Sæsonens største tennisturnering, Wimbledon, lurer lige om hjørnet. BetXperts ekspert, Asger Hess-Olesen, har kigget nærmere på mændenes turnering...

Wimbledon 2016 står for døren, og på ny er det formentlig et spørgsmål om, og i så fald hvem, der kan vippe Djokovic af tronen.

Serberen er igen storfavorit, men Andy Murray har vist glimrende form i indeværende sæson, hvor han også har besejret Djokovic, og kommer med en titel fra Queens, som måske kan være værdifuld forberedelse for skotten.

Selvom Federer kommer til turneringen med rygproblemer og rygterne svirrer om at han trækker sig, mens de øvrige outsidere ikke har vist prangende form, så er Wimbledon noget helt specielt, og med en relativt hård lodtrækning til Djokovic, så bliver det, efter alt at dømme, ikke blot en dag på kontoret for den topseedede serber.

Odds & Tips - Wimbledon 2016

Hold øje med tips fra BetXperts tenniseksperter:
Asger Hess-Olesen (allerede et tip ude)

Morten Rytter (flere tips ude pt.)

Lars Baes

Udvalgte vinderodds - Wimbledon 2016

Bedste odds Bookmaker
Novak Djokovic 1,75
Tonybet
Andy Murray 4,00
NordicBet
Roger Federer 17,00
Sportingbet
Milos Raonic 21,00
888sport
Nick Kyrgios 34,00
Sportingbet
Stan Wawrinka 34,00
Sportingbet

Favoritterne

Novak Djokovic (1) er endnu engang bookmakernes favorit, og dette med rette. Serberen er forsvarende mester og med en række spillere der enten har vist særdeles tvivlsom form eller døjer med fysikken, så er der ikke mange i feltet, der har potentiale til at stoppe ham. Selvom de første tre runder formentlig ikke byder på de helt alvorlige udfordringer, så kunne det se ud til at det ikke blive en badebillet til 4. runde.

James Ward i første kamp har næppe evnerne til at give meget modstand, men med enten Kyle Edmund eller Mannarino i 2. runde, samt potentielt en Sam Querrey, der godt kan holde et ganske pænt topniveau på græs i 3. runde, ja så kan han i hvert fald godt blive testet relativt tidligt.

Djokovic har ikke haft den store forberedelse rent turneringsmæssigt, og deltog blot i en enkelt kamp i Boodles, hvor han tabte til Goffin i to sæt.

Det ville jeg dog næppe lægge meget i, da det dels er en opvisningsturnering, og Djokovic dels så ud til at være optaget af en lang række andre ting i forhold til blandt andet sponsorer. Man skal dog ikke være i tvivl om, at fra når første bold serves, så er serberen nøjagtig hvor han skal være, fysisk såvel som mentalt.

4. runde byder på formentlig på Kohlschreiber, som jeg heller ikke synes har været kendetegnende ved stabilitet, mens kvartfinalen kunne blive Milos Raonic, som nok reelt bliver første store test, hvis canadieren kan finde græsformen frem. Han var i semifinalen for to år siden og kommer med en finale fra Queens, hvor han pressede Murray ud i tre sæt. Mere om Raonic senere.

Semifinalen for Djokovic, hvis han når så langt, er svær at spå om. Han er i samme halvdel som både Federer og Nishikori, men begge er plaget af fysiske skavanker – mest italesat er schweizerens rygproblemer, og jeg tvivler stærkt på, at vi har med en Federer at gøre, der kan gøre sig gældende dybt ind i turneringen – desværre. Det har han dog før modbevist og spillede også, omstændighederne taget i betragtning, en fin turnering i Halle.

Alt i alt kommer det næppe bag på nogen hvis Djokovic står i finalen, og oddset på en titel er næppe noget man falder ned ad stolen over. De fleste bookmakere ligger omkring 1,70 til 1,75, og pt er højeste licens bookmaker Tonybet med sølle 1,75 på serbisk triumf, og absolut ikke nok til værdi.

Hvis man spørger mig, så er der kun en enkelt mand der lige nu har evnerne til at vippe Djokovic af pinden. Det er Andy Murray (2). Skotten har haft et godt år, og trods en vaklende start på French Open, så endte han alligevel i finalen, hvor han også formåede at presse Djokovic.

Han kommer med en titel fra Queens, hvor han trods flere 3-sættere viste et højt niveau, og er samtidig endt i den ”gode” halvdel i lodtrækningen, hvor han undgår både Nishikori, Cilic, Federer og Goffin, men dog kan komme ud i nogle tricky kampe mod blandt andre Kyrgios, Tsonga og Gasquet i nederste fjerdedel.

Skotten får næppe de store udfordringer før 4. runde, da de første tre kampe formentlig står på modstand fra Broady, Lu og Paire, før der venter en tricky kamp mod Kyrgios, såfremt australieren kommer forbi Stepanek i 1. runde eller Lopez i 3.

Lodtrækningen og Murrays titel i Queens har dog ikke været nogen odds-booster, og odds 4, som de fleste ligger med, er nok lige på grænsen til værdi. Jeg har dog svært ved at se hvem Murray skal tabe til i sin egen halvdel, selvom Wawrinka (seedet 4) på dagen kan være særdeles kompetent modstand.

Men jeg er ikke i tvivl om at Murray er tørstig efter at gentage succesen fra 2013, og med en Djokovic, der trods alt har vist flere svaghedstegn end tidligere sæsoner, og med flere spørgsmålstegn hos flere af de bedste, så synes jeg skotten står med rigtig gode kort, hvorfor jeg også hælder til, at et spil på Murray ligner det bedste bud på et vinderspil i turneringen.

Både Tonybet og Nordicbet* har 4,00 på titel til Murray, og med en 25-26%, som jeg hælder til godt at kunne give skotten, så er der altså smal værdi at hente her.

25-26 % på Andy Murray til odds 4,00

Både Tonybet såvel som Nordicbet* har odds 4 på Andy Murray, og han ligner umiddelbart den eneste, der for alvor har evnerne til at vippe Djokovic af pinden. Jeg hælder til, at et spil på Murray ligner det bedste bud på et vinderspil.

Outsiderne

Som første del af optakten måske allerede har ridset op, så synes jeg det er en turnering, hvor der kun reelt er to klare forhåndsfavoritter i form af Djokovic og Murray. Kigger vi på de øvrige højest seedede, så har vi Federer (3), Wawrinka (4), Nishikori (5) og Raonic (6). 


Federer har vi allerede kort været omkring, men lad mig da slå fast med det samme, at man aldrig skal afskrive ham. Han har trods alt gjort det fint i optakten, men som flere medier skriver, så har det været sparsomt hvor mange timer han har brugt på træningsbanerne på anlægget og ryggen ser efter alt at dømme ikke god ud.

Lur mig om vi ikke godt kunne se Federer glide relativt ubesværet gennem sine første tre kampe, givet at han stiller op. Pella bliver næppe den helt store udfordring, selvom argentineren har haft en pæn sæson indtil nu, og hverken Berankis eller Dolgopolov, som ligner modstanderne i 2. og 3. runde, kan formentlig true en Federer, selv på bare 80%. Det bliver straks værre i 4. runde.

Her synes jeg, ligesom min ekspertkollega, Morten Rytter, at Cilic ser både farlig og interessant ud. Kroaten er efterhånden kommet i gang med sæsonen, og spillede en god turnering i Queens. Hans spillestil passer godt til græsset,  og sniger han sig forbi en, på papiret, tricky 3. runde mod Karlovic, så er han bestemt ikke uden chancer mod en Nishikori, der har været hårdt plaget af skader.

En sejr der giver mere selvtillid, og med en Federer, der stensikkert ikke er på 100%, så ligner det en meget åben affære. Med andre ord, hold øje med Cilic i den fjerdedel, og se i øvrigt meget mere i Morten Rytters tip på Cilic som quarter winner til pæne odds 7,50 hos Bet365.

Marin Cilic vinder 2. fjerdedel til odds 7,50 hos Bet365*

Morten Rytter er ude med et spil på at Marin Cilic vinder sin fjerdedel under Wimbledon. Federer og Nishikori er måske favoritterne, men værdien er på Cilic. 
Læs analysen her.


Milos Raonic ligner i øverste fjerdedel den mand der, hvis nogen, kan stoppe Djokovic. Canadieren har vist fin form op til turneringen, og har også en fornuftig lodtrækning, hvor første test bliver mod Goffin i 4. runde. Herefter står den på Djokovic, og rammer Raonic sit topniveau, så er jeg faktisk ikke så sikker på, at han ikke kan levere overraskelsen.

Jeg synes han har et spil der passer godt til græsset, og Djokovic har vist sårbarhed i år, hvilket Raonic helt sikkert vil lukrere på. Han har vist i år hvor godt han kan spille når det hele går op i en højere enhed, og med en af tourens største server, så kan han blive særdeles vanskelig at bryde.

I nederste halvdel har vi Stanislas Wawrinka. Om det er et selvmål at jeg ikke fokuserer mere på ham skal være usagt, men jeg synes ikke der hersker den store tvivl om, at schweizeren er faldet drastisk i niveau som sæsonen er skredet frem, og trods en semifinale i French Open, så har sæsonen budt på nederlag til Goffin i Indian Wells, til Kuznetsov i Miami, til Kyrgios i Madrid, til Monaco i Rom, og senest til Verdasco i 1. runde i Queens.

Han kan rende ind i Del Potro allerede i anden kamp, og det skulle ikke overraske mig hvis Wawrinka må pakke taskerne allerede der. Jeg har svært ved at tyde motivationen hos ham, selvom den ikke burde være et spørgsmålstegn, og konklusionen må nok være, at det er en spiller man skal holde sig fra bettingmæssigt, men det kan være interessant at kigge på de øvrige spillere i den fjerdedel i forhold til et quarter winner spil.

Her kigger jeg lidt på både Del Potro og Alexander Zverev, men oddsene er ikke nogle der frister vildt meget, men hold dog alligevel øje med hvad der kommer ud af spil, da det kan vise sig alligevel at være interessant, efter nærmere analyse af fjerdedelen.

Udover de allerede nævnte, så skal vi også nævne Dominic Thiem (8), der har haft en stor sæson og også vist lovende takter på græsset. Om det er nok til at gå rigtig langt her er jeg i tvivl om, og Berdych (10), som vi heller ikke skal glemme, i en eventuel fjerde runde kan blive tough på græsset.

Spillere som Gasquet (7), Tsonga (12) og Kyrgios (15) er alle i nederste halvdel og kan også lave noget ravage hvis de finder topniveauet frem.