Annonce

Graduerede indsatser

Betting ordbog

Graduerede indsatser er et system til bestemmelse af indsatser hvor man spiller med varierende indsatser på de væddemål man placerer.

Dette indsats-system tager udgangspunkt i at man betragter hvert spil for sig, og vurderer dets "styrke" ud fra en kombination af betvalue, odds (og dermed risiko), og den bankroll man har til rådighed.

Afhængigt af hvor stor betvalue det enkelte spil har, og hvilket odds det spilles til, placerer man en større eller mindre indsats på det ud fra en personlig indsats-nøgle, som kan være opdelt i units eller kr./øre. Denne nøgle har - uanset hvilken nævner man bruger - både en nedre og øvre grænse for indsats-niveau.

Mange opererer med et unit-system som spænder over indsatsniveauer fra 1 til 3, 1 til 5, 1 til 10 el. lign. 1 unit repræsenterer så en procentandel af ens bankroll, fx. 1%, 2% eller 0,5%.

Med et sådant system er man principielt uafhængig af hvor stor éns bankroll er, hvis blot man til enhver tid ved hvor stor en andel af bankroll'en 1 unit repræsenterer.

At føre løbende regnskab med sine spil er en stor fordel hvis man spiller med graduerede indsatser, idet man hele tiden kan se hvor stor ens bankroll er, og dermed hvad 1 unit repræsenterer. Alternativt kan man fx. månedligt gøre status over sin bankroll og i den proces justere kr./øre-værdien for 1 unit..

Graduerede indsatser står, som indsats-strategi, i modsætning til flatbetting.


Opslag opdateret 5. jan. 2012 kl. 14:44 af BetXpert
Til oversigt
Feedback