Fredag bød på storkamp i Serie A mellem Inter og Juventus (hjemmeholdet vandt 2-0), men det var blot en optakt til en weekend der går amok i fodbold-derbyer: intense lokalopgør, spændende storklubsklassikere og sandelig også et bundbrag i den danske Superliga... 


Og vi har selvfølgelig analyser af det meste...

Lørdag er der et fransk topbrag, et lokalopgør i Barcelona samt to engelske lokalderbyer der samtidig er spændende topkampe.

Søndag skal romerne vælge side når bysbørnene Lazio og Roma (der hader hinanden) mødes på Stadio Olimpico, og i Rio de Janeiro i Brasilien mødes lokalrivalerne Flamengo og Botafogo. Og så er der jo SønderjyskE-Randers...

Se oversigten over analyserne på www.betxpert.com eller her.

Lørdag: To derbyer i England
Kl. 13:45 gælder det slaget om Manchester - når City tager imod United. Hjemmeholdet kæmper for en Champions League-plads, og Alex Fergusons drenge forsøger desperat at indhente Chelseas forspring i spidsen af Premier League. Og så er der selvfølgelig også ære og håneret på spil... 

Det er der også kl. 18:30 i London hvor Tottenham Hotspur er vært for bysbørnene fra Chelsea. Spurs vandt i onsdags et andet London-derby da det blev 2-1 over Arsenal, og nu skal det så vise sig om rækkens nr 5 kan gentage bedriften mod det bomstærke tophold... 

Vi har analyser af begge opgør - og tilhørende spilforslag. Find dem på denne side.

Lørdagens andre tips
De to engelske lokalderbyer er ikke de eneste af slagsen denne lørdag. I Spanien, eller rettere i Katalonien, er der også et lokalopgør - når Espanyol tager imod Barcelona kl. 20. Lillebror mod storebror. Fortsætter Messi og co. den magiske march mod Primera-titlen?

I skrivende stund har vi ingen analyse af Espanyol-Barcelona (men det kan være den kommer i løbet af lørdagen), men det har vi af diverse andre sportsbegivenheder, herunder starten på playoff i NBA, EM i badminton, tennis, trav, dansk seriefodbold, fodbold i England og Skotland - og dagens storkamp i Frankrig, Bordeaux-Lyon.

Søndag: Rivalopgør i Rom og Rio + SønderjyskE-Rds
Søndag kl. 18:30 gælder det Rom-braget mellem Lazio og Roma - en kamp der kan vise sig at blive afgørende for titelkampen i Serie A. Her ligger Roma nemlig i tæt kamp med Inter. Lazio kæmper derimod mod nedrykning.

Der er altså en masse på spil - men det er nu næppe det der primært motiverer spillerne. I en dyst mellem to klubber der hader hinanden som pesten, er der næppe brug for ekstra motivation.

Et intenst opgør er der nok også i vente når Botafogo og Flamengo - de to Rio-rivaler - mødes kl. 21 i Carioca-finalen.

I Spanien er Real Madrid-Valencia ikke en lokalkamp, men det et topopgør (nr 2 mod nr 3) mellem to af Spaniens allerstørste klubber.

Husk også at søndagen byder på et bundbrag i den danske Superliga - hvor SønderjyskE tager imod Randers.