VM i kvindehåndbold sluttede søndag, og her fik de norske stjerner igen igen guldmedaljer rundt om halsen efter en sejr på 29-22 mod Frankrig i finalen. BetXpert har talt med Danske Spil om, hvordan slutrunden forløb hos dem.

De danske håndboldkvinder leverede en flot præstation ved det netop overståede VM i kvindehåndbold i Spanien. Her blev det til bronzemedaljer, selvom Danmark var meget tæt på en finaleplads. Faktisk så tæt, at Hassan Moustafa, der er IHF-præsident, åbenbart troede, at Danmark fik sølvmedaljer i sin pinlige tale ved medaljeceremonien. 

Interessen for håndboldslutrunden i Spanien var stor i de danske hjem, og det var den også hos Danske Spils kunder, omend interessen først kom senere i turneringen. Det fortæller Peter Emmike Rasmussen, der er oddssætter hos Danske Spil, til BetXpert. 

- Håndboldslutrunder er generelt meget populære. Desværre var der for mange dårlige hold med til dette VM, hvilket betød, at mange af de indledende kampe ikke var så interessante, hverken sportsligt eller omsætningsmæssigt ud over Danmarks kampe. Men da vi nåede til knockoutkampene, og Danmark stadig var med, så steg interessen betragteligt, siger Peter Emmike og fortsætter:

- Så når vi kommer til januars EM i herrehåndbold, hvor holdenes styrke er mere jævnbyrdig, så forventer vi en større interesse på de enkelte kampe. Og klarer Danmark sig godt igen, så kommer Oddset-kunderne nok også til at være glade. Så krydser vi bare fingre for, at covid ikke sætter en stopper for det.

Dansk guld var mest spillede udfald

Hos Danske Spil var der stor tiltro og måske mest af alt håb om dansk guld. 50 procent af alle indskud var nemlig sat på dansk guld, fortæller Peter Emmike. 

- Det mest spillede udfald på vores vinderspil var ikke overraskende Danmark. 50 procent af alle indskud var sat på dansk guld, mens 30 procent var sat på vinderne fra Norge. Dansk guld havde kostet os knap 750.000 kroner, siger Peter Emmike.

Hvad vandt folk mest på ved VM i Spanien?

- Generelt var de danske storsejre med mange høje handicaplinjer dyre for Danske Spil, og så Norges comeback i finalen mod Frankrig. Top-5 i forhold til dyreste kampe var; Danmark - Tyskland, Danmark - Ungarn, Danmark - Sydkorea, Danmark - Tjekkiet samt Frankrig - Norge, fortæller Emmike.

De fem kampe kostede Danske Spil fra 150.000-175.000 kroner. 

Hvad tabte folk mest på?

- Det var semifinalen mellem Frankrig og Danmark, hvor den ærgerlige franske sejr desværre også kostede for Oddset-spillerne, lyder det fra Peter Emmike.

Frankrig - Danmark kostede Danske Spils kunder næsten 600.000 kroner.