Annonce

Analyse

Betting ordbog

Hos BetXpert kan man dagligt læse kamp-analyser skrevet af eksperter, dvs. folk, der beskæftiger sig indgående med et specifikt område. En analyse er et redskab man bruger til at finde ud af, om et konkret odds er værd at spille på. Derfor kan en analyse hos BetXpert enten munde ud i et tip (tip-analyse) eller en advarsel (info-analyse).

En analyse kan udarbejdes på mange måder, men her listes (i vilkårlig rækkefølge) nogle ting, man nok bør have med i sine overvejelser, før man spiller på en kamp. En ideel skriftlig analyse vil da også indeholde alle disse ting, men i praksis kan det ikke altid lade sig gøre, da det tager tid at skrive (eksperten bør dog have tjek på disse ting; researchen og indsigten skal være på plads):

Generel styrke

Holdets styrker og svagheder. Spillestil. Markante spillere, etc.

Form

Hvordan går det pt. med det pågældende hold (eller spiller/hest/etc, hvis der er tale om h2h)? Og HVORFOR går det som det går? Dvs man bør kigge indgående på forløbet af de seneste kampe.

Trupsituation

Skades- og karantæneoverblik er vigtigt. Hvem mangler – og hvad betyder fraværet? Og hvem vender tilbage på holdet efter en skadespause? En fraværende topscorer er fx nok mere betydningsfuld end en anonym midtbanemand. Ideelt set har man overblik over en sandsynlig startopstilling – og et bud på forløbet af diverse ”kampe i kampen” – fx mellem det ene holds højreback og det andet holds venstrewing.

Generel statistik

I fodbold er det fx relevant at se på hjemmeholdets hjemmebane-statistik. Spiller holdet mange uafgjorte, kniber det med at score mål, etc...?

Motivation

Spiller det ene hold fx for oprykning, mens det andet hold praktisk talt er gået på sommmerferie?

Interne ting

Er der uro i klubben, har spillerne været oppe at slås til træning eller hader de træneren/præsidenten/massøren?

Indbyrdes mellem de to hold

Her tænkes ikke så meget på, hvordan det gik, da de to hold mødte hinanden for 10 år siden – for der er næppe nogle spillere tilbage fra dengang (gamle indbyrdes kampe er mest et kuriosum; det KAN dog være relevant, hvis en klub aldrig har vundet på en specifik bane – spørgsmålet er blot, om en sådan statistik vil hæmme eller motivere...?). Men det er interessant at se på hvordan det er gået i de seneste indbyrdes kampe – og endelig også at se på, om der er spillere (og trænere), der har en fortid i modstanderklubben.

Andre forhold

Fx risiko for aftalt spil. Går der (troværdige) rygter om at kampen er fikset, dvs. at resultatet er afgjort på forhånd?

Eksempel på kort, men nogenlunde fyldestgørende analyse

Nantes – Le Havre X2

Odds: 1,87

Chance: 43 - 34 - 23

Fransk League 2. Topbrag. Nantes er ubesejret på hjemmebane, men mangler to stamspillere, og holdets bedste angriber er ikke i form. Kontrastærke Le Havre, rækkens bedste udehold, har alle mand klar.

Nantes. Nr 1, 42 point for 21 kampe. Hjemme: 7-3-0 (22-7).

2008: Pokalsejr over et sekundahold. Så 2-1 hjemme over Chateauroux (nr 15). Senest 2-1-tab i Clermont (nr 5). Problemet var især hjemmeholdets speed; interessant fordi Le Havre også har hurtige spillere.

Trupnyt for Nantes

Mangler: Dossevi (offensivmand; fast), Poulard (forsvar; fast), Faty (ny midtbanemand), Das Neves (forsvar; reserve)

Klasse-angriber Bagayoko der for nyligt vendte tilbage efter en skadespause, er ikke i topform.

Le Havre. Nr 2, 40 point for 20 kampe. Ude: 7-1-2 (22-11).

I 2008: 1-1 i pokalen hos L1-klubben Nice (Le Havre tabte i forlænget spilletid) og 2-0-sejr i Brest (nr 12). Senest 1-1 hjemme mod Libourne (tredjesidst), trods spilovervægt.

Le Havre er farligst på udebane, pga en imponerende kontrafase.

Trupnyt for Le Havre

Alle mand klar. Inklusive ligatopscorer Hoarau og Lesage, rutineret angrebsmakker.


Opslag opdateret 4. jan. 2012 kl. 09:44 af BetXpert
Til oversigt
Feedback