg synes alligevel, at jeg viste noget karakter ved at gå fra blandt andet Mat-kampen til at genvinde mig selv, hvis man kan sige det sådan, fortæller Fredberg og fortsætter:

- Men jeg tænker alligevel tilbage på det som en god oplevelse. Bare det med at det var min første rigtige personlige nedtur i eSuperliga-regi, og så alligevel ender det med, at vi er en kamp fra at vinde, og jeg har været meget nede over, at vi ikke vandt, fordi det var så tæt på, og jeg var foran mod Klenke og sådan noget, men her et par måneder efter har jeg det sådan lidt, at Klenke var den uden sammenligning bedste spiller, og det kunne ikke være mere fortjent, at han ender med at vinde det hele.

- Så jeg synes, det var den rigtige vinder, og det, at vi bliver nummer to, det havde vi jo i den grad taget inden sæsonstart, så jeg tænker egentlig tilbage på det som en god oplevelse, at vi kom i finalen.  

Men hvad så med nu? I har Klenke med som en del af truppen. Frygter du lidt for din egen plads som fast starter? Nu snakkede jeg dog med Jesper Larsen før, og han sagde, at der ikke er nogle faste spillere i år, og at I kommer til at få en masse spilletid alle tre. Er det egentlig rart at vide, at du er sikret spilletid, og at I alle er lige, eller hvordan ser du på det?

- Altså, det er jo ikke nogen hemmelighed, at der skulle gøres nogle tanker i sommer for første gang i min tid i Brøndby. Ville jeg spille fast i en klub, eller ville jeg stadig have mit Brøndby-DNA med mig. Og jeg synes bare, at den bedste beslutning var at fortsætte i Brøndby med den forudsætning, at vi alle tre er der på lige vilkår, og at vi er det, er nok for mig til at bevare motivationen, fortæller Frederik Fredberg, der samtidig siger, at han har fået en rigtig god start på det her FIFA og glæder sig til at se, hvordan sæsonen forløber. 

Fredberg er dog fuldt ud indforstået med, at han måske ikke kommer til at spille et potentielt Finals.

- Klenke er jo kommet ind, og han er forsvarende MVP, og han blev nummer to til Playoff (VM-kvalifikationen, red.), så det er jo en kæmpe konkurrent, samtidig med at vi er holdkammerater, men jeg tror egentlig bare, at det med at vi er tre og kommer til at rotere, kommer til at gøre, at vi får et brandgodt grundspil, siger Fredberg og fortsætter:

- Og så må de to bedste i grundspillet bare spille Finals, og det har jeg også sagt til Brøndby, at det er jeg 100 procent okay med. Hvis de begge gør det bedre end mig i grundspillet, så skal de jo også spille Finals, og jeg kommer til at heppe på dem, som var det mig selv, der spillede, fastslår Fredberg.  

Frederik Fredberg håber på, at han sammen med Brøndby kan løfte eSuperliga-trofæet i den kommende sæson. Et trofæ, man I Brøndby ikke har prøvet at løfte siden eSuperligaens første sæson for tre år siden. 

- Nu havde jeg jo en drøm sidste år om at komme til finalen i eSuperligaen, og jeg føler, at jeg er på et slagkraftigt hold, der kan vinde eSuperligaen, så nu er det helt klart en kæmpe drøm at løfte trofæet igen, fortæller Fredberg. 

 Et andet hold, der er slagkraftigt, må jo siges at være jeres konkurrenter fra FCK, der har forstærket sig markant ved at leje Oliver Roberts i Team Gullit. Hvordan ser du på styrkeforholdet mellem jer og FCK her inden sæsonstart?

Jeg synes ikke, der kan være nogen tvivl om, at det er de to stærkeste trupper. Også rent breddemæssigt. Tre spillere på hvert hold, der ville kunne gå ind på stort set alle andre hold i starteren. Spiller for spiller, der synes jeg bare, at vi står stærkt. Men jeg vil heller ikke sidde og sige, at vi er bedre end FCK og har en stærkere trup, for de har en utroligt dygtig trup, og jeg ser frem til derbykampen, der bliver vildere end nogensinde. Det er der ingen tvivl om.

- Men jeg vil sige, at styrkeforholdet er meget lige. 50-50 eller måske 51-49 til os, siger Fredberg.

Fredberg mener desuden, at Vejle er lige efter og meget tæt på dem, mens Randers og FC Midtjylland følger derefter.  

- Jeg vil sige, at top-4 kommer til at blive en kamp mellem Midtjylland, Randers, Brøndby, FCK og Vejle, lyder det fra Frederik Fredberg. 

Sæson 6 var et kæmpe boost for Lillelys' selvforståelse

Alexander "Lillelys" Laustrup havde en svær debutsæson i Brøndby, men han kom stærkt tilbage i sæson 6, hvor han gjorde en god figur. Inden sæsonstarten på sæson 6 havde han til BetXpert sagt, at han troede på, at Emil Klenke ville forstærke Hobro markant, og det må siges, at han fik ret i den forudsigelse. 

Lillelys er glad på Klenkes vegne, at det lykkedes ham at få succes i Hobro.

- Jeg er rigtig glad på Klenkes vegne - selvfølgelig er det nederen, at han slår os i finalen, og ja, jeg siger 'han', fordi det var ham, der slog os. Det var hans fortjeneste og hans skyld, at de vandt. Det var et enmandshold, og jeg ved godt, at det måske er tarveligt at sige, men det er bare realiteten, at de andre ikke havde noget at komme med i forhold til Klenke, siger Lillelys til BetXpert.

Lillelys er dog også enig med Jesper Larsen i, at det var den rette beslutning at leje ham ud. 

- Man kan altid kigge tilbage og sige, var det den rigtige beslutning, og ja, for Brøndby Masterclass (FIFA Masterclass, red.) har udviklet en vanvittigt god topspiller nu, som vi kan tilføje til vores førsteholdstrup, siger Lillelys til BetXpert. 

Du havde jo en rigtig svær sæson 5 med skuffende resultater, men i sæson 6 gjorde du det virkelig en del bedre, og vi fornærmer nok ikke Fredberg ved at sige, at du var den bedste Brøndby-spiller i sidste sæson. Hvordan var det for dig personligt at komme så stærkt tilbage?

- Det var selvfølgelig et kæmpe boost. Også for min egen selvforståelse - hvordan jeg selv føler, jeg er niveaumæssigt på den danske FIFA-scene. Men jeg arbejdede egentlig bare med det, der var galt, og jeg synes heller ikke, at mine færdigheder manglede i sæson 5 - det var oppe i hovedet. Så det, jeg tænkte, kom ikke rigtigt ud gennem fingrene, fortæller Lillelys og fortsætter:

- Så for mig var det gode lærepenge, og jeg er blevet stærkere siden da. Man ved, at der altid er en vej op ad et hul, og sæson 5 var bare et bump på vejen, og jeg havde ikke mødt nogle bump før i min FIFA-karriere. Det har altid bare været opture, så det var sundt for mig at lære, og så var det bare fedt at få en sæson 6, hvor der var styr på det, og det var min tur til at bære holdet lidt, fortæller Lillelys.

Alexander "Lillelys" Laustrup har en fortid som ungdomsspiller i blandt andre HB Køge og AB.

Tror du, at din mentale robusthed fra fodbolden på relativt højt plan har kunnet hjælpe dig i den situation fra sæson 5 til 6? 

- Ja, det tror jeg. Man kan sige, at nu er eSuperliga-sæsonen så kort, så jeg har ikke kunnet nå at bearbejde det på samme måde, som hvis man var på en fodboldbane og har haft tre uger, hvor man ikke har spillet særlig godt, så har man ligesom noget tid alligevel, fordi en sæson varer et helt år. Så har du tid til at komme back on track, og det har du ikke rigtigt i FIFA, og derfor er det også lidt sværere, når du først er i en downperiode, da det er sværere at komme op igen på så kort tid.

- Men jo, jeg synes da, at min mentalitet og mit drive har jeg meget fra fodbolden, og det med at man ikke lægger sig ned og altid tror på tingene, siger Lillelys. 

Lillelys skulle også have spillet VM i FIFA i sommer, men EA valgte som nævnt at aflyse begivenheden med kort varsel. For Lillelys var det en chokerende besked at modtage.

- Jeg får en mail fra EA, og det kom som et chok, og jeg blev faktisk rigtig ked af det. Jeg sad ikke og græd, men jeg kunne mærke, at der var mange følelser uden på tøjet. Man følte, at ens arbejde hele året var spildt, og jeg følte, at det var at trampe på os spillere, fortæller Lillelys.

I forhold til konkurrenter til eSuperliga-titlen i sæson 7 fremhæver Lillelys de samme hold som Fredberg. Han mener desuden, at FCK har den stærkeste trup, de har haft, siden Agge var der.  

Klenke: "Det var en fantastisk oplevelse"

Emil Klenke blev som nævnt den helt store profil i eSuperligaens sjette udgave, der tilmed var hans debutsæson i ligaen. Til BetXpert fortæller han, at sæsonen var en fantastisk oplevelse. 

- Det var meget spændende og nyt for mig. Jeg kom ind som udlejet spiller fra Brøndby til Hobro, og i starten var jeg meget nervøs, da jeg skulle spille eSuperliga, når man altid har set det selv. Men ja, det var en fantastisk oplevelse at sidde derinde to gange om ugen, og det var bare utrolig fedt, fortæller Klenke.

Nu er du så tilbage i Brøndby og er med i eSuperliga-truppen for første gang. Hvad forventer du dig af jeres sæson 7? 

- Jeg forventer, at vi får et godt sammenhold og bare generelt har det fedt, og selvfølgelig kan vi forhåbentlig også vinde eSuperligaen, siger Emil Klenke. 

Hvad med dig selv i forhold til spilletid? Du blev jo delt topscorer i sjette sæson og blev også kåret til MVP, men du er jo også en del af en rigtig stærk Brøndby-trup med Lillelys og Fredberg. Vil du være skuffet over, hvis du ikke får flere kampe end de to andre?

- Nej, det vil jeg ikke. Som du også siger, så er det jo nogle utroligt dygtige spillere, vi har i Fredberg og Lillelys, så nej. Det vigtigste er holdet, og at vi vinder sammen. Det vigtigste er bare, at vi alle har det godt og vinder en masse kampe sammen, lyder det fra Klenke, der også er glad for, at de alle tre er på lige fod i truppen. 

Barnewitz: "De får fire kampe hver i de første seks runder"

Daniel Barnewitz er træner for Brøndby eSport, og til sæson 7 har han en meget stærk trup til rådighed. 

Du råder måske over den stærkeste trup i ligaen på papiret, men i og med at Klenke er tilbage, så tænker jeg også, at du vel har lidt af et luksusproblem med tre rigtig dygtige spillere. Hvordan sikrer du, at dine tre spillere er tilfredse?

- Mig og Jesper (Jesper Larsen, red.) har jo løbende haft rigtig gode snakke med dem alle tre. Vi havde en bootcamp i fredags, hvor vi også fik lagt kortene på bordet og sagt til dem, at de alle tre er lige. Så vi har aftalt, at vi deler kampene ud i de første seks runder, hvor de så får fire hver, fordi de skal deles ud, og så tager vi den derfra, så de får alle tre lov til at folde sig ud og vise, at de skal spille Finals, fortæller Daniel Barnewitz.  

Hvordan har I forberedt jer på den kommende sæson?

- Man kan sige, at det har ændret sig lidt, da Rivals er så vigtigt, så de spiller rigtig mange betydende kampe, mens det sidste år var svært at finde træningskampe. Der er ikke så mange FIFA-spillere, der spiller i dagstimerne - heller ikke dem, der er fuldtid. De spiller typisk om natten, så sidste år var det rigtig svært for os at finde betydende kampe fra klokken 9-15, hvorimod du nu bare kan starte op og spille Rivals-kampe, som giver rigtig god træning, siger Barnewitz. 

Selvom den kompetitive del af FIFA i år er på PS5, så er eSuperligaen altså både på Xbox og PlayStation. Hvad tænker du om det?

- Sportsligt er det jo ikke at foretrække, det er klart, men der er også noget økonomi i det, og der synes jeg egentlig, at det er okay, hvis eSuperligaen vurderer, at det giver mening at have Xbox indover rent økonomisk, så kan jeg godt leve med det. Vi er nok en af de klubber, der bliver ramt mindst af det, fordi vi havde Klenke og Lillelys på Xbox sidste år, men også fordi vi har Lillelys og Fredberg som fuldtidsspillere, lyder det fra Brøndby eSport-træneren.   


Marcuzo: "Aldrig set Brøndby som en større konkurrent end i år"

Marcus "Marcuzo" Jørgensen fra FCK er en af de helt store profiler i eSuperligaen, og han er den eneste, der har prøvet at vinde eSuperliga-trofæet to gange med den samme klub.

Marcuzo kan ikke se, hvem der ellers skulle kunne tage titlen i sæson 7 udover dem selv eller Brøndby. 

- Jeg ser os og Brøndby som de klart største favoritter, og jeg kan faktisk ikke se en anden vinder end dem eller os. Det ville overraske mig meget. At Klenke er tilføjet til deres trup, er et kæmpe boost, og jeg har aldrig set Brøndby som en større konkurrent til os end i år mere eller mindre på grund af ham, hvis han kan få sit FIFA 21-spil over i FIFA 22, fortæller Marcuzo.

Til denne sæson har FCK sagt farvel til MadsR og forstærket sig ved at hente Oliver Roberts ind på leje fra Team Gullit. Netop tilgangen af Roberts er noget, som Marcuzo ser som en stor gevinst for holdet.

- At Roberts er med i eSuperligaen for os, er en stor gevinst - og nok noget af en overraskelse for mange. Roberts er sindssyg dygtig, og selvom vi egentligt nok havde det bedste år som klub sidste år i eSuperliga-regi med sejren i sæson 5 og vindere af grundspillet i sæson 6, så er det bare vigtigt med noget nyt og mere konkurrence, så man ikke går i stå. Så det bliver rigtig spændende, og der er kamp om de to pladser. Med eller uden Roberts, så ville jeg se os som favoritter, men det styrker os kun endnu mere i og med, at han er med til at presse os til at være endnu mere klar, fortæller Marcuzo.

Nu har MadsR været en del af jeres trup siden første sæson af eSuperligaen. Hvordan er det for dig personligt ikke længere at have Mads med på holdet?

- Det er selvfølgelig lidt af en omvæltning ikke at have Mads i FC København mere. Han har haft en stor indflydelse på vores succes over de seks sæsoner, og han er meget undervurderet. Personligt har han også været en stor gevinst, og han har været god til at hjælpe mig mentalt og med det personlige, så det er selvfølgelig ærgerligt, men det var det rette tidspunkt for både Mads selv at stoppe og for vores side, siger Marcuzo.

FIFA 22 er stadig ret nyt, men umiddelbart synes Marcuzo ikke, at spillet passer bedre til ham end den foregående udgave af FIFA.

- Ved første øjekast passede FIFA 22 overhovedet ikke mig. Grønne timede langskud fra 25 meter lidt al a FIFA 19, hvor jeg ikke rigtig brugte det, og at det samtidlig er sværere at drible og sætte en mand i boksen, så var man da lidt nervøs i starten, men jeg føler, jeg har fint styr på det i skrivende stund.

- Jeg føler dog også, at FIFA 22 fitter mig dårligere end 21, da AI'en hjælper en mere i år, og det er sværere at playerswitche, hvilket er en af mine spidskompentencer, lyder det fra Marcuzo. 

Mikkel Hjorth Bach er stadig en del af FCK's eSuperliga-trup, og han føler, at FIFA 22 har et stort potentiale, og han føler også, at det er spil, der passer udmærket til ham.

- FIFA 22 er i mine øjne bedre i hvert fald bedre end FIFA 20 og har et større potentiale end 21. Jeg savner muligheden for hurtigt kombinationsspil omkring modstanderens målfelt samt muligheden for at lave et bedre manuelt pres. Til gengæld er de åbenlyse fejl fra FIFA 21, såsom manuel bridge og stikninger fra 60 meter blevet udvandet. hvilket i den grad klæder spillet, fortæller Mikkel Hjorth Bach.

Du lukkede stort set det samme antal mål ind, som Roberts og Marcuzo gjorde tilsammen i den forgangne sæson. Du lukkede 16 ind, og de lukkede 17 ind tilsammen. Hvordan ser du dine egne chancer for fast spilletid i sæson 7? 

Jeg fokuserer ikke på den slags statistikker. Jeg fokuserer på at levere det bedst mulige resultat til holdet, og det gør vi alle i truppen. Vi ved, at vi er tre virkelig dygtige spillere, så vi kan rotere, uden det behøver at koste noget på resultatfronten, siger Hjorth.

  Vejle-træner: "Vores trup er stærk og harmonisk"

  BetXpert har også interviewet Tricked Esports FIFA-manager, Kent Brylle, forud for sæsonstarten på eSuperliga sæson 7. I eSuperligaen har Tricked et samarbejde med Vejle, og det har de haft i samtlige sæsoner af turneringen.

  Vejle har sagt farvel to stærke spillere i Emil Skifter og Jacob "Esser" Esholm, der er skiftet til henholdsvis Astralis og Singularity. Skifter blev solgt til Astralis, mens Esser ikke fik sin kontrakt forlænget. Vejle har forstærket sig med Mads Skibsted, der er kommet til fra AaB, og Kent Brylle ser sin trup som værende stærk. 

  I har mistet gode spillere som Emil Skifter og Esser i forhold til jeres FIFA 21-trup. Hvordan ser du på jeres nuværende trup sammenlignet med sidste år?

  - Jeg ser vores trup som stærk og harmonisk. Sidste sæson kneb det meget med den harmoniske del, og der kom ofte nogle små konflikter, som ikke hjalp os sportsligt på nogen måde, så det har været nødvendigt at skabe en ny førsteholdstrup. At Skifter bliver solgt til Astralis er en del af gamet, og det er noget, som vi er stolte af.

  - I forhold til Esser, så tog vi en beslutning om ikke at forlænge med ham, da vi ser et stort lys i Simon Friis og Lucas Guldmann som har været en del af vores meget succesfulde Academy-setup, og derfor har det været vigtigt at gøre vejen til spilletid kortere for dem, så de får en chance for at bidrage i eSuperligaen.

  - Vi står nu med en virkelig talentfuld trup med fire spillere, som vi stoler på og som stoler på hinanden, hvilket er vigtigt, hvis vi skal genvinde trofæet. Udover det har vi taget Nicklas Fredslund med fra akademiet, som allerede har slået flere eSuperligaspillere i FIFA 22. Han slog blandt andet en tidligere Finals-deltager, som har været med i alle sæsoner med 5-1, så der er et tårnhøjt niveau fra alle spillerne, fortæller Kent Brylle. 

  FIFA 22 har mødt en del kritik siden udgivelsen. Hvad synes du selv om FIFA 22 indtil videre? Hvad er godt og dårligt ved spillet ifølge dig?

  - Jeg synes ofte, at folk brokker sig fra starten, og det hænger nok sammen med, at folk bliver overraskede over ting, som sker i spillet, fordi man ikke kender alle mekanismerne fra start. Jeg synes, det er en ærgerlig tendens, da jeg husker flere år, hvor spillet faktisk var bedre fra den første udgivelse, end det var efter den første patch. Det er ikke alt, som er godt i år, men i år kan man faktisk både score på indlæg og langskud, og derfor tror jeg, at jo længere vi kommer i spillet, des mere vil folk straffe de spillere, som bare stiller sig i en bus, og absolut ingen ambitioner har haft de sidste to sæsoner.

  - Derfor synes jeg, at grundideerne fra EA er gode, men at der selvfølgelig godt kan laves små ændringer. Jeg synes dog, de skal vente, til vi kender spillet bedre. Jeg er glad for at se de grønne skud tilbage, og ellers så savner jeg en bredere vifte af skills, som kan gøre spillet sjovt. Det kan blive lidt ensformigt, men det er måske, fordi vi ikke har fundet den rette formel endnu. Jeg synes, vi skal være tålmodige, lyder det fra Kent Brylle.

  Det er stadig tidligt, og en ny patch er netop landet, men hvad ser du lige nu som spillets meta?

  - Jeg har endnu ikke prøvet den nye patch, når jeg svarer på dette (d. 14. marts, red.), men metaen på nuværende tidspunkt er ret uklar, da mange spiller forskelligt. De grønne timede skud på finessen er gode, stikninger er gode, og den hårde driven pass er virkelig også blevet bedre i år.

  - Jeg sidder selv og leger lidt med indlæg og forskellige variationer, fordi jeg allerede nu har spottet et par af de gamle FIFA 19-tendenser på bagerste stolpe, men hvorvidt det kommer til at fungere, er jeg stadig i tvivl om. Jeg kan godt lide, at jeg har set så mange forskellige måder at gribe den an på. 4-4-2, 4-2-2-2, 4-2-3-1, diamant, 4-3-2-1 og 4-4-1-1 er alle formationer, som jeg har set blive benyttet ofte af folk, og det betyder også, at man kan gøre mange forskellige ting. Det ser jeg som positivt, fortæller Kent Brylle.

  Siden jeres triumf i sæson 4 er I røget ud i kvartfinalen ved de seneste to eSuperliga Finals. Hvad er succeskriteriet for jer i sæson 7?

  - I vores to kvartfinaler har det været tydeligt at se, at vi faktisk har været det bedre hold, men der har bare manglet de små marginaler og en større kynisme herfra. Vi har oftest også manglet to spillere i topform, når Finals har startet, og det skal vi have langt mere fokus på. Succeskriteriet overordnet er, at vi skal være blandt de bedste hold i Danmark, og det skal kunne ses på de resultater, som vi får i diverse turneringer nationalt og internationalt.

  - Derudover skal vi fortsat være førende i vores talentudvikling og skabe FIFA-spillere, som er gode nok til at etablere sig på den danske FIFA-scene. Vi har dog et mål om at tage en af de to trofæer i eSuperligaen, og så må vi se, om vi både er heldige og dygtige nok, når slaget skal slås, lyder det fra en optimistisk Kent Brylle.

  Brøndby og FCK har begge nogle virkelig gode trupper. Hvor ser du jer selv styrkemæssigt sammenlignet med de to?

  - I dit spørgsmål siger du, at både Brøndby og FCK har nogle virkelig gode trupper, men det mener jeg nu også selv, at vi har. Vi har bygget præcis den trup, som vi tror på kan føre os længst, og derfor ser jeg os også være i stand til at slå begge hold. Dermed ikke sagt, at vi p.t. er bedre, men vi er ikke et dårligere mandskab. Brøndby har måske en fordel i, at deres bredde er bedre lige nu, men der er en grund til, at vi tror så meget på vores trup, og det er, fordi vi har en forventning om, at de ikke bare kan komme ind og være med i eSuperligaen, men at de også kan gå ind og dominere den.

  - Jeg ser vores hold som stærkt nok til at vinde eSuperligaen, for det har de både bevist her i opstarten, men også i tidligere sæsoner, så hvis vi kan forløse det potentiale, som truppen besidder, så står vi også med gode muligheder for at vinde, fortæller Kent Brylle.

  Du kan følge eSuperligaen fra tirsdag den 26. oktober på Twitch og YouTube. BetXpert arbejder i øvrigt også på en større optaktsartikel, hvor du vil kunne læse om de øvrige hold i ligaen.