Efter sidste uges farvel til de to brødre og teknisk uheld, pauseindslag om ternefamilier og dommerskænderier, skal vi have fundet årets 3 finalister i kampen om at vinde årets X Factor.

Aftenen byder på to sange fra hver deltager, herunder den sang de sang til deres audition.

Både Reem, Embrace, Alex og Andrew håber på en plads videre, og især Alex skal håbe på medvind fra seerne og guderne, da han er meget stor kandidat til at ryge ud i aften. Odds 1,40 taler sit tydelige sprog for Alex som nu har overlevet 2 omsange på stribe.

I aften er proceduren dog lidt anderledes: Det er alene seerne der bestemmer hvem der går videre!

Seerne har også haft mulighed for at stemme på den ene af de to sange deltagerne hver skal synge.

Det betyder så vidt jeg ved, at farezonen i aften er afskaffet (det nævnte speakeren, men ret mig hvis jeg skulle tage fejl), og alt er lagt ud til publikums bedømmelse, når de fire gladiatorer skal i arenaen og kæmpe om overlevelse og stemmer.

Stemmes ud fredag d. 25/3

Bedste odds Bookmaker
Alex 1,40
Danske Spil
Andrew 4,00
Bet365
Embrace 24,00
NordicBet
Reem 24,00
NordicBet

Samlet tbp: 95%

Alle tre dommere har stadig mindst en deltager tilbage. Mette har stadig to af sine unge deltagere, men Alex hænger dog i en tynd tråd i aften. Især to deltagere ser ud til at skulle kæmpe om den endelige sejr, Reem og Embrace.

Samlet vinder

Bedste odds Bookmaker
Reem 2,00
Danske Spil
Embrace 2,37
Bet365
Andrew 18,00
NordicBet
Alex 29,00
Bet365

samlet tbp: 99%

Min anbefaling: Spil på vindermarkedet, som samlet giver bedre tbp end udstemning. Jeg ser værdi i de tre favoritter.

  

Anayse af aftenens matchup:

Semifinalen afgøres som sagt af seerne. det er bestemt ikke en fordel for Alex. Han har jo som den eneste af de tilbageværende 4 deltagere været i farezonen, endda to gange, hvilket jo netop skyldes manglende seerstemmer.

Mentor Mette har lovet at vi i aften får sange som ifølge hende er 'mere Alex-sange' som vi kender ham fra tidligere, samt et bedre sceneshow. Men jeg tvivler på det er nok til at redde ham.

Han er oppe mod skrappe deltagere, og især Reem og Embrace syntes nærmest urørlige, også selvom vi reelt ikke kender seerstemmernes præcise fordeling. De har simpelt hen været fantastiske vokalister. Andrew virker også en tand stærkere og mere populær, og det hjælper nok Andrew en smule at alle skal synge to sange i aften, således at et enkelt dårligt sangvalg ikke vil være altafgørende, man har to omgange, hvilket ikke er godt for en underdog som Alex.

Hvad der må være lidt til Alexs lettelse er at han slipper for at øve tre sange på en uge, da 'Save Me' sangen i aften nok er afskaffet. Han havde jo allerede opbrugt to af sine 'Save Me' sange. Så det må Alex være ganske taknemmelig for.

Med andre ord: aftenens taber skal nok findes mellem Alex og Andrew, og Alex skal virkelig overpræstere både vokalt og scenemæssigt og samtidig skal Andrew underpræstere vel i begge sine sange, for at der sker overraskelser. Oddset er dog også sat derefter. Det hele afhænger af wow-effekter og sceneshow og nytænkning/nyfortolkning. jeg tror ikke Alex kan synge meget bedre end det han har gjort hidtil.

Hvad skal de synge 

(Seernes valgte sang er nævnt først)

Alex (synger 'Gravity' af John Mayer og 'Last request' af Paolo Lutini):

Alex får det rigtigt svært, bl.a. fordi han ikke har fået nok seerstemmer hidtil. Seerne bestemmer. Han ryger nok. Skal håbe på at fx Andrew har en rigtig dårlig dag eller Alex skal satse hele butikken på et fedt og mindeværdigt sceneshow. Stemmen er egentligt fin nok, men de andre er bare bedre. CV: 70%.

Andrew (synger 'School's Out' af Alice Cooper og 'All Right Now' af Free):

Andrew får det heller ikke helt nemt, da han har to virkelig stærke konkurrenter i Reem og Embrace. Heldigvis for ham har han dog Alex, som indtil videre er mindre populær end Andrew. Andrew er lidt kedelig at se på sammenlignet med fx Alex, men han kan synge stort set alt til UG (ja vi er jo i ældre-kategorien ;o). CV: 22%.

Embrace (synger 'Fast Car' af Tracy Trapman og 'See Through You/How To Be a heartbreaker' af Azilda Kaputu):

Når det virkelig kører for de to funky søstre, så rammer de en 'vocal vibe' som vi sjældent har set magen til i programmer som X Factor. Ja vi ved reelt ikke om søstrene er lige så populære hos seerne som hos dommerne, men mon ikke det er tilfældet. Spændende, uforudsigeligt og overraskende er deres spicy musikfortolkninger i hvert fald. Mon ikke vi kommer til at høre fx et Beyonce nummer snart i finalen? En exit i aften ville nok kræve en duble af dårlige sangvalg. Får måske også nogle stemmer af Clifforth & Heins opland. Musikalske som de to søstre er bør de gå videre. CV: 4%.

Reem (synger 'Born to Die' af Lana Del Rey og 'Nirvana' af Sam Smith):

Hun har været favorit hee vejen igennem, og har præsteret suverænt alle gange pånær en enkelt sang, som dog skyldes sangvalget. Særligt de to seneste gange har hun sunget meget smukt og volumiøst. I fredags en meget mystisk og kraftfuld sang der sad perfekt. hvis hun skal ryge i aften, så ville det skyldes at folk tror at alle de andre nok stemmer på hende, og selv 'glemmer det'. Jeg er meget fristet af odds 2 på at hun vinder! Men dog er der det der spicy og overraskende og utraditionelle over Embrace. Hun bør dog nok gå videre. CV: 4%.

God fornøjelse og skriv gerne jeres meninger her eller i livechatten i aften.