Skridtet er taget - i nye sko med flade såler. BetXpert har udskiftet niveaubetting med flatbetting, hvilket betyder at vi i stedet for varierende indsatser (100-200-300 kr) fremover vil satse een enhed per væddemål.

Og nu vi alligevel var i gang, har vi også reformeret vores statistikker - så de fremstår ekstra brugervenlige.

Et umiddelbart resultat af det nye indsatssystem kan ses til højre på forsiden, via ekspertenes top10-liste. Den viser, hvem der har den bedste indtjening - men hvor balancen (netto-overskuddet) før blev udtrykt i kronebeløb, står der nu fx 6,78. Det betyder simpelthen, at den pågældende ekspert har et overskud på 6,78 enheder.

Dette overskud kan være genereret via flere bets til mindre odds, eller i princippet via eet bet til odds 7,78 (indsatsen er een enhed, netto-gevinsten er så 6,78).

Se også hér: http://www.betxpert.com/ekspert/stats_month.asp

Bedre statistikker

Vi har reformeret vores statistikker, så det nu er nemt at se, præcis hvordan det går en ekspert - og hvordan han har klaret sig i tidligere sæsoner.

Hvis man går ind på en given ekspertside, fx Peter Corneliussens snooker-side (http://www.betxpert.com/ekspert/snooker/ ), så kan man til venstre se en kort oversigt over de vigtigste statistikpunkter. Det vil sige: Tilbagebetaling, balance, antal tip og betvalue-snit. Disse tal gengives både for den aktuelle sæson og for de sidste 30 dage.

Trykker man på "Udvidet statistik" nedenunder, så kommer man ind i et veritabelt skatkammer af statistiske lækkerbidskener. Blandt mange andre ting kan man hér se, hvordan det er gået i de foregående sæsoner - og man kan også se ekspertens evne til at ramme indenfor de forskellige oddsgrupper. Hvordan er hans tilbagebetaling, når han går efter lave odds - og efter høje odds?

Mindre forvirring

Reformen af indsatssystemet skyldes et ønske om mere gennemskuelighed og sammenlignelighed.

Det var svært at sammenligne eksperterne, når den ene konstant satsede 100 kr per bet, en anden satsede 300 og en tredje vekslede mellem 100, 200 og 300. Sammenligningen var svær, både for vores læsere og for os selv.

Det var også svært for læseren at gennemskue, hvad eksperten ønskede at signalere med sin indsats. Var eksperten niveaubetter, og ville han med sin indsats på 300 kr vise, at der var tale om et virkelig godt spil (og hvad ville dét sige...)? Eller var han flatbetter og satsede 300 hver gang?

Svigt af niveaubetterne?

Svigter vi med det nye system niveaubetterne blandt vores læsere? Nej.

Niveaubettere er vidt forskellige. Nogle bruger en skala med 3 enheds-trin, andre 5 eller 10. Men mere væsentligt er kriterierne. Og de varierer kolossalt. Nogle satser ud fra betvalue, andre ud fra chancevurdering (jo større chance, jo større indsats), atter andre ud fra en blanding af betvalue og chancevurdering. Ja, nogle bruger et helt fjerde kriterium...

Det er vidt forskelligt, hvad folk gør. Vi kunne godt kreere vores eget niveaubetting-system med units/enheder - men vi mener ikke, at det vil hjælpe, at vi kommer med endnu en tilfældig formel. I vores flatbetting-system er kriteriet simpelthen: Der skal være tale om et valuebet. Er det det, satses een enhed.

Uanset hvilket indsats-kriterium, man bruger, har man som spiller kun brug for følgende faktorer i en BetXpert-analyse:

- Analyseteksten.

- Chancevurderingen (viser hvor meget eksperten tror på det tippede udfald)

- Oddset

- Betvaluen (forholdet mellem chancen og oddset)

Alt dette får man serveret - og man kan så selv vælge, hvordan man vil behandle stoffet, og hvor meget man vil satse.

Læs mere om flatbetting kontra niveabetting i vores betting-ordbog. Start med et opslag under "Indsats": http://www.betxpert.com/artikel/ordbog-hvis-du-vil-vide-og-vinde-mere

Undskyld vi roder

Reformen af indsatser og statistikkerne er helt ny - og der arbejdes stadig rundt omkring i krogene med visse småting. Vi beklager på forhånd, hvis man støder ind i en fejl hér og dér. Hvis man gør, er man meget velkommen til at sende os en mail: [email protected]