Sponsoreret indhold fra Betsafe

I 2014 stiftede tre pakistanske brødre Nationalpartiet, og siden har partiet kæmpet for at samle underskrifter nok til at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Nu har Nationalpartiet fået den populære digter Yahya Hassan med på holdet, hvilket ifølge Betsafe vil sikre partiet en plads på stemmesedlen.

Yahya Hassan er nok bedst kendt for sin bestseller og farverige digtoplæsninger, men fremover kan den 19-årige århusianer nu kalde sig folketingskandidat. Nationalpartiet, der betragter sig selv som et midterparti, har optaget Hassan, som kan være manden, der for alvor trækker det nye parti ind i valgkampen som opstillingsberettiget til Folketinget. Det kræver godt 20.000 godkendte vælgererklæringer at komme på stemmesedlen, hvilket ifølge bookmakeren Betsafe næppe bliver et problem med Yahya Hassan i front. Betsafe betaler således blot pengene 1,80 gange igen, hvis Nationalpartiet bliver opstillingsberettiget.

"Det er en langsommelig proces at blive valgberettiget til Folketinget, men vores vurdering er, at et navn som Yahya Hassan vil give Nationalpartiet det nødvendige rygstød. Hassan vil sikre partiet større bevågenhed og mediedækning, og det er lige, hvad de har behov for på nuværende tidspunkt. Det unge parti er dog under et gevaldigt tidspres, hvis statsministeren udskriver valg på denne side af sommeren," siger Thomas Holm, som er oddssætter hos Betsafe.

Den tidligere kulturminister Uffe Elbæk har vist Nationalpartiet vejen, da det lykkedes hans parti Alternativet at samle de nødvendige vælgererklæringer i februar. Danskerne skal senest til stemmeurnerne den 15. september.

Bliver Nationalpartiet opstillingsberettiget til folketingsvalget 2015? 
Ja 1.80
Nej 1.90

Find spillet på www.Betsafe.dk under Politik og Finans - Folketingsvalg 2015