Efter sidste uges farvel til Samanta Gomez og farezone til VKation skal vi fredag aften kl. 20 på DR1 have fundet årets tre finalister i kampen om at vinde årets X Factor

Aftenen byder på to sange fra hver deltager - herunder en sang, som X Factor seerne har valgt, og en genganger fra tidligere sæsoner.

Både Chili, Mia, VKation og Morten håber på en plads videre, og især VKation skal håbe på medvind fra seerne og guderne, da fætrene er meget store kandidater til at ryge ud i denne uge. Odds 1,45 taler sit tydelige sprog for VKation, som nu har overlevet to farezoner, mens de øvrige alle har undgået farezonen.

I fredagens semifinale er proceduren lidt anderledes: Det er alene seerne, der bestemmer, hvem der går videre. Dommerne er sat ud af indflydelse for at sikre spænding i finalen i næste uge og undgå strategiske udstemninger. Det betyder altså, at farezonener afskaffet og alt er lagt ud til publikums bedømmelse, når de fire kandidater skal på scenen ad to omgange og kæmpe om seernes stemmer. 

Stemmes ud fredag d. 24/3

Bedste odds Bookmaker
VKation 1,45
Bet365
Morten 5,00
Danske Spil
Mia 8,85
NordicBet
Chili 22,00
Danske Spil

Samlet tilbagebetalingsprocent: 95,9 %

Samtlige dommere har stadig deltagere tilbage. Mia døjer med en forstuvet fod, hvilket måske kan give sympatistemmer. Vi andre TV-følgere døjer med et overordnet lavt talentniveau i årets udgave af X Factor. Blachman har den største chance for sejr. De to unge piger er favoritter hos bookmakerne til at vinde. 

Samlet vinder af X Factor 2017

Bedste odds Bookmaker
Chili 2,00
888sport
Mia 3,00
Bet365
Morten 6,50
NordicBet
VKation 25,00
888sport

Samlet tilbagebetalingsprocent: 97,4 %

Min anbefaling: Chili til at ryge ud til odds 22 stikker lidt ud med kun fire deltagere, når stemmefordelingen ikke er offentlig kendt. En virkelig smuk, men også svært hviskende sang af Kwamie Liv. Ellers ikke meget nyt under solen denne uge. Spil eventuelt på vindermarkedet, som samlet giver en bedre tilbagebetalingsprocent end udstemning. Prøv eventuelt også kræfter med live betting og se, om bookierne halter bagefter.

  

Anayse af semifinale-programmet

Semifinalen afgøres som sagt af seerne. Det er ikke nødvendigvis en fordel for VKation. Gruppen har som de eneste af de tilbageværende deltagere været i farezonen, og det endda to gange, hvilket jo netop skyldes manglende seerstemmer.

Gruppen har fået megahittet 'Final Song'. Men jeg tvivler på, at det er nok til at redde dem. Der skal et stort 'aha-øjeblik' til, der rammer seerne i hjertet. 

Ingen deltagere er dog helt urørlige, selvom vi reelt ikke kender seerstemmernes præcise fordeling. Morten virker en tand stærkere og mere populær. Undervurdér aldrig 'patos' versus 'etos'.

Og det hjælper nok favoritterne en smule, at alle skal synge to sange i aften, således at et enkelt dårligt sangvalg ikke vil være altafgørende, men har to omgange, hvilket ikke er nemt for en underdog som VKation, som skal bruge lidt bounce-effekt igen fra seerne.

Hvad der må være til fætrenens lettelse er, at seerne har valgt, at Morten skal lidt ud af sin komfortzone med et upbeat nummer af Robyn. Et uheldigt valg fra seernes afstemning. Medmindre det bliver en nyfortolkning. VKation slipper desuden for at øve tre sange på en uge, da 'Save Me'-sangen i aften er afskaffet. De har allerede opbrugt to af deres 'Save Me'-sange. Så det må de være ganske taknemmelig for.

Jeg tror, mange af VKations manglende stemmer tidligere har skyldtes deciderede dårlige sangvalg. De er bestemt ikke dårlige og har endnu til gode at overpræstere. Kan 'Final Song' redde dem?

Det kan også bive interessant at se, om female-solisterne Chili og Mia kan stjæle stemmer fra hinanden. Chili har denne uge fået en virkelig smuk - men samtidig svær - sang af Kwamie Liv.

Kort og godt: VKation har lave chancer og er med rette favorit til at ryge, selvom det umulige er set før. Oddset er dog også sat derefter. Jeg mener odds for at ryge ud er sat i et rimeligt leje. Det hele afhænger af wow-effekter, sceneshow og nytænkning/nyfortolkning. Folk vil gerne overraskes positivt og inspireres af det usædvanlige med et stabilt højt musikalsk niveau, som vi så med sidste års vinder Embrace.

Det skal de synge 

(Seernes valgte sang er nævnt sidst)

Morten

1. 'Mad World' af Gary Jules

2. 'Dancing On My Own' af Robyn

Chili

1. 'DJ Ease My Mind' af Niki & The Dove 

2. 'Higher' af Kwamie Liv

Mia

1. 'Oh Love' af Ane Brun

2. 'Running with the Wolves' af Aurora

VKation

1. 'Stay With Me' af Sam Smith

2. 'Final Song' af MØ

 

God fornøjelse og del gerne jeres meninger i kommentarfeltet.