Nicolai Kristensen er vintersportsekspert her på BetXpert, og han ser i denne artikel frem mod VM i skiskydning, der begynder i midtugen. 

VM i år afholdes i Pokljuka i Slovenien. Det ligger i 1300 meters højde, som godt kan spille lidt ind i konkurrencerne, hvor nogle nok vil møde hammeren på sidste runde. Løjperne i Pokljuka hører til den hårde del, som vil være en fordel for de gode i langrend. Det er første gang siden 2001, at hele VM afholdes i Pokljuka. Dengang var stjernerne Forsberg, Poirée og Rostovtsev, som alle vandt to guldmedaljer.


Ved Prøve-VM sidste år var det favoritterne, der slog til. Sejre til Bø, Fillon, Herrmann og Øberg. Det er alle navne, som også må forventes at kunne tage metal med hjem i år.

VM-programmet inklusiv spiltanker 

VM i skiskydning har udviklet sig til et monsterprogram. Rammer du formen, så har du mulighed for at vinde syv guldmedaljer. Ved VM sidste år i Antholz tog Olsbu Røiseland syv medaljer, hvor de fem af dem var af guld.

10. februar kl. 15.00: Mix Stafet

To kvinder og to mænd løber for hver nation. Det er en disciplin, hvor flere nationer har muligheden for at få medalje. Norge bliver favoritter, men både Frankrig, Tyskland, Sverige, Rusland og Italien har mulighed for at vinde.

12. februar kl. 14.30: 10 km sprint for mænd

Her er Johannes Bø den store favorit. Skyder han fejlfrit, så bliver han svær at slå. Skulle han skyde forbi, så bliver konkurrencen åben. Martin Ponsiluoma fra Sverige har haft stor fart i sine ski i år. Hans problem er skydningen, hvor han bare har ramt 80 procent i denne sæson.

Hvem vinder herrernes 10 km sprint? Højeste odds Bookmaker
Johannes Bø 2,00
Martin Ponsiluoma 21,00

Odds er senest opdateret mandag den 8. februar klokken 10.32. 

Nicolai Kristensen nævner Bø som den store favorit, men eksperten nævner også svenske Martin Ponsiluoma som en outsider, og Nicolai Kristensen har et spilforslag på netop ham.

Ponsiluoma slutter over Dale (H2H): Odds 2,62 hos bet365*

Vintersportsekspert Nicolai Kristensen tror på, at svenske Martin Ponsiluoma slutter bedre end Johannes Dale i mændenes 10 kilometer sprint. Det tror han på, da Ponsiluoma har været en af de hurtigste i år, mens Dales form har været nedadgående. 

13. februar kl. 14.30: 7,5 km sprint for kvinder

Det er meget åbent hos kvinderne her. Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland har farten til at vinde. Skydningen kan være lidt op og ned. Denise Herrmann er blevet bedre og bedre i løbet af sæsonen. Hun er god i højden, så det kan blive hendes VM.

Hvem vinder kvindernes 7,5 km sprint? Højeste odds Bookmaker
Tiril Eckhoff 4,50
Marte Olsbu Røiseland 6,00

Odds er senest opdateret mandag den 8. februar klokken 11.15. 

14. februar kl. 13.15: 12,5 km jagtstart for mænd

14. februar kl. 15.30: 10 km jagtstart for kvinder

De starter efter resultaterne af sprinten.

16. februar kl. 12.05: 15 km for kvinder

Her koster det et minut at skyde forbi. Det er distancen, hvor den store overraskelse kan komme. Hanna Øberg må blive favoritten her. Hun skyder godt og holder rimelig fart i langrend. Dorothea Wierer er lidt mere svingende i skydningen, men hun er god i mesterskaber. Lisa Hauser har fået sit gennembrud i denne sæson, og hun er blevet noget hurtigere i langrend.

17. februar kl. 14.30: 20 km for mænd

Her koster det et minut at skyde forbi. Det er en disciplin, hvor rigtig mange kan vinde. Lægreid har fået sit gennembrud i denne sæson. Han har god fart i langrend, og har ramt 92 procent i skydningen. Bø er altid en chance. Loginov vandt i Antholz på denne distance. Fillon er ofte god på denne distance, men rækken af mulige medaljebud er ekstremt lang.

18. februar kl. 15.15: Single Mix stafet

En kvinde og en mand fra hver nation. Det er korte løjper, hvor skydningen bliver meget vigtig. Rigtig mange nationer vil kunne drømme om medalje her.

20. februar kl. 11.45: 4 x 6 km stafet for kvinder

Ingen nationer har fire gode kvinder. Her handler det om at ingen falder helt igennem. Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig står med de største chancer. Rusland og Hviderusland er klar til at slå til.

20. februar kl. 15.00: 4 x 7,5 km stafet for mænd

På forhånd ligner det en duel mellem Norge og Frankrig. Norge skal komme alene til mål, da Bø ikke er den hurtigste i en spurt. Norge har været den bedste nation i World Cup. Tyskland, Rusland og Sverige kan på gode dage også slå til.

21. februar kl. 12.30: 12,5 km massestart for kvinder

Her mødes de bedste fra VM. Det er sidste chance for nogen at redde et dårligt VM. Du skal kunne skyde godt her og være en god afslutter. Favoritterne her er mange af de samme, som er nævnt på de andre distancer.

21. februar kl. 15.15: 15 km massestart for mænd

Sidste sæt medaljer skal deles ud. Ligesom det er tilfældet hos kvinderne, er det her mange af de samme navne, som går igen. Fak er på hjemmebane i Pokljuka, og nærmest nationens eneste medaljehåb ved VM. Han kan meget på en god dag.

Og til IBU's hjemmeside, hvor der vil være livescore.

Her kan du se VM

Både TV 2 Sport X og Eurosport sender VM i skiskydning direkte på flow-tv. Du kan også se med via kanalernes streamingtjenester.