Caroline Wozniacki er Danmarks bedste kvindelige tennisspiller nogensinde. Så god er hun at hun har banket sig ind i den absolutte verdenselite - hun er pt nr 4 på WTA-ranglisten. Og det høster hun nu frugterne af. Den charmerende dansk-polak er nemlig med i den præmietunge WTA Tour Championship der går i gang i dag og løber frem til søndag.

BetXperts spilforslag til kampene kan følges på vores tennis-side.

Turneringen, der spilles i Doha i Qatar, er WTA's sæsonfinale og har deltagelse af de otte spillere der har klaret sig bedst i 2009:

Dinara Safina
Serena Williams
Elena Dementieva
Caroline Wozniacki
Svetlana Kuznetsova
Venus Williams
Victoria Azarenka
Jelena Jankovic

Altså mangler fx Kim Clijsters der jo vandt over Wozniacki i US Open-finalen, men ellers er der tale om et virkelig stærkt felt, anført af verdensrangliste-etteren Dinara Safina og -toeren Serena Williams (årets vinder af både Australian Open og Wimbledon).

(OPDATERING, torsdag: Safina trak sig med en skade kort inde i sin første kamp mod Jankovic. I stedet træder reserven Vera Svonareva (nr 9 på ranglisten) ind i turneringen).

Det vil så vise sig om Wozniacki kan klare sig i det intimiderende selskab. Desværre har hun ikke haft en bedste optakt. Hun blev skadet i sidste uge under en turnering i Luxembourg - hvor hun, til stort postyr, trak sig i første runde ved stillingen 5-0 i andet sæt, efter at have vundet første sæt. Hun trak sig af hensyn til Doha-turneringen, men er ifølge faderen og træneren Pjotr Wozniacki (Politiken) ikke 100% klar.

Præmier
Vinder: 7.692.000 kroner (1.550.000 dollar)
Tabende finalist: 3.871.000 kroner (780.000 dollar)
Tre sejre i gruppen: 1.985.000 kroner (400.000 dollar)
To sejre i gruppen: 1.489.000 kroner (300.000 dollar)
En sejr i gruppen: 992.000 kroner (200.000 dollar)
Ingen sejre: 496.000 kroner (100.000 dollar)

Format
De otte spillere er inddelt i to grupper.

I hver gruppe spilles alle-mod-alle. Dette foregår i de første fire dage, tirsdag til fredag. De to bedste i hver gruppe går videre til semifinalerne, der spilles lørdag. Vinderne af semifinalerne mødes så i søndagens finale.

Link til turneringens hjemmeside - hvor man bl.a. kan læse om de deltagende spillere.

De to grupper
Hvid Gruppe
Caroline Wozniacki
Dinara Safina (efter hendes skade: Vera Svonareva)
Victoria Azarenka
Jelena Jankovic

Rød Gruppe
Serena Williams
Venus Williams
Elena Dementieva
Svetlana Kuznetsova.

Kampprogram
Wozniacki står over tirsdag. Hun lægger ud onsdag med en match mod Victoria Azarenka. Torsdag gælder det Vera Svonareva der spiller i stedet for den skadede verdensetter Safina. Og fredag er modstanderen Jelena Jankovic.