X Factor er tilbage med sin tiende sæson, og der skal endnu engang findes en vinder af den populære sangkonkurrence på DR1. Sidste år var det gruppen Embrace, der løb med sejren, og spørgsmålet er, om Remee kan lave et hattrick og vinde for tredje gang i træk. Få overblik over odds og deltagere i denne optakt.

Hvis du vil læse en optakt til X Factor Finalen 2017 fredag den 31.marts, så klik her. 

Nedenstående er en optakt for hele sæsonen skrevet inden det første liveshow. 

Fredag begynder liveshows til den nyeste sæson af X Factor. Igen i år skal der findes en vinder blandt de utrolig mange spraglede deltagere, der mødte op til auditions.

Sidste år løb de to søstre Anilde og Azilda fra gruppen Embrace med sejren foran storfavoritten Reem fra den unge kategori.

Denne optakt præsenterer konkurrencens opbygning, de tre dommere, de ni deltageres sange og oddsene på konkurrencen. Nederst på siden er du velkommen til at kommentere på oddsene og komme med dine bud!
 

Hvem vinder X Factor 2017?

Danske SpilNordicBet og 888sport er ude med en masse forskellige spil på deltagerne, såsom head-to-head, vinderkategori, udstemning og hovedvinder. Lad os se på de højeste odds for vinderen af årets konkurrence: 

Vinder af X Factor 2017

Bedste odds Bookmaker
Mia, unge 3,50
NordicBet
Morten, voksne 4,50
NordicBet
Chili, unge 8,00
Danske Spil
VKation 9,00
NordicBet
Samanta Gomez, voksne 9,00
888sport
Ladies with Attitude 12,00
NordicBet
Martin, unge 20,00
NordicBet
Mike Beck, voksne 25,00
NordicBet
Fyhnen Sisters 45,00
NordicBet

Samlet tbp: 95%

Anbefalinger: Gå efter M & M's. - Morten, Mia og evt Martin og Mike. Mia er unge-favoritten, hvilket er et af de bedste pejlemærker. Hun har en god chance. Hendes odds er dog faldet fra 4 til 3,5, så bedøm selv. Morten er lidt af en outsider og kan evt. falde af hen mod show 7 og 8, men folk holder meget af ham, og han har haft nogle formidable (sikre) sangvalg, som passer godt til ham. Odds 4,5 virker flot. Martin er en outsider og er den bookierne er mest i tvivl om. Mike har en ok stemme, men har nok kun en chance hvis Morten skulle floppe hos de voksne.

Oversigt over de tre kategorier

Igen i år er der tre kategorier i showet. De unge (15-23 år), de voksne (23+) samt grupperne. Programmet blev skudt i gang med de første auditions i København og Århus, hvorefter de deltagere, der nåede gennem nåleøjet, skulle dyste i den nervepirrende Five Chair Challenge.

Her skulle dommerne for de enkelte kategorier finde fem deltagere, som skulle med til bootcamp, der er den sidste fase inden liveshows. På bootcampen blev to deltagere i hver kategori skåret fra, så vi til sidst har de ni endelige deltagere.

Herefter venter der liveshows de næste mange fredage, som sendes direkte på DR1 kl. 20. Her skal deltagerne igennem en lang række temaer, hvor de skal vise deres kunnen i flere forskellige genrer. Hver fredag skilles en deltager fra, inden der er tre tilbage, som skal dyste om sejren i finalen.

Traditionelt har der gennem årene været flest vindere i unge-kategorien. Proceduren er, at seerne stemmer, og af de to deltagere med færrest stemmer, skal de tre dommere stemme én ud - dvs. typisk skal den 'fredede' dommer vælge.

De tre dommere til X Factor 2017

De tre dommere er gengangere fra sidste sæson, idet Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman endnu engang har valgt at sætte sig i de varme stole fredag efter fredag. Sidste år var det Remee, som løb med sejren.

Remee (voksne)

Den 42-årige sangskriver og producer Remee er den mest vindende X Factor-dommer i Danmark. Remee satte rekord, da han sidste år igen vandt X Factor, og han kunne derfor kalde sig vinder for andet år i træk.

Han har nu vundet X Factor hele tre gange, hvor han udover Embrace har vundet konkurrencen med Emilie Esther i sæson 8 og Martin Hedegaard i sæson 1, og han beskrives af mange som den mest stabile dommer i X Factor.

Remee, der har skrevet sange for et utal af artister, er dommer for syvende gang.

Mette Lindberg (grupperne)

33-årige Mette Lindberg er dommer i X Factor for bare anden gang. Hun er til daglig forsanger i bandet The Asteroids Galaxy Tour, som har haft stor succes i udlandet.

Mette Lindberg havde sidste år den unge kategori, hvor hun førte den unge Reem frem til andenpladsen i showet. Mette er den mest uerfarne af de tre dommere, hviket bl.a. Blachman har ladet bemærke sidste sæson i diskussioner omkring bl.a. sangvalg mm.

Thomas Blachman (de unge)

53-årige Thomas Blachman er endnu engang med som dommer i X Factor. Jazz-musikeren, komponisten og produceren har været med som dommer i ni af de ti sæsoner af X Factor og er derfor den mest erfarne af de tre dommere.

Den overærlige, uforudsigelige og sofistikerede Thomas Blachman har på trods af sine mange år som dommer kun vundet X Factor en enkelt gang - med gruppen Anthony Jasmin tilbage i sæson 7.

Odds på X Factor-dommerne

Danske Spil, NordicBet og 888sport er ude med odds på vinder-kategorien af programmet. Her har bookmakerne mest tiltro til de unge deltagere, skarpt efterfulgt af de voksne. Flest penge giver grupperne.  

De unge De voksne Grupper
2,25 2,50 6,00
888sport
888sport
NordicBet

Samlet tbp: 98%

Anbefaling: Bedste værdi i øjeblikket er nok på grupper (jvf. deres vinderodds, men chancen er også mindre). Var man tidligt ude, kunne man uger tilbage hente odds 7,5 på grupperne og 4,5 på de voksne, men da var likviditeten ret lille.  

Odds på første udstemning

Sangvalget til fredagens show er valgt og kan ses nedenfor under deltagerne. Udstemning sker efter de to dårligste seerpoints, hvorefter den 'fredede' dommer skal træffe valget. Hvem ville Remee/Mette/Blachman sortere fra?

Stemmes ud i første liveshow

Bedste odds Bookmaker
Fyhnen Sisters 2,10
Danske Spil
Mike Beck 4,50
888sport
Ladies with Attitude 12,00
888sport
Martin 12,00
888sport
Samanta Gomez 12,50
NordicBet
Chili 15,00
NordicBet
VKation 16,00
Danske Spil
Morten 25,00
888sport
Mia 50,00
NordicBet

Samlet tbp: 88%

Anbefaling: Vær varsom, da tilbagebetalingsprocenten er meget lav, og ingen deltagere er 'sikre'. Vent til live-betting under og efter sangene. Umidelbart syntes jeg dog odds 12 på Martin er højt. Tænk over, hvem den tredje dommer ville sende hjem ud fra bl.a. kommentarer. Kom evt. med dine bud i kommentatråden under artiklen.

Sangvalg i 1. show

Grupperne

  • Fyhnen Sisters: 'My Silver Lining' af First Aid Kit
  • Ladies with Attitude: 'Say My Name' af Destiny’s Child
  • VKation: 'Angel Zoo' af Phlake

De unge

  • Chili: 'Waiting Game' af Banks
  • Martin: 'Closer' af The Chainsmokers feat. Halsey
  • Mia: 'Shock to My System' af Gemma Hayes

Voksne 23+

  • Mike Beck: 'Guillotine' af Jon Bellion feat. Travis Mendes
  • Morten Nørgaard: 'Hero' af Family of the Year
  • Samanta Gomez 'Bare være mig selv' af Laleh

(Bemærk at visse sange i X Factor normalt får et andet beat/look/stemning i deltagernes egen fortolkninger)

Gruppespil 

Danske Spil tilbyder udover personlige head-to-head spil (uden større værdi) også spil på, hvem der kommer længst indbyrdes i grupperne. Lad os slutte af med at kigge på disse odds. 

Ender bedst blandt grupperne

VKation

Ladies with Attitude Fyhnen Sisters
Odds 1,70 Odds 2,60 Odds 7,5

Kan der mon være værdi i odds 7,5 på Fyhnen Sisters? Vi har jo endnu ikke hørt med musik og forberedelse og sceneshow. VKation virker ok, men lidt som nogle kopierede City Bois.

Ender bedst blandt de unge

Mia

Chili Martin
Odds 1,70 Odds 3,30 Odds 4,75

Odds virker rimelige. Er man til det sikre, kunne Mia vælges, men nok ingen kæmpe værdi.

Ender bedst blandt de voksne

Morten N.

Samanta Gomez Mike Beck
Odds 1,50 Odds 3,60 Odds 6

Mortens odds virker i første omgang fint. Men han skal gennem flere temaer og virker ikke helt scenevant, hvorfor han måske enten kan få et tema, der er for meget uden for hans komfortzone, eller så kan folk blive trætte af ham og miste wow-effekten efter en 7-8 shows, som vi ofte har set i fx England. Lokker odds 6 på Mike Beck?