World Grand Prix er en af årets helt store dartturneringer og er bl.a. kendt for et tricky format. Dartskribenten Johnny Kirk er klar med optakt til turneringen med start søndag. Denne gang med fidus til en stærkt spillende grand old man.

Fra søndag 2. oktober og til finaledagen lørdagen efter kan der forventes dart i verdensklasse ved World Grand Prix  i Citywest Hotel Convention Centre i Dublin, når 32 af PDCs topspillere tørner sammen.

 
Turneringen har været afholdt siden 1998 og er den eneste turnering, hvor der spilles efter formatet double ind-double ud. Forsvarende mester er Robert Thornton, som i en indædt fight sidste år gjorde det af med selveste Michael van Gerwen.
 
Ligesom sidste år er det Michael van Gerwen og Phil Taylor, der er de største favoritter, men det tricky format kan sagtens skabe overraskelser, som vi så det sidste år med Thornton.
 
Hvorvidt han kan gøre det igen er nok tvivlsomt, da hans form har været temmelig dårlig hele året. Men han er kendt som en terrier, som aldrig giver op.
 
Michael van Gerwen er som sædvanlig favorit. Han har taget titlen to gange før og spiller fantastisk for tiden. I sidste uges finale virkede han til at være lidt brændt ud efter at have vundet syv turneringer i træk inden for kort tid, men mon ikke han har fået hvilet og er klar.
 
Følg med i denne tråd, hvor Johnny Kirk løbende opdaterer fra turneringen og kigger efter valuebets.
 

Tips og vinderodds - World Grand Prix Darts 2016

Phil Taylor til odds 6,50 hos Betfair Sportsbook*

Ligesom i sidste uges Champions League of Darts synes jeg, at værdien ligger på Phil Taylor til odds 6,50. Han har taget titlen her 11 gange før, og lige for tiden spiller han som i gamle dage. Scorer højt og ikke mindst sikker på doublerne, hvilket er afgørende med dette format. Kommer man ikke hurtigt ind i spillet med en double, er man bagud.

 Odds på vinderen af World Grand Prix Darts 2016

Bedste odds Bookmaker
Michael van Gerwen 2,10
888sport
Phil Taylor 6,50
Betfair Sportsbook
Gary Anderson 6,50 Bet365
James Wade 21,00 888sport
Adrian Lewis 23,00 888sport
Peter Wright 26,00 Unibet
Dave Chisnall 29,00
Unibet
Mensur Suljovic 34,00 Bet365

Format og regler

Alle legs skal startes med en double, hvilket betyder at man skal ramme en double før man kan begynde at score.
 
Første runde - bedst af tre sæt
Anden runde- bedst af fem sæt
Kvartfinaler - bedst af fem sæt
Semifinaler - bedst af syv sæt
Finale - bedst af ni sæt
 
Turneringen kan streames på Bet365*.