Vild med dans er, som altid, en uforudsigelig størrelse. Det er uhyre svært at forudsige, hvad det er ,der fordeler folkets gunst og SMS-stemmer, men når først mønsteret har sat sig, så holder det som regel i en række af programmer. Se odds her.

I første udsendelse i fredags fik danserne meget forskellige point. James Sampson topper med hele 20 point, mens både Jarlov og Darr fik bundrekord (nogensinde!) med 4 point. Den har Thyboe, Skibby eller Allan aldrig klaret. Imponerende (dårligt).

Stillingen forud for aftenens program ser således ud, med angivelse af point og bedste odds for at deltageren stemmes ud. I parantes ses hvilken dans der er på programmet.

Stemmes ud - odds Vild med Dans 2015

Point

Bedste odds Bookmaker
James Sampson (Tango) 20 100,00
Unibet
Stephania Potalivo (Salsa) 16 75,00 Unibet
Søs Egelind (Tango) 15 100,00 Unibet
Ena Spottag (Wienervals) 12  50,00 Unibet
John Faxe (Salsa) 10  40,00 Unibet
Patrick Berdino (Jive) 10 20,00 Unibet
Katrine Fruelund (Jive) 10,00 Unibet
Karen Mukupa (Jive) 15,00 Unibet
Sharin Foo (Wienervals) 7,50 Unibet
Chris Christoffersen (Tango) 6,00 Unibet
Rasmus Jarlov (Wienervals) 3,00 Unibet
Sami Darr (Salsa) 3,00 Unibet

Potalivo på vej ud?

Naturligvis er Jarlov og Darr nu blandt favoritterne til at ryge ud, sammen med Christoffersen og Sharin Foo. Men hvis man skulle være lidt fræk, så prøver man noget lettere ekstremt her til første elimination.

Stephania Potalivo er blandt favoritterne til at gå hele vejen, og hun fik da også hele 16 point i første program. Men faktum er, at hun er blevet skadet forud for første udsendelse. Efter sigende har hun fået flere fibersprængninger mellem ribbenene og kan derfor ikke træne igennem. En fysioterapeut har endda anbefalet fuldstændig hvile, for at hun kan komme sig fuldt ud. Med en tango i udsigt til fredag aften er det ikke de bedste vilkår, Potalivo har for at blive fit for fight. 

Jeg tror ikke, at Potalivo kan ryge ud i "åbent spil", ikke med 16 point fra første program. Men der er en mulighed for, at hun trækker sig. Og så er det med at være vaks ved havelågen og snuppe et spil, hvis en bookmaker har en formulering, der tillader at exits på anden vis end at blive stemt ud, tæller med. Unibet* har odds 75 på at Potalivo bliver stemt først ud, og dermed ikke gevinst, hvis hun selv trækker sig.

Jarlov ser skidt ud 

Hvis jeg skal vælge én deltager, jeg tror har størst chance for at ryge ud, så er det Rasmus Jarlov. Godt var det ikke i første program. Slet ikke. Og politikere, især mandlige, har ikke den store opbakning. Han skal danse Wiener-vals i aftenens program, og dét er ikke en dans, der umiddelbart trækker SMS-stemmer. Dog synes jeg 3,00 er i den lave ende med 12 deltagere og et endnu åbent felt.

Sami Darr skal danse salsa, som er lidt mere underholdende. Det kan godt trække SMS-stemmer. Andre Wienervalsere inkluderer Sharin Foo, som blev fjerdesidst efter første dans og ligeledes er en deltager, jeg ikke fornemmer har den helt store folkelige opbakning. Kan blive interessant til odds 7,50.

SMS-stemmer slår dommerpoint

En ting, der er værd at huske, når det kommer til Vild med dans og udstemning, så er det, at SMS-stemmerne betyder enormt meget. Det er fuldstændigt ligegyldigt, om du får 20 point mere end din modstander. Hvis modparten får flest SMS'er, så ryger du ud. Derfor vil deltagerne i bunden godt kunne undslippe omdans og exit, hvis bare de får flere stemmer end to andre deltagere. Dog mener jeg generelt, at de nederste tre slås med SMS-opbakningen, og derfor er naturlige favoritter til exit (næsten) uagtet deres præstation.

Dér hvor det bedste spil ligger er der, hvor der er dårligst opbakning. Hvis du er i stand til at finde den med færrest stemmer, så har du fundet nøglen. Og netop dét at folkets kærlighed er tungen på vægtsskålen gør, at en stor del af feltet reelt er i risiko for at ryge i omdans. På nuværende tidspunkt tør jeg kun frikende meget få fra denne risiko. Sampson, Egelind og Potalivo ligner ikke deltagere, der mangler evner eller opbakning.

Hvem tror i ryger derude?