Vi har fået skilt halvdelen væk i årets Vild med Dans, hvor der nu er seks dansepar tilbage. Skilled-Highroller gransker i denne uge endnu engang oddsene og analyserer dansernes risiko for exit. Og jo, der er igen fin med værdi at hente.

Sidste uge røg Karen Mukupa lidt overraskende ud. Det skete efter en omdans med John Faxe, hvor omstændighederne om pointfordelingen var meget interessante.


Det helt afgørende var, at Faxe, trods anden højeste antal dommerpoint, alligevel røg i omdans. Omdansen i sig selv var ikke overraskende, men seerpointfordelingen var interessant.

Faxe fik hele 6 dommerpoint mod Berdinos 2 point, 4 points forskel, men alligevel klarede Berdino sig uden om omdans. Altså må Faxe have fået dårligst seerpoint af alle (hvilket også var ventet). Af samme årsag må Berdino have fået mindst tredjeflest seerpoint på trods af, at bookmakerne havde ham som kæmpefavorit til exit. En uhørt skæv fordeling, som vi bettere måske kan udnytte!

I forhold til tidligere er denne uge også en holddans at tage højde for, hvor der formentlig er to ekstra dommerpoint på spil til hvert par på vinderholdet. Mere om det senere.

Værdien i denne uge er med andre ord på John Faxe, mens odds på andre udstemningstruede deltagere er lidt nærige.
Min anbefaling er, at man enten tager Faxe H2H Berdino: 2 odds 3,35 hos Nordicbet*/Betsafe, CV=37. BV=123%, eller tager Faxe til exit odds 4,1 hos Tipico. CV=114,8%.

Læs også spilanalysen fra The Darkhorse, der også finder værdi i John Faxe til at ryge ud.

Odds for at ryge ud - Vild med Dans 30/10 2015

Stemmes ud fredag aften 30. oktober

Bedste odds Bookmaker
Patrick Berdino 2,0
Danske Spil
John Faxe 4,10
Tipico
Ena Spottag 7,50
NordicBet
James Sampson 10,0 Tipico
Stephania Potalivo 15,0
Betsafe
Søs Egelind 25,0 NordicBet

Analyse af de 6 pars risiko for exit

Point sidste uge (og total)
Spottag 31 point (121)
'Faxe'  30 point (124)
Potalivo 29 point (135)
Egelind 29 point (136)
Sampson 29 point (135)
Berdino 25 point (114)

1. Patrick Berdino (Wienervals): En klassisk dans, hvor Berdino ikke kan lave sine høje badutspring. Ikke en optimal dans for parret i valsen, som historisk har givet lave point, men måske kan det det netop give det, man lige savner at se hos parret? En uventet udvikling, fra dreng til mand?

Måske hvad Britt Bendixen efterlyste i sin sjofle kommentar sidst? Berdino fik 10 point for vals i 1. uge, det samme som Faxe fik, men det er 7 ugers træning siden. Berdino har kun været i omdans i uge 3 og hentede mange seerstemmer sidste og forrige uge, men få dommerpoint. Berdino er empatisk, parret har opbygget karisma og er afhængig af mange seerpoint eller en dårlig dag for Spottag for at overleve.

Cv=43%. Bv=86%.

2. John 'Faxe' (Quickstep): Faxe har været i omdans to uger i træk. Ud fra points og omdanse, og tildels også Facebook-likes, kan vi ret utvetydigt regne os frem til, at Faxe nok får klart færrest seerpoint, dvs. 1 seerpoint. Alt andet end en 1-2. plads i dommerpoint vil nok betyde omdans til den halvgamle gut. Et lille plus er, at dommerne har givet ham flotte points med udgangspunkt i hans udvikling.

Hans håb ligger, udover Berdino, i at Ena spottag skal danse en for hende nok svær jive. Vi vil i min optik formentlig se Faxe i en omdans. Det helt afgørende for Faxe er at blive stemt videre i den eventuelle omdans mod fx Spottag eller Berdino. Faxe har vundet 2 omdanse, og stemmefordelingen ændres i omdansen. Jeg har brugt tre forskellige sofistikerede regnemetoder til at vurdere hans CV så godt som muligt.

CV=28%. BV=114,8%.


3. Ena Spottag (Jive): Ena Spottag har trods sin kropsfysik bevist, at hun er en hoftevriderdanser, ok til latindanse og kan lære teknikkerne i de fleste danse. Men jeg tror, hun vil få det sværere i en jive, da hun grundet sin kropsfysik nok ikke er skabt til hop og atletiske benspark.

Makkeren Thomas Evers vil nok skrue ned for blusset, og så må vi se, om dommerne objektivt hopper på den. Hun danser i en frisk blå kjole. Jeg glæder mig personligt til at se, om det kommer til at ligne endnu et dommerhit med fokus på grundteknikken i hendes sværreste dans, eller måske en søløve på rulleskøjter?

Hun har pænt med Facebook-likes, karisma og hjerteblod, men vi kender reelt ikke størrelsen af hendes seerstemmer. Jeg tænker, at folk måske bliver skuffet af en svær jive, nu hvor hun har udviklet sig opad flere uger. Dog har hun formentlig nogle meget trofaste fans.

CV=12%. BV=84%.

4. James Sampson (Rumba): På trods af at James på Facebook klager lidt over, at rumba er svært, tror jeg ikke, vi skal forvente, at han bliver sendt hjem. Sampson er en enormt dygtig danser, når det gælder latindanse. Han fik jo 25 point i sambaen. Jeg er dog lidt i tvivl om hans seerstemmer. De har både reddet ham i latin og sendt ham i omdans i klassisk. Hans person er ligefrem og bestemt ikke ydmyg som de andre. Hans tårer sidste uge på "knækcancerdagen" var ok, men at han spontant prøvede at vende det verbalt til seerstemmer var lidt søgt.


Rumba er ofte en dans med lave point. Oddset er højt ja, men der er bedre kandidater til exit. Hans pointtotal ligger over Spottag, Faxe og Berdino, så med mindre Faxe brillierer i point, har han ok chancer for at reddes.

CV=10%. BV=100%.

5. Stephania Potalivo (Quickstep): Dansen vil formentlig passe ganske udmærket til det meget energiske smukke par. De har høstet fine point med nogle få udfald, men jeg tror Potalivo har rigtig mange fans, hvilket vi så i 5. uge, hvor parret blev fredet trods færreste point i rumba. Hvis hun mod al forventning skulle ramme en dårlig dag, vil hun have et solidt stemmeopland i seerne.

CV=4%. BV=60%

6. Søs Egelind (Rumba): En dans som ikke er helt nem for de fleste, og en makker frisk tilbage efter en fiberskade. Jeg tror rumbaen vil komme naturligt for en hurtiglærende og flittig kvinde som Søs. Der er ikke så mange konkurrenter tilbage, men vel en 1.-4. plads i seerpoint er realistisk, hvilket redder hende videre. Hun ville vinde en omdans.

CV=3%. BV=75%

Holddans styrker Berdino

Som nævnt i indledningen er der i aften også en holddans. Holdene ser således ud:

Hold A (jazz): Spottag, Faxe og Egelind. (i alt 381p)

Hold B (cool): Berdino, Sampson og Potalivo. (384p)

To point kan betyde rigtig meget ift. ranglistepoint, især for en point-underdog som Berdino. 

Bemærk også at Berdino her måske kan slå to af de nærmeste rivaler på et smæk, Faxe og Spottag. Hvis derimod hold A vinder, skal Faxe stadig helst ikke tabe til Spottag og Egelind i point. Holddansen er derfor teoretisk en smule i Berdinos favør, som måske endda kan sætte lidt springstunts i scene, som efter min mening er en mere seværdig rolle, end den Faxe udfylde i jazzen.

 

Minnie Mouse dur ikke

At Mukupa røg ud i fredags skyldtes måske - udover det rent dansetekniske - at hun havde sat håret op i en slags Mickey Mouse frisure. Barnlig disneyudklædning i et tv-program, som folk associerer med stil, elegance og glamour går bare ikke hånd i hånd. Vælger man en form for udklædning, hat, tøj, osv. bør det tjene et formål ift. dansen, have en pointe. I en omdans i VmD har seerne ikke lyst til at stemme på Minnie Mouse, i en kjole som end ikke matcher personens farvekodeks.


Test selv hvem af disse 2 billeder du helst ville på dansegulvet med? Billede 1 eller billede 2.

Det bliver spændende at se hvordan dommerne fordeler pointene denne uge efter en decideret point-overbudskrig sidst.
Jeg tror Faxe og -enten Berdino eller Spottag kommer i omdans. Faxe har i to omdanse ligget i liveodds ca. 3-4. Mon ikke dette forhold sænkes til fx 2,5 mod Berdino og alternativt fx 1,7 mod Spottag?

Antal 'likes' på de officielle Facebooksider (21.okt):

Faxe: 1500

Berdino: 2700

Sampson: 3300

Spottag: 5400

Egelind: 5500

Potalivo: 5900

... Let the dance begin!