Læs (og hør) analysen af de resterende 7 deltagere og få bud på hvem der ryger og hvem der vinder når DR blænder op for et helt særligt tema.

Denne uges tema står i kærlighedens tegn. Vi skal have gang i de hjerteknusende ballader; et tema som falder i god jord hos bl.a. undertegnede, som bare elsker ballader og god musik, højere end selv nutella.

De kære VKation-fætre - alias de unge City Bois-kloner - har i en artikel udtalt, at der er vildt mange damer i at kunne synge. De vælter sig tilsyneladende i fanbreve fra unge piger. Et fænomen, som vi halvgamle bettere kun oplever meget sjældent ifm vores erhverv.

Knuste hjerter

Denne uge uge handler det dog om de knuste hjerters sange, som overordnet tema.

Efter en rædselfuld præstation af Mike Beck i fredags, måtte vi helt fortjent sige farvel til Remee's svageste +25'er, som ikke kunne overleve omkampen mod pigegruppen Ladies with Attitude, på lige dele dårligt sangvalg og dårlig performance.

Blachman sagde det meget tydeligt, da han pointerede, at man "ikke bør overleve en farezone 2 gange i træk".

Syv sange skal vi lytte til, som du han høre i youtube klippene herunder, udover de to ukendte 'survival songs' i farezonen. Jeg er meget imponeret over denne uges sangvalg, som sidder 100% lige i skabet hos i hvert fald fire-fem af deltagerne, ift deres personlige styrker.

Nogle af de bedste individuelle sangvalg længe, til fx Mia, Morten, Martin, VKation, og delvist Samantha. Som man kan se på odds, er Ladies with Attitude dog presset chancemæssigt til at satse lidt, med en svær sang 'Warwick Avenue' som netop virker lidt risky i mine ører:

Hvem stemmes ud d. 3/3?

Bedste odds Bookmaker
Ladies with Attitude 1,50
Danske Spil
Martin 5,00
888sport
Samantha Gomez 15,00
Danske Spil
VKation 13,00
Bet365
Morten Nørgaard 15,00
NordicBet
Chili 51,00
Bet365
Mia 76,00
Bet365

Samlet TBP: 86%

Overordnede anbefalinger og analyse:

Martin odds var i sidste uge klart spiseligt (odds 15), men denne uge har han et virkeligt godt sangvalg til hans type, så nok ikke værdi i odds ca. 5, da Mike Beck lå i cv 50%, hvilket matematisk burde halvere Martins odds til odds 7,5 denne uge, hvis feltet var status quo uden Mikes 50%.

I stedet tror jeg Ladies with Attitude til odds 1,5 vil få svært ved at undgå farezone, med et svært sangvalg, som er hørt før i X Factor med Alien Beat Club, som formentlig er niveauer bedre. Hold evt. øje med live-odds, og vær hurtig, da prematch odds ikke er højt lige nu. Blachman nævnte jo som sagt, at farezonen bør man ikke overleve to uger i træk.

Spiller du livebet så hold også øje med Samantha, pt odds 15 vs. Ladies WA, hvis sidstnævnte skulle overraske.

Chili til odds 40 virker højt. Et af de få svage sangvalg i denne uge, og med teamet knuste hjerter, tja? Det vil nok kræve en fredning af Ladies WA.... En gennemløbning af 40 forskellige shows med forskellige parametre ville nok minimum give een træffer.

Til gengæld virker Mia til at ligne en samlet vinder, som én af de eneste i feltet som rent faktisk kan synge, godt og varieret, og mestre de helt store solohits. Odds 2,75 hos Danske Spil* virker lokkende med kun 7 deltagere. Morten til odds 9 samme sted er også værd at overveje. Chili virker lidt hypet i mine øjne, og svinger da også fra odds 2,5 til odds 4,30 hos NordicBet*.

Lyt til numrene og læs en analyse af de syv deltagere...

Mia - 'Shake It Out' af Florence and The Machine

Hun er fortjent favorit og feltets med afstand dygtigste sanger. Hun har valgt en sang, som passer rigtigt godt til hendes 'Adele'-stemme. Hun er ikke nogen født fotomodel eller charmør, men når hun går på scenen kan hun, som dommerne nævnte, gøre sangen til sin egen, dvs. ændre stemning og variere den, hvilket kendetegner en god sanger. Hendes stemme leje er bredt. Hun har ingen Blachman imod sig. Hun får ingen problemer denne fredag med denne sang. CV = 1%

Morten Nørgård - 'This Town' af Niall Horan

Han har også valgt en helt fantastisk god sang, som nærmest er skabt til ham. Hans vinderodds er steget noget efter sidste uge, da han ikke er så varieret og bredtfavnende som fx Mia, men nok også fordi Chilis odds er faldet.

Trods Blachmans uforudsigelige lune, vil jeg mene at Morten som ën af kun to mandlige solister har så mange fans og en så god sang til hans type, at han ikke bør ryge. CV = 5%

VKation - 'Summertime Sadness' af Lana Del Rey

Deres sangvalg er ganske glimrende, og med deres energi, charme og udmærkede stemmer vil de kunne holde i hvert fald 2-4 andre under sig. Skal de ryge, så skal Ladies with Attitude virkelig overpræstere, hvilket jeg lidt tvivler på. Der er dog stadig mange andre unge at stemme på og en Blachman der kan gøre det uventede, men med et godt sangvalg tror jeg de har sikret sig endnu en uge. CV = 7%

Martin -  'Fools' af Troye Sivan

Jeg ville have ønsket at Martin blev den næste til at ryge. Han har, trods lidt få øjenåbnere, absolut intet at komme med rent vokalt, med et lavt middel- og bundniveau.

Martin odds var i sidste uge klart spiseligt*) (odds 15), men denne uge har han et virkeligt godt sangvalg til hans type, måske et af de bedste sangvalg, så nok ikke værdi i odds ca. 4, men det afhænger nok af Remees valg, skulle han møde Ladies WA i en evt. farezone.

Mike Beck lå i følge bookierne til 50%, hvilket matematisk burde halvere Martins odds til odds 7,5 denne uge, hvis feltet var status qou uden Mikes 50%. Ergo har Martin skuffet.

Sidste uge fik han (måske) en 'trejdesidsteplads.' (Tro ikke på at rækkefølgen ved afgørelsen er 'helt tilfældig' som værten ellers siger ... den er ikke helt tilfældig, og formentlig nøje udtænkt af producerne til at skabe spænding). CV = 19%

Samantha Gomez - 'One' af Mary J. Blige og U2

Hun har gjort et middelgodt sangvalg, da hun faktisk synger ganske godt, især de mere ekspessive rocktoner, men sangen er lidt længe om at komme i gang inden omkvædet, hvor hun kan stråle. Hun er oppe mod 4-5 gode sangvalg, og har ikke nogen sympatistemmer, men nok en del ældre støtter blandt seerne. Hun kan blive dømt af Blachman, hvilket både kan være skidt og godt, da han jo måske ikke vil frede fx Ladies WA to gange i træk. Så alt kan ske for hende denne uge. CV = 7%.

Chili - 'Do You Remember' af Jarryd James

Hun har godt med likes, men har imo valgt en dårligere sang, sammenlignet med de øvrige, måske Ladies WA undtaget, men kun måske. Der er mange andre kandidater og skulle hun ryge ville det kræve, at Ladies WA overpræsterer i deres satsede sang. Hun har nok mange unge fans, og dommerne er meget positive, men jeg føler lidt hun har overpræsteret og/eller fået for meget ros, sammenlignet med fx Mia. Men jeg må give efter og tilstå at både dommere og seere skal være utilfredse, og Ladies WA skal præstere godt, hvis hun skal ryge. CV = 3%

Ladies with Attitude - 'Warwick Avenue' af Duffy

Pigegruppen var i farezonen, måske grundet deres kedelige sang. De skal satser denne uge stort med en stor svær sang, som er sunget før (og bedre af ABC) i X Factor. De skal også finde og øve en ny 'survival song' som de opbrugte sidste uge. Deres håb er at enten Blachman eller seerne kan overraske. De skiller sig lidt ud. Blachman elsker det særprægede, og fredede dem sidste uge, et godt tegn, men samtidig sagde han, at man ikke bør overleve at komme i farezone to uger i træk. Det vil være interessant om han overholder det udsagn. Mit bud er at de ikke kan løfte sangen. Spil evt. Live-odds. CV = 58%.

God weekend til jer alle!