Det blev ganske forudsigeligt en finale med Morten, Mia og Chili. Nu skal det så blive spændende at se, om også den afgørende finale bliver forudsigelig i forhold til bookmakernes X Factor spådomme, eller om vi vil se en spændende afslutning på X Factor 2017. 

Chilie fra ungekategorien virker til at have haft godt momentum den seneste tid, men vinder hun også X Factor finalen, som bookmakerne spår. Eller kan Morten bide fra sig, eller kan Mia levere en slutspurt og vinde de sidste afgørende seerstemmer?

I finalen synger deltagerne 2-3 sange:

1. En sang valgt af detagerens mentor/dommer.

2. En sang udvalgt af den berømte amerikanske producer Dallas Austin.

3. De to bedste skal desuden synge deres nye skræddersyede vindersang.

Odds på vinderen har ikke svinget meget de sidste uger. Faktisk har de ligget ret stabilt.

Vinder af X Factor 2017

Bedste odds Bookmaker
Chili 1,83
Bet365
Mia 3,75
NordicBet
Morten 5,00
NordicBet

Samlet tbp: 98,7%

Analyse

I finalen er seerstemmer igen 100 procent afgørende. Her op til finalen vil jeg påstå, at Chili står bedst med hensyn til dygtighed og at leve op til forventningerne og overraske positivt. Hun bør have opbygget et forspring, mens Mortens endelige vindersang virker lidt kedelig.

Morten er en dark horse, men har fået nogle knubs på vejen med glemt sangtekst og kritik af en 'falsk sangtemme' af Mette Lindberg i sidste runde. Til gengæld har han en stor 'folkelighed', hvorimod de to piger kan stjæle stemmer fra hinanden i første afstemningsrunde.

Det sidste argument elimineres jo i den endelige afstemning i superfinalen, hvor Morten max kan have en pige af dyste mod. Netop dette, tror jeg, kan afgøre finalen til Chilis fordel.

Mias eneste fordel er, at hun endnu ikke rigtig har 'overpræsteret' og overrasket endnu. Det kan enten blive en kamp på at være bedst på dagen med en superpræstation eller bedst gennem showet. Da hun endnu ikke har overpræsteret gennem 7 shows, tror jeg ikke hun vil formå det denne fredag.

Det skal de synge

Morten Nørgaard:

'Runnin' (Loose It All)' af Naughty Boy feat. Beyoncé og Arrow Benjamin


'Pompeii' af Bastille


Evt 'The Underdog' (egen vindersang) - Min vurdering: sang med fint bundniveau og et fint stille mellemstykke, men et lavt topniveau. 

Chili

'Feel Like Me' af Cassius feat. Cat Power


'Dangerous Woman' af Ariana Grande


Evt. 'Plated Gold' (egen vindersang) - Min vurdering: et godt omkvæd trods en sløj indledning.

Mia

'Issues' af Julia Michaels


'Send My Love (To Your New Lover)' af Adele


Evt. 'Sick' (egen vindersang) - Min vurdering: et fremragende omkvæd trods kedelig start/vers.

Du kan lytte til de tre vindersange her.