Der er X Factor-finale i weekenden, og der er stor interesse for begivenheden blandt mange danskere. Ud fra et bettingmæssigt synspunkt er der også stor interesse for X Factor hos mange. Det oplyser Danske Spil* til BetXpert.

Selvom seertallene er dalet på årets X Factor, så er der stadig masser af seere, der sidder klar foran skærmen. 717.000 danskere så med ved semifinalen i fredags, hvilket ifølge BT er det laveste antal seere nogensinde. Før fredagens udsendelse var laveste seertal for en X Factor-udsendelse på 796.000 ifølge Gallup. Det tal blev målt i sæson fire, der fandt sted i 2011. 


Det højeste seertal blev målt i 2009, hvor hele 2.270.000 danskere så finalen. Man må da også formode, at seertallene til weekendens finale, der bliver afgjort over to dage, får betydeligt flere seere, end det var tilfældet for semifinalen. 

Stor interesse hos Danske Spils brugere

BetXpert har interviewet Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil*, om finalen i X Factor. Han oplyser, at der som vanligt er stor interesse i at spille på sangkonkurrencen, omend den på seerfronten er dalet lidt i popularitet. 

- Interessen for at spille på 'Hvem der bliver den næste X Factor-vinder' er altid populært, og i år er ingen undtagelse. Vores favorit, Alma, er den klart mest spillede. Knap 50 procent af alle indskud er kommet på hende. Mathilde og Emil har hver især indskud for cirka 15 procent, fortæller Peter Emmike til BetXpert.

- Vi forventer et flot show, hvor det bliver spændende at se, hvem af de fire tilbageværende der ikke kommer med til lørdagens finaleshow. Vi vil dog blive noget overraskede, hvis ikke det ender med, at Alma Agger vinder dette års X Factor, men alt kan ske i det show, og i sidste ende er det TV-seerne, der bestemmer slagets udfald, siger Peter Emmike.

Kan Smokey Eyes overraske?

De seneste år har der været tradition for, at dommerne selv sammensætter deres grupper blandt deltagere, der tidligere er blevet valgt fra. Men det er ikke tilfældet med Smokey Eyes, der mødte op til audition som gruppe. Og det har måske været med til, at duoen nu står i finalen, vurderer Peter Emmike.

- Smokey Eyes har fra start af været en fasttømret enhed. De to medlemmer har mødt hinanden på en musikskole, og de tilmeldte sig X Factor sammen, og det tror jeg egentlig, at mange godt kan lide. De skiller sig ud og er autentiske – Smokey Eyes er ikke en designergruppe, siger Peter Emmike, der dog alligevel ikke tror meget på, at duoen kan gå hele vejen:

- De har gjort det super godt og er allerede nået længere, end mange havde forudset. Men jeg tror, det stopper her. Det vil i hvert fald overraske mig, hvis Smokey Eyes vinder X Factor i år. Vi har stadig Alma Agger som storfavorit, fortæller Peter Emmike. 

Skulle Smokey Eyes alligevel overraske, er det kun fjerde gang i X Factor-historien, at en gruppe løber med førstepladsen, og Danske Spil* giver pengene hele 12 gange igen, hvis duoen vinder. 

Vinder Smokey Eyes X Factor? Højeste odds Bookmaker
Ja 12,00

Odds er senest tjekket fredag den 22. maj klokken 10.30.

Efter fredagens finaleshow skal en af finalisterne forlade konkurrencen, og lørdag findes den endelige vinder af X Factor 2020.

Disse grupper har tidligere vundet X Factor:


2014: Anthony Jasmin – Thomas Blachman
2016: Embrace – Remee
2018: Place on Earth – Thomas Blachman