Det er ikke en nem øvelse at finde værdi i bookmakernes odds til tredje omgang af Vild med Dans, vurderer BetXperts underholdningsekspert, Highroller. Måske der dog alligevel kan trækkes en anelse værdi ud af feltes alderspræsident? Læs Highrollers optakt til aftenens udgave af Vild med Dans her.

Emil Thorup og Jenna Bagge måtte trække nitten sidste uges udgave af Vild med Dans, og Lucy Love og Michael Olesen (den forsvarende mester) var det par, som overlevede omdans og nu må kæmpe for overlevelse, efter at seerne ikke helt var med dem trods en udmærkede score fra dommerne.

I denne uges artikel vil jeg igen kigge på "estimeret pointsum", som kombinerer forventede dommer- og seer- ranglistepoint. Lad os se, om bookmakerne er enige...

Hvem ryger ud af Vild med Dans 21/9?

Bedste odds Bookmaker
Lucy Love og Michael Olesen 1,85

Unibet 

Rolf Sørensen og Karina Frimodt 4,50
Danske Spil
Lars Christiansen og Sofie Kruuse 8,00
Unibet
Laila Friis-Salling og Morten Kjeldgaard 16,00
Unibet
Rosa Kildahl og Esbern Syhler-Hansen  15,00
Bet365

Emmelie de Forest og Frederik Nonnemann

20,00 Unibet
Adam Duvå Hall og Mie Moltke 36,00 Bet365
Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen 51,00
Bet365
Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir 36,00 Bet365
Esben Dalgaard og Mille Funk 101,00 Bet365
Molly Egelind og Mads Vad 151,00 Danske Spil

Senest opdateret  21. september klokken 13:00. Samlet tbp: 86,3%

Det skal de (sandsynligvis) danse

Par Dans
Lucy Love og Michael Olesen Samba
Rolf Sørensen og Karina Frimodt Wienervals
Lars Christiansen og Sofie Kruuse Jive
Laila Friis-Salling og Morten Kjeldgaard Wienervals
Rosa Kildahl og Esbern Syhler-Hansen  Jive
Emmelie de Forest og Frederik Nonnemann Wienervals
Adam Duvå Hall og Mie Moltke Tango
Signe Lindkvist og Thomas Evers Poulsen Tango
Simon Stenspil og Asta Bjórk Ivarsdottir Jive
Esben Dalgaard og Mille Funk Samba
Molly Egelind og Mads Vad Samba


Bemærk, at oplysninger om de forskellige pars valgte dans har jeg samlet ind ved at snuse rundt på sociale medier mm. Ikke alle oplysninger er 100 % bekræftede, så tag forbehold for, at der kan være fejl ved enkelte dansere.

Det er en lille fordel for Lucys type, at hun skal danse samba, men også en ulempe, at hun er grupperet med de to førende par. Det afhænger nok lidt af rækkefølgen på gulvet.
 
I Sidste uge fik Lucy Love og Emil Thorup færrest seerpoint. Det vil nok gentage sig for Lucy, så under alle omstændigheder bør hun være favorit til at ryge ud.
 

Hendes odds for at ryge ud i denne uge åbnede i 2,80 og er nu nede i 1,80 hos Danske spil*, hvorved værdien nok er væk nu, hvor en overlevelse giver odds 1,90. Det kan blive tæt løb, da Lucy Love lå blot 1 og 2 dommerpoint efter Laila Friis-Salling og Emmelie de Forest

Værdi på Rosa?

Enten Laila, Rosa eller Emmelie fik tredjefærrest seerpoint, har jeg regnet mig frem til. Mest sandsynligt Laila ifølge Billed-bladets poll.

Men det kunne teoretisk også være Rosa, og hun ligger i flotte odds 15 for at ryge ud hos Unibet* og skal ud i en jive. Det kan både blive rigtig godt og rigtig skidt for Bagedyst-Rosa, da hun ikke er en ballerina, og jive er en dynamisk dans, men hendes makker, Esbern, vil nok kunne putte lidt humor og minimalisme ind i dansen. Sidste uge lå Rosa i odds 4,50 - 6,00 for at ryge.

Lars Christiansen skal også ud i en jive, og på hans og Sofie Kruuses fælles Facebookside skriver parret, at det er begyndt at ligne noget. Rolf Sørensen i en simpel wienervals - den kan han vel ikke kvaje sig helt med, selvom samba nok havde været bedre, da samba er Karinas ynglingsdans. Kan Rolf mon indhente Rosa på dommerpoint? de ligger på henholdsvis 6,5 og 8,5 i snit. Han får fine seerstemmer både i programmet og i Billed-bladets poll.
 
Med den lave tilbagebetalingsprocent på blot 86,3 ser jeg ikke indlysende værdi nogen steder måske lige på nær Rosa i odds 15, hvis man overvejer at trade ud live. Eller evt. Laila i odds 16. Et langskud på Signe i omdans til odds 22 virker også højt, men hun har både fået gode stabile dommerpoint og formodentlig også gode seerpoint ifølge poll. Selvom Rolf Sørensen nok vil få meget få dommerpoint, så har han altså scoret godt med seerpoint, som det ses af nedenstående tabel. 
 

Estimeret pointsum

Her er regnet lidt på dommerpoint og seerpoint, som meget groft kan give et indtryk at, hvordan det nogenlunde står til:

 Par Point til dato Rækkefølgepoint beregnet seerpoint
Molly og Mads 37 11 mange
Esben og Mille 35 10 mange
Signe og Thomas 28 9 mange
Adam og Mie 28 8 mange
Simon og Asta 27 7 mange
Emmelie og Frederik 23 6 2+
Laila og Morten 22 5 2+
Lucy og Michael 21 4 1
Rosa og Esbern 17 3 2+
Lars og Sofie 15 2 3+
Rolf og Karina 13 1 4+