Frederik Løchte Nielsen og Jonathan Marray fuldendte sensationen i herredouble, mens Federers finalesejr sikrede odds 7 (og odds 2,44) som afslutning på et succesrigt Wimbledon for BetXpert...

I et Wimbledon, der har budt på én af historiens største sensationer på singlesiden – Rafael Nadals nederlag til Lukas Rosol – må den dansk/engelske sejr i herredoublen alligevel tage prisen for den største overraskelse.

Frederik Løchte Nielsen, barnebarn til den danske tennislegende Kurt Nielsen – US Open-vinder i 1957 og dobbelt finalist ved Wimbledon – deltog for første gang nogensinde ved Wimbledon-turneringen, og hentede sammen med sin engelske makker Jonathan Marray, en opsigtsvækkende sejr, der har givet genlyd i såvel England som herhjemme i Danmark.

28-årige Løchte Nielsen, der samlet har vundet 17 danske mesterskaber i tennis – to i mix-double, syv i herresingle og otte i herredouble – havde ved starten af 2012 endnu aldrig deltaget i en Grand Slam-turnering. Han tilspillede sig gennem kvalifikationen en plads i hovedturneringen ved Australian Open, hvor modstanderen i første runde, sydafrikanske Kevin Anderson, dog var for stor en mundfuld (6-1, 6-2, 6-4). Løchte er dog raslet ned af ranglisten siden han i august sidste år opnåede en plads som nummer 190, og ved udgangen af juni var han blot nummer 305 i verden i single. Nielsens anden Grand Slam-deltagelse blev derfor i herredouble ved årets Wimbledon, hvor han med den mere Grand Slam-rutinerede doublemakker Marray, fik tildelt et Wild Card.

Marray, 31, har været en fast bestanddel i herredoublen i Wimbledon siden 2005, hvor han med skiftende partnere, herunder Andy Murrays storebror Jamie Murray, er blevet tildelt et Wild Card – men aldrig er nået længere end til tredje runde. I single opnåede Marray sin højeste placering på verdensranglisten – nummer 215 – tilbage i 2005, og endnu har han aldrig deltaget i en Grand Slam i single.

Sammen havde de to deltaget i double ved Challengerturneringen i Nottingham, hvor de som useedet par spillede sig til finalen, som de dog tabte. For ottende år i træk tilfaldt et Wild Card så Marrays double, og siden da er resten jo så godt som historie. Den urutinerede duo leverede overraskelse på overraskelse på vej mod finalen – tre seedede par måtte give fortabt til ”Den royale double”, herunder Bryan-tvillingerne, historiens måske bedste herredouble, i semifinalen, inden den svensk-rumænske duo Lindstedt/Tecau, der havde tabt de seneste to års doublefinale, ventede på Centre Court lørdag eftermiddag.

Vejen til sejren blev lang og hård – kun to af parrets seks kampe gik ikke i fem sæt, og hele 13 af 27 sæt endte i tiebreak – inden Løchte, med et skadet venstre håndled, kunne sende kampens sidste bold ned på modstandernes banehalvdel lidt efter kl. 22 dansk tid.

En kulmination på en flot præstation, der er gået over i historien. Aldrig før har en herredouble, der er kommet med på et Wild Card, vundet Wimbledon. Aldrig tidligere har en dansker vundet en Wimbledon-titel på seniorsiden. Og Jonathan Marray blev den første britiske herre til at vinde en Wimbledon-titel i 76 år.

Engelske Jonathan Marray, ikke skotske Andy Murray, brød sejrstørken for briterne – og Frederik Løchte Nielsen vandt en senior-Grand Slam før Caroline Wozniacki, der allerede måtte forlade turneringen efter et nederlag i første runde i damesingle.

Fornemt BetXpert-overskud

Mens sensationen kom i herredouble var det de gamle kendinge, der sejrede på herre- og damesiden. På damesiden vendte Serena Williams tilbage til toppen efter alvorlig sygdom, og hentede sin femte Wimbledon-titel, mens Roger Federer, tidligere syvdobbelt finalist - og seksdobbelt vinder - hentede sin syvende titel på herresiden med sejr over Andy Murray, og klatrede tilbage til førstepladsen på verdensranglisten for første gang i over to år - og bliver dermed den spiller i historien, der har toppet herreranglisten i flest uger.

Og netop Federers finalesejr skæppede godt i kassen hos BetXpert. Ikke alene betød det at vores tip på finalesejr på 3-1 eller 3-2 i sæt til Federer, til odds 2,44, gik hjem - også vores tip fra inden turneringsstart på samlet Federer-sejr, til odds 7, gik dermed hjem.

Det efterlader et yderst succesfuldt Wimbledon for vores ekspertpanel:

20 tips, hvoraf 15 gik hjem med et samlet overskud på 14,56 enheder, svarende til en fornem tilbagebetaling på 172,8%.