Fra torsdag 1. juni til søndag 4. juni danner Eissporthalle i Frankfurt igen i år rammen om World Cup of Darts hvor 32 nationer inklusiv Danmark skal kæmpe om titlen. Læs Johnny Kirks optakt til World Cup of Darts 2017 her.  

Det er syvende gang turneringen afvikles og England er forsvarende mester med makkerparret Adrian Lewis og Phil Taylor. Phil Taylor, som snart stopper karrieren, er rykket lidt ned af ranglisten, og han bliver derfor afløst af Dave Chisnall.

 
Danmark repræsenteres ved Per Laursen og Alex Jensen. Modstanderen i første runde er Australien, og lykkes det for danskerne at komme videre fra den doublematch, bliver modstanderen i anden runde vinderen af Hong Kong-Rusland.
 
Det er den eneste turnering i PDC-regi, hvor der spilles doublematcher. Her i Danmark har vi gennem årene ofte haft doublematcher med i turneringerne, og det kan måske være en lille fordel for Danmark i første runde mod Australien, men Simon Whitlock og Kyle Anderson er på trods af det klare favoritter mod danskerne.
 
8 af de 32 nationer er seedet:
1. Skotland med Gary Anderson og Peter Wright
2. England med Adrian Lewis og Dave Chisnall
3. Holland med Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld
4. Wales med Gerwyn Price og Mark Webster
5. Australien med Simon Whitlock og Kyle Anderson
6. Nordirland med Daryl Gurney og Brendan Dolan
7. Østrig med Mensur Suljovic og Rowby John Rodriquez
8. Belgien med Kim Huybrechts og Ronny Huybrechts
 

Odds og Tips - World Cup of Darts 2017

To nationer skiller sig ud som de store favoritter, nemlig Holland og Skotland. Nærmeste udfordrer er England, og herefter er der et bredt felt af nationer, der af bookmakerne vurderes til et par procenters chance for at vinde World Cup of Darts 2017. Danmark spås ikke mange chancer sammen med en stor del af de deltagende nationer, der giver mellem 501-1001 i odds. 

Udvalgte vinderodds på World Cup of Darts 2017

Bedste odds Bookmaker
Holland 2,40
Bwin
Skotland 2,88 NordicBet
England
7,00 888sport
Australien 29,00 Bwin
Wales 26,00
Unibet
Belgien 41,00 Bwin
Danmark 501,00 Unibet

Skotland vinder 5-0 over Singapore til odds 3,40 hos Bet365* 

Jeg kunne godt forestille mig et æg i denne kamp. Både Wright og Anderson scorer ofte med et gennemsnit på +100. Det vil nok ligge lavere i en double, men et sted i 90'erne forventer jeg, mens jeg forventer, at Singapore vil ligge et sted i 80'erne. 63-årige Paul Lims navn blev udødeliggjort i dart, da han ved VM i 1990 som den første lavede en ni-darter, men det er altså 27 år siden. Han er stadig en habil spiller, men efter min vurdering, er der godt 30 % chance for, at Singapore bliver udscoret. 
Kampen spilles torsdag cirka klokken 23. 
 

Favoritterne

Holland:
Med aktuelle verdensmester og Premier League-vinder, Michael van Gerwen, og Raymond van Barneveld er Holland bookmakernes favorit og nok med rette. De har vundet turneringen to gange, og de var i finalen sidste år, hvor de tabte 3-2 til Taylor og Lewis fra England. De er også min favorit i år. Min chancevurdering er på  40 %, men knap nok værdi.
 
Skotland:
Kun England og Holland har altså prøvet at vinde turneringen tidligere, men jeg synes faktisk, at der er værdi på, at Skotland kan tage titlen for første gang. Gary Anderson spillede en tæt kamp i semifinalen i Premier League mod Michael van Gerwen, og han vandt over van Gerwen i finalen i Dubai på World Tour for nylig på fantastisk vis. Peter Wright har spillet fantastisk stort set hele året med flere titler til følge. Fra at have været den evige toer, er han i år blevet en vinder, og jeg ser Gary Anderson og Peter Wright som et særdeles stærkt team.
 

Skotland vinder World Cup of Darts 2017 til odds 2,88 hos Nordicbet* 

Chancevurdering = 37 %, og det giver en betvalue på 106,56 %
England, forsvarende mestre:
Det er en svær opgave for Dave Chisnall at skulle afløse legenden Phil Taylor, som sammen med Adrian Lewis har vundet denne turnering fire gange, men Chizzy har spillet stærkt i sin afslutning i Premier League, og de kan ikke afskrives over for de to andre store favoritter Holland og Skotland. Min chancevurdering er på  13 %.
 
Resten af feltet:
Så har jeg 10 % til overs til resten af feltet, herunder især Australien, Wales med en stærkt spillende Gerwyn Price Belgien med brødrene Huybrechts. Nordirlands Daryl Gurney er også stærkt spillende for tiden, mens jeg tvivler på, at hans makker Brendan Dolan kan lave den store ravage hos favoritterne.