18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Valuebet

Betting ordbog

Relaterede ord

Valuebet er betegnelsen for et væddemål hvor bookmakerens odds er for højt i forhold til ens personlige chancevurdering. I overført betydning er et valuebet det samme som et "over-odds".

Identifikationen af om man har at gøre med et valuebet eller ej, er i høj grad individuel, primært fordi det beror på spillerens personlige vurdering af chancen for at væddemålet "går hjem".

Når man anskuer forholdet mellem odds og chance er det reelt spillets betvalue man undersøger.

Eksempel 1 - det konkrete eksempel

En bookmaker har sat odds 2,10 på hjemmesejr i en given fodboldkamp. Som spiller mener du at hjemmeholdets chance for sejr er cirka 40%. Dette giver en betvalue på 40% x 2,10 = 84%.

For at repræsentere et valuebet skal betvalue på spillet være mindst 100. Hvis man som spiller kun vil spille på væddemål som er valuebets, skal man således undlade at spille det pågældende spil, eftersom der ikke er tale om et valuebet.

Eksempel 2 - det teoretiske eksempel

Et givet fodboldhold har vundet 90 ud af de sidste 100 hjemmekampe, og kan dermed - teoretisk, implicit - tildeles 90% chance for at vinde en given hjemmekamp.

Oddset på hjemmesejr i holdets kampe ligger imidlertid konstant omkring 1,05 og det vil derfor ikke kunne betale sig at spille på dem i det lange løb, fordi betvalue er for lav: 90% x 1,05 = 94,50%.

Valuebets er ikke nødvendigvis spil på høje odds. Valuebets kan være spil til alle odds-niveauer, så længe den vurderede chance for at spillet går hjem er større end bookmakerens odds indikerer.


Opslag opdateret 5. jan. 2012 kl. 15:14 af BetXpert
Til oversigt
Feedback